RAZVEO SE I UŠAO U VEZU SA DVIJE ŽENE: SADA SVI SKUPA ŽIVE SRETNO

Preduzetnik Shay Fisherman bio je u braku sa svojom suprugom Danielom 19 godina kada je shvatio da nije sretan.

Ovaj 46-godišnjak iz Pensilvanije osjetio je da ga priroda monogamije koči da bude ispunjena ličnost. Inspirisani TV emisijom o poliamoriji, Shay i Daniel odlučili su da svoj brak učine “otvorenim”. Ali situacija nije prijala Danieli i oni su se razveli prije šest godina.

Međutim, 2016. godine Shay je upoznao dvije nove žene, Leu (40) i Chrisi (41), na sajtu za pronalaženje partnera. Sada, Shay, Lea i Chrisi imaju otvorenu vezu, ali svaka osoba ima odnose sa partnerima sa strane, kako emocionalno, tako i seksualno.

Lea dijeli Shayevu strast da se zalaže za slobodu odnosa i zajedno su stvorili poliamornu zajednicu. On vjeruje da će javnost prihvatiti ne-monogamiju kao legitiman životni stil.

Daniela nije ponovo stupila u vezu sa Shayem od razvoda, ali i dalje živi s njim, njihovo troje dece i njegove dvije djevojke.

  • Bili smo zajedno oko 19 godina i stvari su se promijenile nakon 13 godina u našem braku – objasnio je za britanski “Metro”.

Navodi da je oduvijek preispitivao monogamiju i život sa jednom osobom.

  • Tada sam vidio emisije o poliamoriji i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo sasvim novu perspektivu i apetit da naučim više o etičkoj ne-monogamiji – rekao je Shay.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE