REAKCIJE TVITERAŠA NA BANKROT PROIZVOĐAČA MOZART KUGLI: KO JE TO UOPĆE JEO?

Kompanija "Salzburg Schokolade" iz austrijskog Grodiga, najpoznatija po proizvodnji slatkiša "Mozart kugle", podnijela je zahtjev za stečaj, a njihov bankrot izazvao je i brojne reakcije ljubitelja slatkiša.

Na društvenoj mreži Twitter oglasili su se mnogi koji su probali ovaj slatkiš, a koji se proizvodi od 1948. godine.

Dok su jedni razočarani, drugi smatraju kako su Mozart kugle precijenjene. Također, mnogima se ne sviđa okus marcipana koji se nalazi u ovom slatkišu.

  • “Ja ne znam ko je uopće jeo ove Mozart kugle”, “Ali zašto? Ako nešto s marcipanom valja, to su Mozart kugle i Dominos”, “Prave Mozart kugle proizvodi Fürst. Ovo su kugle za mase…”, “Ja kao strastveni obožavatelj, a pomalo i ekspert za slatkiše, smatram da su Mozart kugle precijenjene i lože uglavnom turiste”, “Kompanija Mozart kugli otišla u stečaj, baš mi je žao”, “Ne sviđa mi se okus marcipana pa mi Mozart kugle nisu nešto” – samo su neki od komentara.

Inače, bankrot ove kompanije predstavlja šok za sve u Salzburgu i ovakav scenarij, obzirom na popularnost ovog slatkiša, niko nije mogao predvidjeti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE