RECEPT ZA HLADNE DANE: OVAJ PILEĆI PAPRIKAŠ ĆE VAS ISTOG TRENA ZAGRIJATI

Za sve ljubitelje piletine i kuhanog ručka, ovo je pravi recept.

Sastojci:

  • 500 grama piletine (bataci, karabataci, veći komadi prsa…)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 manji korijen celera
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 2 kašičice mljevene crvene paprike
  • 3 kašike kisele pavlake
  • Pileći temeljac
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

  • Piletinu posolite i pobiberite, a na tiganju zagrijte ulje, pa na svih strana zapecite meso.
  • Izvadite meso iz tiganja i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.
  • Dinstajte dok meso ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte narendanu šargarepu i celer.
    Još kratko dinstajte, pa dodajte temeljac toliko da prekrije povrće.
  • Začinite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, a zatim dodajte i koncentrat paradajza.
  • Dobro promješajte, pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.
  • U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat sos.
  • Pred kraj kuhanja iz tiganja izvadite meso i dio temeljca, pa ga pomješajte s kiselom pavlakom.
  • Preostalo povrće u tiganju usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselom pavlakom.
  • Dobro promješajte, vratite meso, pospite svježim peršunom i poslužite toplo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AUSTRIJA ĆE DOZVOLITI SKIJANJE TOKOM SEZONE PRAZNIKA, ALI UZ MNOGA OGRANIČENJA

0
Austrija će dozvoliti da sezona skijanja započne 24. decembra, ali će ograničiti kapacitet žičara dok će restorani, barovi i hoteli uglavnom ostati zatvoreni do početka januara, rekli su zvaničnici ove zemlje. Mnogi ljudi koji uđu u zemlju tokom božićnog perioda moraće ići u karantin.