RIJEŠITE PROBLEME SRCA S NARODNIM LIJEKOM

Mnogi ljudi imaju različite tegobe sa srcem.

Tinktura efikasno utječe i na umirenje živaca, odnosno kod stresa i lošeg osjećaja u prsima i srcu izazvane psihičkim problemima.

Dobra je i za prevenciju za one koji trenutno nemaju nikakve simptoma, ali brinu za svoje zdravlje i žele ojačati svoje srce.

Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. Za tinkturu su vam potrebni cvjetovi i listovi gloga. Kako glog cvjeta u proljeće pravo je vrijeme da ga uberete ili nabavite.

Tinkturu je najbolje praviti s 96% medicinskim alkoholom, ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmjerite 20 g cvjetova i listova gloga, isjeckajte ih i prelijte s 1 dcl alkohola.

Naravno ako želite više tinkture srazmjerno uvećajte količine (40 g biljke na 2 dcl alkohola itd).

Pixabay

Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoje 3 sedmice na sobnoj temperaturi. Nakon toga procijedite dobivenu tinkturu koja je spremna za upotrebu.

Tinktura se uzima 3-4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, prije jela na prazan stomak.

Važno je napomenuti da najbolje rezultate na srce i posebno na jačanje srčanog mišića ova tinktura gloga daje nakon tri mjeseca korištenja. Imajte to u vidu prilikom pravljenja tinkture tako da se odmah koristite mjerom od najmanje 3 dcl sa 60 grama biljke kako bi imali dovoljne zalihe za duži period.

Za pravljenje tinkture mogu se rabiti i plodovi s listovima koji se prije potapanja u alkoholu zdrobe. Plodovi se beru u jesen.

Osim tinkture za liječenje svih problema sa srcem, krvnim pritiskom i nervozom može se rabiti i čaj. Čaj redovnom i čestom upotrebom također može u periodu od nekoliko mjeseci pozitivno djelovati na navedene probleme.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VODITELJI NA TV-U VUČIĆEVOG TABLOIDA HUŠKALI SNIMATELJA DA UDARI DAIDŽU MALE...

0
Četvrti je dan potrage za malenom Dankom Ilić iz Srbije, a na društvenim mrežama objavljen je skandalozni video snimljen ispred kuće gdje je djevojčica nestala.