REGIONALNA KONFERENCIJA PRISTUP DJECE PRAVDI U SARAJEVU

Regionalna konferencija "Pristup djece pravdi", koja će okupiti profesionalce iz oblasti dječije zaštite i pravde za djecu, počet će u utorak, 25. februara u Sarajevu.

Konferencija će biti prilika da više od 180 učesnika iz 21 zemlje Evrope i centralne Azije razmijene informacije i najbolje prakse, te razgovaraju o izazovima, ali i da se ponovo založe za jačanje pravosudnog sistema prilagođenog djeci.

Učesnici trodnevnog skupa će identifikovati obećavajuće prakse i razmjenjivati informacije o reformama pravosuđa prilagođenog djeci i praksama pristupa djece pravdi širom regiona, te utvrditi nedostatke i načine jačanja intervencija i usluga za djecu u kontaktu sa pravosudnim sistemom, posebno žrtava i svjedoka i djece u pokretu, prenosi Fena.

Kako se očekuje, učesnici konferencije će se ponovo obavezati na napore ka unapređenju pravosudnog sistema prilagođenog djeci, koji u dovoljnoj mjeri odgovara potrebama djece koja su u kontaktu sa pravosudnim sistemom, najavili su organizatori.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROJEKAT “STAZOM SJEĆANJA” U SARAJEVU: KULTURA SJEĆANJA MORA POBIJEDITI KULTURU ZABORAVA

0
Memorijalni centar Sarajevo u saradnji sa Gradom Sarajevo od 5. marta realizuje projekat "Stazom sjećanja" u cilju odavanja počasti svim ubijenim građanima Sarajeva i poginulim braniteljima Armije i MUP-a RBiH tokom najduže opsade grada u modernoj historiji čovječanstva, javlja Anadolu.