REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U TK ZA JEDAN DAN OD POČETKA EPIDMIJE

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednja 24 sata testirana su 283 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 47 osoba što predstavlja rekordan broj zaraženih u jednom danu od početka pojava epidmije kada je u pitanju Tuzlanski kanton.

Ukupno sa današnjim Tuzlanski kanton broji 398 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od ovog broja 35 pacijenata je zbog zaraze koronavirusom hospitalizirano je u UKC-u Tuzla od čega su trenutno dva pacijenta priključena na respirator.

Broj pozitivnih osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji iznosi 363 dok je 331 osoba pod zdravstvenim nadzorom. U Tuzlanskom kantonu do sada je evidentirano ukupno 17 smrtnih slučajeva. Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK u posljednja 24 sata evidentirana su nova dva smrtna slučaja.

Ilustracija

U pitanju je jedan muškarac srednje životne dobi i jedan muškarac starije životne dobi. Jedan je sa područja Kalesije dok je drugi premunili sa područja Tuzle.

Kako je saopćeno u pitanju su osobe s komorbiditetom. Od početka pojave koronavirusa u Tuzlanskom kantonu do danas je zvanično zabilježeno 550 slučajeva zaraze koronavirusom.

Najviše novootkrivenih slučajve zaraze koronavirusom je zabilježeno u Tuzli 35, zatim sedam slučajeva na području Kalesije, u Banovićima i Spani su evidentirana po dva slučaja infekcije COVID-19 dok je jedan slučaj evidentiran u Živinicama.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke.

Za sada još nije poznato hoće li Krizni štab Tuzlanskog kantona zbog pogoršane epidemiološke situacije donositi nove mjere i odluke.

Dnevni izvještaj29.06.2020
Novih testiranih283
Novih pozitivnih47
Trenutno aktivnih398
Oporavljeni134
Premještaj u druge kantone1
Smrtni ishod17
Ukupno pozitivnih na TK550
Hospitalizirani (ukupno)35
Na mehaničkoj ventilaciji2
Pozitivni u kućnoj izolaciji363
Broj osoba pod zdravstvenim nazdzorom331

U Bosni i Hercegovini ukupno danas je 129 novozaraženih osoba, od čega je 98 u Federaciji BiH i 31 u RS.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.