RED BULL CLIFF DIVING ZVIJEZDE: SKAKAČI IZ CIJELOG SVIJETA POŽELJELI SREĆU SKAKAČIMA SA STAROG MOSTA

U Mostaru se sutra održava takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, a od skakača Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva iz svih krajeva svijeta stigle su poruke podrške.

Oni su poželjeli sreću kolegama, te pozdravili Bosance i Hercegovce uz nadu da ćemo ih ponovo gledati već naredne godine.

Na sutrašnjem takmičenju nastupiće 40 skakača iz cijele regije, a čestitke i poruke ohrabrenja pristigle su im iz svih krajeva svijeta. Naime, iz Francuske, Španije, Kanade, Australije i Kolumbije javile su se Red Bull Cliff Diving zvijezde koje smo proteklih godine gledali u Mostaru: Britanac Gary Hunt, Meksikanac Jonathan Paredes, Kanađanka Lysanne Richard, Australka Rhiannan Iffland i Kolumbijac Orlando Duque.

  • Veoma sam sretan da će tradicionalni skokovi sa Starog mosta biti održani. Volio da mogu biti tu s vama. Veliki pozdrav iz Francuske, nadam se da ćemo se vidjeti uskoro –  poručio je Hunt, osvajač osam šampionskih titula i dvostruki pobjednik na Starom mostu.
  • Čuo sam za takmičenje i želim da sve prođe dobro. Jako mi nedostajete i nadam se da ćemo se vidjeti sljedeće godine – rekao je Paredes, pobjednik prvog Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru 2015.
  • Ova vijest me jako obradovala. Želim vam sjajne i sigurne skokove u hladnu Neretvu, zabavite se i uživajte. Jedva čekam da vas opet vidim, nadam se da će to biti sljedeće godine – poželjela je Richard, pobjednica prvog takmičenja za žene na Starom mostu 2016.
  • Pozdrav svima u BiH, raduje me i jako sam uzbuđena što ste odlučili organizovati skokove. Puno zagrljaja i sve najbolje na takmičenju – poruka je od Iffland, četvorostruke šampionke i prošlogodišnje pobjednice u Mostaru.
  • Čestitam što nastavljate takmičenje u tradicionalnim skokovima. Hvala vam što čuvate tu tradiciju. Nadam se da ćemo vrlo brzo biti u prilici da ponovo budemo zajedno i skačemo sa prelijepog Starog mosta – izjavio je veliki prijatelj Mostara, legendarni Duque.

Elitne svjetske skakače i skakačice smo po šesti put u našoj zemlji trebali gledati 26. septembra, tačno dva mjeseca nakon sutrašnjeg takmičenja.

Nažalost, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo je ove godine odgođeno zbog aktuelne situacije i otežanog putovanja u cijelom svijetu.

Takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u nedjelju 26. jula počinje u 16h. U skladu sa mjerama i preporukama zdravstvenih organizacija, uživo će ga gledati svega 300 gledalaca uz zaštitne maske i socijalnu distancu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.