RECEPT ZA DOMAĆI ČIPS IZ RERNE: NAPRAVITE ZDRAVU GRICKALICU BEZ ADITIVA, ODUŠEVIT ĆETE SE UKUSOM

Ona svoj čips pravi s crvenim krompirom, začinima poput bijelog luka i mljevene paprike sa maslinovim uljem.

Važno sjeći ga što tanje, ostaviti ga u kori, ali i dobro ga prosušiti prije pečenja. Također, mora da se slaže u jednom sloju na pleh.

Sastojci:

2 crvena krompira

3 kašike maslinovog ulja

pola kašičice mljevene paprike

pola kašičice bijelog luka u prahu

so i biber, po ukusu

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom. Krompir isijecite na jako tanke režnjeve oštrim nožem. Upotrebite papirnati ubrus da ih stvarno dobro osušite. Prelijte maslinovim uljem po vrhu i začinite mljevenom paprikom, bijelim lukom u prahu, solju i biberom.

Izmiješajte sve rukama da se začini i ulje dobro rasporede. Prebacite krompir u pleh za pečenje. Slažite ih u jednom sloju. Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Prije posluživanja obavezno ih pustite da se potpuno ohlade kako bi ostali lijepi i hrskavi.

Domaći čips možete da prilagodite svom ukusu: Isprobajte čili u prahu, luk u prahu, ruzmarin, ulje od tartufa ili bilo koje druge omiljene začine koje imate pri ruci.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE