RIJASET USVOJIO PRIJEDLOG RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI

Rijaset Islamske zajednice u Bosna i Hercegovini na današnjoj 37. redovnoj sjednici, koja je održana pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, usvojio je Prijedlog ramazanskih aktivnosti.

Na sjednici je također usvojen Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Rijaseta za 2020. godinu, kao i Prijedlog pravilnika o polaganju hifza i nostrifikaciji idžazetname iz oblasti Kiraeta (hifza).

Usvojen je i Prijedlog Odluke o uspostavi edukativne platforme “Islam.ba”, Prijedlog protokola o saradnji između Islamske zajednice u BiH i KJU “Porodično savjetovalište” iz Sarajeva, Prijedlog plana upisa učenika u prvi razred srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2021/22. školsku godinu, kao i Inicijativa za izradu pravilnika o imovini Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rijaset je usvojio i Prijedlog godišnjeg plana i programa obuke i stručnog usavršavanja kadrova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Prijedlog sporazuma o saradnji između Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i HO “Merhamet” MDD, te Informaciju o nevladinim organizacijama koje se bave poučavanjem kur’anskom pismu i hifzu Kur’an-i Kerima.

Na sjednici je razmatran i Izvještaj o radovima izvedenim na objektima koje koristi Maarif, te data saglasnost za imenovanje direktorice Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Tretirano je i više radno-pravnih statusa i kadrovskih pitanja, te razmotren i veći broj tekućih pitanja iz nadležnosti Rijaseta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.