ROBBEN NAKON GODINU DANA DRUGI PUT ZAVRŠIO KARIJERU: OVO JE BILA TEŠKA ODLUKA

Nizozemski nogometaš Arjen Robben drugi put je odlučio staviti tačku na svoju karijeru i to nakon što je po povratku na terenu godinu dana nosio dres Groningena.

Ovaj proslavljeni nogometaš prošle godine je iznenadio javnost kada je odlučio prekinuti penziju i vratiti se u klub koji mu je dječačka ljubav, no nakon jedne sezone u zeleno-bijelom dresu došao je novi oproštaj od dnogometa, nakon kojeg je teško očekivati da će se opet vraćati na teren.

Robben je u januaru ove godine napunio 37 godina, a u karijeri se proslavio igrajući za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern. Osvajao je titule u Nizozemskoj, Španiji, Engleskoj i Njemačkoj, a s reprezentacijom Nizozemske je igrao finale Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici, gdje su od Španije doživjeli minimalan poraz.

Podsjećamo, ovaj krilni napadač je 2019. godine završio karijeru kada je nakon 10-godišnje epizode u Bayernu odlučio okačiti kopačke o klin, ali ipak je odlučio prekinuti penziju i pokušati opet igrati nogomet na najvišem nivou i to u klubu u kojem je debitovao kao 16-godišnjak, prenosi Klix.ba.

  • Odlučio sam završiti aktivnu nogometnu karijeru. Ovo je bila teška odluka. Želim se zahvaliti svima na velikoj i srčanoj podršci – napisao je Robben.

U prošloj sezoni odigrao je ukupno sedam utakmica, šest ligaških i jednu play-off za plasman u Konferencijsku ligu, a upisao je dvije asistencije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE