RECEPT ZA JELO KOJE VIJEKOVIMA ŠTITI OD VIRUSA I DEBLJANJA: JEFTINO JE I BRZO SE PRAVI

Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mjesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrijati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospješiti mršavljenje ako ste na dijeti.

Sastojci:

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuhajte dok meso i krompir ne omekšaju.

Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tavi; kad postane staklast dodajte izrendanu mrkvu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.

Meso izvadite, isjeckajte ga na kockice i ostavite sa strane.

Skuhan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u šerpu, dodajte glavicu kupusa nasjeckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuhajte 20 minuta.

Potom dodajte izdinstano povrće , a onda i isjeckano meso. Ako povrću u tavi niste dodali paradajz, iscjedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuha još pola sata na srednjoj temperaturi.

Služite toplo, sa kiselom pavlakom i sitno nasjeckanim peršunovim listom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE