UŽIVO IZBORI U SAD: BIDEN OSVOJIO I NEVADU

CNN je upravo objavio da je Joe Biden novi predsjednik SAD.

21:15 – Jill Biden, buduća prva dama, objavila je na Twitteru fotografiju sebe i supruga Joea Bidena, novoizabranog predsjednik SAD-a.

Pogledajte OVDJE.

20:55 – Čestitke stižu i iz europskih institucija 

Čelnici europskih institucija čestitali su u subotu Joeu Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima i izrazili želju za obnovom transatlantskog partnerstva. 

“Europska unija i Sjedinjene Države su prijatelji i saveznici, naši građani dijele najdublje veze. Zajedno smo izgradili dosad nezabilježeno transatlantsko partnerstvo utemeljeno u zajedničkoj povijesti i zajedničkim vrijednostima demokracije, slobode, ljudskih prava, socijalne pravde i otvorene ekonomije. To partnerstvo je podržavalo međunarodni poredak temeljen na liberalnim pravilima i ostaje stup stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta s obje strane Atlantika”, kaže se u čestitci predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

Von der Leyen dodaje da je Komisija spremna pojačati suradnju s novom američkom administracijom i novim Kongresom radi rješavanja gorućih izazova – pandemije covida 19 i gospodarskih i socijalnih posljedica pandemije, zajedničke borbe protiv klimatskih promjena, promicanje digitalne transformacije, jačanje zajedničke sigurnosti i reforme multilateralnog sustava  temeljenog na pravilima.

“Primamo na znanje posljednji razvoj događaja u izbornom procesu. Na temelju toga EU čestita izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris na dobivanju dovoljnog broja elektorskih glasova”, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

“EU još jednom ponavlja svoju odlučnost za snažno transatlantsko partnerstvo”, dodaje Michel.

“Najbolje želje novom predsjedniku Joeu Bidenu”, poručio je predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli.

“Svijetu su potrebni snažni odnosi između EU-a i SAD-a, ponovno pokretanje transatlantskih odnosa sposobnih odgovoriti na brojne izazove s kojima se suočavamo u današnje vrijeme”, dodao je Sassoli.

U vezi s pandemijom covida-19, Europa i Sjedinjene Američke Države prvi se puta suočavaju s globalnim izazovom bez zajedničke vizije. “To čini naše reakcije manje učinkovitima “, nastavio je Sassoli ističući da jači odnosi nisu potrebni samo zbog borbe protiv pandemije.

“Imamo zajedničke vrijednosti, snažno uvjerenje u demokraciju i slobodu. Zajedno se možemo boriti protiv klimatskih promjena, uhvatiti se u koštac sa zelenom tranzicijom i digitalnom transformacijom, jamčiti sigurnost, boriti se protiv terorizma i braniti ljudska prava. Svijet s manje nejednakosti u našem je interesu”, kaže se u poruci predsjednika EP-a

20:30 – BIDEN OSVOJIO I NEVADU

Prema novim projekcijama CNN-a, Joe Biden osvojio je i Nevadu te dobio još šest elektorskih glasova.

Trenutno ih ima 279. 

20:10 CNN javlja da se Trump još nije javio Bidenu

Još uvijek aktualni predsjednik SAD-a Donald Trump još se nije javio Joeu Bidenu, javlja CNN. To je običaj među kandidatima nakon što se objave rezultati izbora.

19:53 – Prema CNN projekcijama, Demokrate drže kontrolu nad Bijelom kućom.

19:10 AP je napisao da je Biden dobio i Nevadu

To je bilo očekivano, Biden u Nevadi vodi još od izborne noći. Nevada je jedna od država koje su smatrane ključnima.

U Nevadi je obrađeno 88 posto glasova. Biden je na 49.9 posto, a Trump na 47.9 posto. Biden zasad ima 642.604 glasa nasuprot 616.905 Trumpovih.

19:04 Javio se i Barack Obama.

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, kojemu je Joe Biden bio potpredsjednik, javio se na Twitteru. Čestitao je Bidenu i Harris te dodao da ih u siječnju kad uđu u Bijelu kuću čekaju veliki izazovi, u prvom redu pandemija.

19:04 Kamala Harris je prva žena na mjestu potpredsjednice SAD-a

Ova kalifornijska senatorica, koju je Joe Biden odabrao kao kandidatkinju demokrata za potpredsjednicu, istaknuta je afroamerička političarka, ali ona također rado ističe svoje indijske korijene > Opširnije

19:00 Javila se Hillary Clinton

O pobjedi Joea Bidena oglasila se i Hillary Clinton.

“Glasači su progovorili i izabrali Joea Bidena i Kamalu Harris da budu naši predsjednik i potpredsjednica”, napisala je Clinton i dodala da je ovo “nova stranica za Ameriku”

18:15 – Oglasila se i Kamala Harris

Na Twitteru se oglasila i kamala Harris.

 • Ovi izbori govore o puno više toga od mene i Joea. Radi se o duši Amerike i našoj volji da se za nju borimo. Imamo puno posla. Počnimo”, rekla je.

18:01 Ljudi se okupljaju u Pennsylvaniji

U Pennsylvaniji se ispred centra gdje se broje glasovi, u zemlji koja je zadnjim predanim rezultatima odlučila izbore, se skupljaju Bidenove i Trumpove pristaše.

17:58 Biden se oglasio na Twitteru

Joe Biden se nakon objave rezultata oglasio na Twitteru.

“Ameriko, počašćen sam jer ste me izabrali da vodim našu zemlju.

Posao pred nama je težak, ali obećavam vam ovo: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca, bilo da ste glasali za mene ili ne. Zadržat ću povjerenje koje ste mi dali”; rekao je Biden u svojoj prvoj izjavi nakon vijesti da je on novi predsjednik SAD-a.

17:40 Kamala Harris ulazi u povijest

Kamala Harris ulazi u povijest kao prva žena, prva crnkinja i prva osoba azijskog porijekla koja će biti potpredsjednica.

17:38 Biden će se večeras obratiti naciji

CNN javlja kako će se Biden večeras obratiti naciji. Još nije poznato kada.

17:26 – Jedan od najvećih medija u Americi i svijetu je upravo objavio da je prema njihovim projekcijama novi američki predsjednik Joe Biden.

16:35 Koliku prednost Biden ima u neodlučenim državama?

Biden vodi u četiri rezultate čiji se rezultati još čekaju.

U Georgiji ima prednost od 7284 glasova.
U Nevadi ima prednost od 22.657 glasova.
U Pennsylvaniji ima prednost od 28.833 glasa.
U Arizoni ima prednost od 29.861 glasa.
Čekaju se i konačni rezultati iz Sjeverne Karoline, a u njoj vodi Trump.

16:24 Trump se žali na softver za brojanje glasova

Trump se opet oglasio na Twitteru. Sada se žali da Pennsylvanija, u kojoj Biden vodi, koristi isti softver kao i država Michigan, u kojoj je Biden pobijedio. Dodaje kako ti sustavi imaju iste greške te kako su ovi izbori bili totalni haos.

15:43 Biden vodi u Georgiji

Biden sada u Georgiji vodi sa prednošću od 7000 glasova.

15:40 Trumpovi advokati će održati pressicu u 17 sati u Philadelphiji

Trump je najavio kako će njegovi advokati održati konferenciju za medije u 17 sati. Svaki puta kada su do sada održali konferenciju za medije, najavili su novu tužbu, državnom ili Vrhovnom sudu. Vidjet ćemo hoće li i danas biti tako.

15:30 CNN-ova reporterka javlja da iz kampanje Joea Bidena govore kako je sve riješeno te da počinju sa pripremama za Bidenov predsjednički govor.

U Pennsylvaniji je ostalo manje od 90.000 glasova, ali je riječ o glasovima koje treba provjeriti pa bi sve, ipak, moglo još potrajati.

Ako Biden osvoji Pensilvaniju, koja nosi 20 elektorskih glasova, ima dovoljno za ukupnu pobjedu na izborima, čak i ako se ne računa njegova pobjeda u Arizoni, koju su neki proglasili, a neki još nisu.

12:00 Demokratski kandidat za predsjednika SAD Joe Biden povećao je svoju prednost ispred aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa u dvije ključne države Georgiji i Pennsylvaniji.

Nekoliko američkih medija već je proglasilo pobjedu Joea Bidena. To su učinili Vox i Business Insider.

10:20 Prema najnovijim podacima, Bidenova se prednost u Georgiji i dodatno povećala. Biden sad tamo ima 2.462.455 glasova, a Trump 2.454.207 što je prednost od 8248 glasova za Bidena.

Što se Pennsylvanije tiče, Biden tamo prema aktuelnim podacima ima 3.336.887 glasova, a Trump 3.308.054 glasova, što je razlika od 28.833 glasa.

9:35 Napeti i dramatični američki izbori su pred samim raspletom.

Biden je nikad bliže pobjedi, a danas bi, nakon dana prebrojavanja, mogli vidjeti i proglašenje Joea Bidena kao novog američkog predsjednika.

Joe Biden je jučer preokrenuo rezultat u dvije ključne države. Prvo je to učinio u Georgiji, a onda i u Pennsylvaniji koja je još značajnija jer nosi čak 20 elektorskih glasova.

Preko noći je Biden još povećao prednost u objema državama.

U Pennsylvaniji sada ima prednost od gotovo 30.000 glasova, na 99% prebrojanih glasačkih listića, što se čini kao nedostižna prednost.

U Georgiji je u prednosti za oko 4000 glasova, također na 99% prebrojanih.

Sinoć je Biden povećao prednost i u Nevadi.

7:40 Brojanje glasova nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje ide u prednost Joe Bidenu koji vodi u tri ključne države, dok se čekaju rezultati za Pennsylvaniju koja će presuditi.

Prema pisanju CNN-a, Biden vodi u Georgiji, Nevadi i Arizoni, dok njegovo vodstvo raste i u Pennsylvaniji koja nosi 20 elektora. Ukoliko Biden osvoji ovih 20 elektora, on će dostići brojku od 270 elektora koja mu je potrebna za predsjedničku fotelju.

Posljednji rezultati pokazuju da Biden u Pennsylvaniji ima 28.833 glasa više od aktuelnog američkog predsjednika. Inače, Biden trenutno vodi s 253 elektora, dok Donald Trump ima 213 elektora.

23.40 Republikanci traže 60 miliona dolara

Republikanci traže od donatora barem 60 miliona dolara za financiranje sudskih tužbi predsjednika Donalda Trumpa u vezi američkih predsjedničkih izbora, kazala su u petak za Reuters dva izvora upoznata s time.

Trumpova kampanja podnijela je tužbe u nekoliko saveznih država nakon izbora koji su održani u utorak, na kojima zbog dugotrajnog brojanja glasačkih listića još nije proglašen pobjednik, pri čemu je demokrat Joe Biden na korak do potrebnih 270 elektorskih glasova.

 • Žele 60 miliona dolara – izjavio je jedan republikanski donator koji je dobio zahtjev od Trumpove kampanje i Republikanskog nacionalnog odbora (RNC).

Dva izvora razgovarala su o zahtjevima za donacijama s Reutersom pod uvjetom da ostanu anonimni zbog senzitivnosti te teme. Trumpova kampanja i RNC nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev za komentarom.

Od završetka predsjedničkih izbora u utorak, Trumpova kampanja poslala je zahtjeve za donacijama elektroničkom poštom i pismima, navodeći kako je riječ o prljavoj izbornoj igri.

Poziv za donacijama dolazi u trenutku dok se i Trumpova i Bidenova kampanja pripremaju za potencijalno dugotrajnu pravnu bitku oko izbora.

Viši savjetnik Trumpove kampanje David Bossie, koji vodi konzervativnu savjetodavnu skupinu Citizen United, odabran je da vodi post-izborne sudske postupke, rekao je jedan izvor upoznat sa strategijom Trumpove kampanje.

Trumpova kampanja je već izgubila nekoliko sudskih postupaka u saveznim državama gdje još traje prebrojavanje glasačkih listića, uključujući Georgiju.

Trump, koji je započeo izbornu utrku sa snažnom financijskom prednošću, završio ju je boreći se da održi korak s Bidenom. Biden je u razdoblju od 1. do 14. oktobra prikupio oko 130 miliona dolara, otprilike tri puta više od Trumpa, koji je prikupio otprilike 44 miliona dolara.

23.35 Uvjereni u pobjedu

Kako javlja Sky news, sada je upitno hoće li biti Bidenova govora iz Wilmingtona koji se najavljivao ili neće.

Očekivalo se da će govor biti nakon što bi stigli rezultati iz Pennsylvanije koji bi im dozvolili da proglase pobjedu, pa se navodi da govor ovisi o tome kad će im stići odgovarajući rezultati iz Pennsylvanije. No, u kampanji su i dalje uvjereni u pobjedu, samo ne i u vrijeme kad ona stiže.

23:00 Trenutno stanje u ključnim državama

Trenutno stanje u ključnim državama u kojima još traje prebrojavanje (prema podacima AP-a, ažurirano u 23:00):

 • Georgia – vodi Biden. Joe Biden – 49.4%, Donald Trump – 49.4%. Prebrojeno 99%. Država nosi 16 elektorskih glasova.
 • Pennsylvania – vodi  Biden. Joe Biden – 49.5%, Donald Trump – 49.3%. Prebrojeno 98%. Država nosi 20 elektorskih glasova.
 • Nevada – vodi Biden. Joe Biden – 49.8%, Donald Trump – 48.1%. Prebrojeno 86%. Država nosi 6 elektorskih glasova.
 • Sjeverna Karolina – vodi Trump. Donald Trump – 50.1%, Joe Biden – 48.7%. Prebrojeno 94%. Država nosi 15 elektorskih glasova.

Koliku prednost imaju kandidati u ključnim državama?

 • Georgia – vodi Biden, ima prednost od 1564 glasova
 • Pennsylvania – vodi Biden, ima prednost od 14.724 glasova
 • Nevada – vodi Biden, ima prednost od 20.137 glasova
 • Sjeverna Karolina – vodi Trump, ima prednost od 76.701 glasa.

22:46 Arizona mora prebrojati još 227.000 glasova

Arizona treba prebrojati još 250.000 do 270.000 glasova, izjavila je državna tajnica te države Katie Hobbs.

22:37 Bidenova prednost u Pennsylvaniji preko 14.000 glasova

Biden u Pennsylvaniji ima prednost od preko 14.000 glasova.

22:24 Republikanci u Michiganu sutra idu pred sud

Republikanci su u Michiganu zatražili ročište na kojem će od suda zatražiti da se pregledaju glasovi pristigli poštom.

21:58 Biden lagano gubi prednost u Arizoni

Bidenova prednost pred Trumpom se smanjila na 39.769 glasova u Arizoni.

21:47 Najviše pozicionirani Afroamerikanac u Trumpovoj vladi dao otkaz

Kakojavlja Bloomberg, najviše epozicioniran Amerikanac u Trumpovoj Bijeloj kući dao je otkaz.

Novinari Jennifer Jacobs i Mario Parker javljaju kako se s njegovog maila šalje automatska poruka u kojoj stoji kako on više nije u Bijeloj kući.

21:34 Trumpova kampanja imenuje osobu koja će voditi pravne bitke

Trumpova kampanja bira osobu koja će voditi pravne bitke po sudovima po državama i pred Vrhovnim sudom. Kako saznaje NBC, to će biti Dave Bossie, viši savjetnik u kampanji.

21:18 Pressica u Georgiji

 • Glasači Georgije zaslužuju transparentnost. Radimo s integritetom da se svaki glas prebroji. Fokus nam je na tome da se svaki glas prebroji i zabilježi kako spada. Kako se bliži kraj brojanja, možemo gledati nove korake. S tako malom razlikom, doći će do prebrojavanja. Glasovi iz Georgije imaju velike uloge za cijelu zemlju. Nećemo dopustiti da nas debate ometu u poslu. Bit ćemo tačni i obranit ćemo integritet izbora – rekao je državni tajnik Raffensperger.

Gabriel Sterling je potom iznio podatke o brojevima i razlici među kandidatima i rekao kako Biden vodi sa 1585 glasova.

21:02 Biden ima prednost u četiri države

Joe Biden u Georgiji ima prednost od 1602 glasa, vodi i u Pennsylvaniji sa 13.662 glasa, u Nevadi ima 20.137 glasova dok u Arizoni ima prednost od 40.954 glasa.

20:58 Nevada će za četiri sata objaviti nove rezultate

Nevada će nove rezultate, iz dijela prebrojanih listića, objaviti za oko četiri sata.

20:49 Republikanci u Pennsylvaniji izašli pred Vrhovni sud

Republikanci iz Pennsylvanije zatražili su od vrhovnog suda da se odvoje glasovi pristigli nakon izbornog dana. Radi se o dvije do tri hiljade glasova koji prema dužnosnicima iz Pennsylvanije ne mogu odlučiti izbore.

20:47 Protestanti se okupljaju ispred Bijele kuće

20:35 Nastavljeno brojanje u Pennsylvaniji

Iz Philadelphije u Pennsylvaniji javljaju kako je nastavljeno brojanje glasova.

20:26 Oglasili se iz Trumpova štaba

Oglasili su se iz Trumpova štaba.

Objavili su izjavu predsjednika u kojoj on traži transparentnost u brojanju glasova.

Trump u objavi kaže kako vjeruje da je potrebna transparentnost u izbornom procesu te kako se radi o integritetu izbora.

Ponavlja da se legalni glasovi trebaju brojiti, a ilegalni ne.

19:59 Suradnici se udaljavaju od Trumpa

Izvori bliski Bijeloj kući za CNN su otkrili kako se Trumpovi viši suradnici polako, ali sigurno udaljavaju od njega.

Ista je situacija s ljudima iz Bijele kuće, kao i s ljudima iz kampanje.

“Gotovo je”, rekao je jedan od ključnih savjetnika iz Trumpove vlade. Rekao je kako su u vladi zabrinuti što će Trump napraviti kada shvati da je izgubio.

19:33 Joe Biden sada ima prednost od 20.137 glasova u Nevadi.

19:25 U međuvremenu je u Pennsylvaniji još porasla Bidenova prednost i sada ima 13.371 glasova prednosti.

19:25 Dopisnica CNN-a iz Bijele kuće javila se u program uživo. Rekla je kako je Trump ovih dana ili pred TV-om ili tvita kako je pokraden. Dodaje kako ga oni koji su mu najbliži smiruju, dok njegovi suradnici počinju tražiti nove poslove.

Kažu kako to nisu radili dosad jer su čvrsto vjerovali kako će Trump biti ponovno izabran.

19.17 Biden će večeras imati svoje obraćanje javnosti, a Donald Trump trenutno je u Bijeloj kući, sudeći po marincu koji stoji na svom položaju ispred Zapadnog krila, što je znak da je predsjednik na poslu.

19.15 Dužnosnici iz okruga Clark u Nevadi su rekli kako im je ostalo još 63.000 glasova koje moraju obraditi. To će potrajati do nedjelje.

19.03 Večeras će se, prije obraćanja Joea Bidena, javnosti obratiti i njega potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris.

19.00 Kako dolaze brojevi, Joe Biden u Pennsylvaniji diže svoje vodstvo u odnosu na Donalda Trumpa. Prema posljednjim podacima razlika je 12.390 glasova.

Philadelphia ima još 40.000 glasova koje moraju prebrojati rekli su gradski čelnici, a to bi moglo potrajati još par dana. Radi se o vojnim glasovima i onima koji trebaju dodatne provjere.

18.45 Trump nastavlja s tvitanjem kroz petak. Sada se pita što je s vojnim glasovima iz Georgije.

Službenici su tijekom dana rekli da se još čeka dolazak glasova vojske koji su poslani do 3. studenog. Tu se radi o par tisuća potencijalnih glasova, no pitanje je koliko ih je poslano i koliko će ih stići do petka u 17 sati po lokalnom vremenu.

18:13 CNN javlja kako je Bidenu prednost u Pennsylvaniji porasla

CNN javlja kako je sada Bidenova prednost u Pennsylvaniji porasla na 9746 glasova

17:25 Povećala se Bidenova prednost u Pennsylvaniji

Bidenova prednost se povećala u Pennsylvaniji. Sada je veća od 7000 glasova ispred Trumpa.

17:19 Pojavio se lažni tvit AP-a

Pojavio se lažni tvit na kojemu AP proglašava Bidena pobjednikom. AP javlja kako je tvit pušten s lažnog računa.

17:011 Trumpov savjetnik za ekonomiju se oglasio

Oglasio se Trumpov savjetnik za ekonomiju. Poručio je kako vjeruje da će tranzicija vlasti biti mirna.

17:02 Georgija je objavila kako će ponovno brojati glasove

Georgija je objavila kako će ponovno brojati sve glasove, zbog jako male razlike u glasovima.

Državni tajnik Georgije, Brad Raffensperger, rekao je kako će se glasovi u toj državi ponovno brojati.

 • Bit će prebrojavanje u Georgiji-  rekao je Raffensperger u Atlanti i dodao kako se to radi zbog transparentnosti procesa.

Razlika u glasovima je oko 1579 glasova u Trumpovu korist.

Gabriel Sterling, voditelj izbornog procesa u istoj državi rekao je kako ne može garantirati konačne rezultate do kraja novembra.

16:53 Bidenova prednost po državama

Biden u Pennsylvaniji vodi sa preko 6826 glasova, u Georgiji sa preko 2586 glasova, a u Nevadi sa preko 11.438 glasova te u Arizoni sa 47.052 glasova.

