Mirko Končar je kuhar iz Beograda koji već osam godina radi u restoranima i hotelima.
Još sa 13 godina je zavolio kuhanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.
U kuhinji voli da eksperimentiše i spaja razne ukuse. Tako je i došao na ideju da ljubav prema kuhanju podijeli sa drugima na Instagram profilu miretova_kuhinja_, koji je napravio prije tri godine.
Danas je na meniju pekarski krompir!
Potrebno je:
- 1,5 kg krompira
- 3 kašičice suhog začina
- 3 kašičice aleve paprike
- bijeli luk u prahu (po ukusu)
- mljeveni biber (po ukusu)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isijecite na kriške i stavite na pleh sa papirom za pečenje. Začinite svim začinima iz recepta, prelijte uljem i sve dobro izmiješajte.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni, a ako niste sigurni, onda nožem probodite da provjerite da li je mekan. Pečeni krompir izvadite iz rerne i uživajte.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.