REKETIRAO VLASNIKA FIRME I IZNUDOM PRIBAVIO 1.2 MILIONA MARAKA: UZEO MU I AUTOMOBIL

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer i danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „Iznuda“.

U sklopu navedenih aktivnosti, lišeno je slobode jedno lice iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koji se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist cca 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu nanio veliku materijalnu štetu.

Osumnjičeni I.M. je uhapšen prilikom primopredaje novca, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od strane oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost cca. 250.000 KM koje je isti u prethodnom periodu, također, nezakonito oduzeo od oštećenog.

Policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE