RECEPT SASVIM JEDNOSTAVAN I BRZ, BEZ ČEKANJA: UŠTIPCI NA KOJIMA SMO ODRASTALI

Čas posla za doručak ili kad god vam se jedu.

Mogu se jesti sa slanim ili slatkim.

Sastojci i priprema:

4 jaja

200 ml mlijeka

200 ml vode

500 g brašna

pola kašičice soli

1 prašak za pecivo (10 g)

ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)

Kratko umutiti jaja, dodati mlijeko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom. U tavu staviti malo ulja, zagrijati pa kašikom spuštati tijesto. Peći na srednjoj temperaturi s obje strane. I to je to. Uživajte!

Jedna jednostavna napomena ako ste početnik.

Kašiku prije prvog spuštanja tijesta u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u tijesto, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili tijesto u tavu.

Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja.

Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoriti, a iznutra ostati nepečeno.

Ako želite jesti slatke u tijesto možete staviti vanilijin šećer i koricu limuna.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE