RECEPT ZA PRAVE, DOMAĆE UŠTIPKE; MOGU SE JESTI UZ SLATKO I UZ SLANO, A EVO KAKO SE PRAVE

Ovaj recept oduševio je svakog ko ga je isprobao.

Uštipci su idealni za doručak ili večeru, za porodicu ili goste, za lijenje ili iskusne domaćice.

Sastojci

brašno

jaje

jogurt

so

prašak za pecivo

ulje

Način pripreme

Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lijepo izmiješati. Umutiti jadno jaje, sipati u brašno, pa dodati jedan jogurt u brik pakovanju i dobro izmiješati viljuškom.

Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan centimetar visine, dobro ugrijati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lijepo porumene.

Služiti sa sirom, uz jogurt ili pekmez.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BAŠIĆ I KOZLIĆ ČESTITALI MUZAFERIJI, TUKI I PEZERU: PONOSNI SMO ŠTO...

0
Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić uputili su čestitke Elvedini Muzaferija, Amelu Tuki i Mesudu Pezeru.