16:47 Na Twitteru se javila i Ivanka Trump, i ona priča o nelegalnim glasovima

Na Twitteru see javila Ivanka Trump. Poručila je kako svaki legalni glas treba brojati, a  ilegalni ne te kako to ne bi trebalo biti kontroverzno. Dodaje kako to nije stranačna izjava nego kako su slobodni i pošteni izbori temelj američke demokratije.

16:25 Iz Bidenova štaba odgovorili Trumpu, kažu da će ga ispratiti iz Bijele kuće

Glasnogovornik Bidenova štaba, Andrew Bates, odgovorio je Trumpu u kratkoj izjavi. Komentirali su njegove navode da neće priznati Bidenovu pobjedu.

 • Kao što smo rekli 19. septembra, američki narod će odlučiti ove izbore. A vlada SAD-a je savršeno sposobna ispratiti prijestupnike iz Bijele kuće -, rekao je.

16:21 Trump se javio na Twitteru

Trump se javio na Twitteru. Poručio je kako Philadelphia ima trulu prošlost kada se radi o integritetu izbora.

16:10 Oglasio se AP o glasovima

Na Twitteru su se oglasili iz AP-a i poručili kako još nisu proglasili pobjednika za Pennsylvaniju, jer iako Biden ima prednost, u toj se državi trebaju prebrojati još desetine hiljada glasova.

16:01 Fox News kaže kako nas dijele sati od Bidenove pobjede

Kako javljaju na Fox Newsu, samo nas sati dijele od toga da ga zovu izabranim predsjednikom.

15:59 Advokat republikanca je rekao kako Trumpa tužbe neće nikamo dovesti

Republikanski advokat iz Pennsylvanije koji nije dio pravnog tima Trumpova štaba, kaže da ga tužbe neće nikamo dovesti.

 • To neće utjecati na izborni rezultat jer nitko od njih ne napada same glasove, sve su to napadi na sam proces”, rekao je.

15:51 Trumpov štab kaže da će osporavati Bidenovu pobjedu

Trumpov štab je objavio kako će osporavati rezultat izbora, odnosno kako će sve projekcije po kojima Biden osvaja države smatrati lažnima, a kako izborna utrka nije gotova.

 • Izbori nisu gotovi. Lažne projekcije Bidenove pobjede bazirana je na rezultatima iz država u kojima utrka još nije gotova – rekao je glavni savjetnik Trumpovog štaba, Matta Morgan.

15:49 Biden će se obratiti javnosti kasnije danas

Preostali broj glasova u Philadelphiji koji treba izbrojati je oko 25 000, prema gradskom dužnosniku i dužnosniku upoznatom s brojanjem, no to nisu svi glasovi koji su preostali kada je riječ o cijeloj Pennsylvaniji.

Prebrojavanje će trebati više vremena jer se radi o privremenim glasačkim listićima, kao i onima koji trebaju reviziju zbog nekim nejasnoćama kao što su one u datumima i potpisima.

15:46 Republikanski senator: Trumpove tvrdnje o izbornoj prevari nisu potkrijepljene

Republikanski senator Pat Toomey iz Pennsylvanije rekao je da je govor predsjednika Trumpa u četvrtak navečer bio “vrlo težak za gledanje” i da njegove tvrdnje o prijevari birača nisu potkrijepljene.

 • Vidio sam predsjednikov govor sinoć. Bilo je to vrlo teško gledati. Predsjednikovi navodi o velikim prijevarama i krađi izbora jednostavno nisu potkrijepljeni. Nisam svjestan bilo kakvih značajnih prekršaja ovdje –  rekao je Toomey za NBC-jev Today.

15:19 Biden će se obratiti javnosti kasnije danas

Biden će se kasnije danas obratiti javnosti, javlja CNN. Kako stvari sad stoje, obratiti bi se mogao i kao pobjednik američkih izbora.

15:15 Uvedeno ograničenje zračnog prometa iznad Bidenove kuće

Upravo je uvedeno ograničenje zračnog saobraćaja iznad kuće Joe Bidena u Wilmingtonu u Delawareu nakon što je njegova pobjeda s novim rezultatima iz Pennsylvanije postala potpuno izgledna.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIDEN: SLANJE AMERIČKIH TRUPA U UKRAJINU NIJE OPCIJA KOJA JE ‘NA...

0
Američki predsjednik Joe Biden rekao je danas da slanje američkih trupa na teren u Ukrajini u slučaju ruske invazije "nije na stolu".