Važno sjeći ga što tanje, ostaviti ga u kori, ali i dobro ga prosušiti prije pečenja. Također, mora da se slaže u jednom sloju na pleh.
Sastojci:

2 crvena krompira
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice mljevene paprike
pola kašičice bijelog luka u prahu
so i biber, po ukusu
Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom. Krompir isijecite na jako tanke režnjeve oštrim nožem. Upotrebite papirnati ubrus da ih stvarno dobro osušite. Prelijte maslinovim uljem po vrhu i začinite mljevenom paprikom, bijelim lukom u prahu, solju i biberom.

Izmiješajte sve rukama da se začini i ulje dobro rasporede. Prebacite krompir u pleh za pečenje. Slažite ih u jednom sloju. Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Prije posluživanja obavezno ih pustite da se potpuno ohlade kako bi ostali lijepi i hrskavi.
Domaći čips možete da prilagodite svom ukusu: Isprobajte čili u prahu, luk u prahu, ruzmarin, ulje od tartufa ili bilo koje druge omiljene začine koje imate pri ruci.