ROĐENI TREBINJAC U NO LIMITU: VEĆ 10 GODINA ŽIVIM U DANSKOJ I SADA SAM DIREKTOR AGENCIJE MCCANN HEALTH NORDIC

Agencije koje se ovim domenom komunikacije bave itekako dijele tu odgovornost, čega je svjesna i jedna od trenutno najvećih u svijetu, McCann Health.

Sa nama je bio Murat Zubčević, rodom iz Trebinja, direktor agencije McCann Health Nordic koja je dio I&F grupe, komunikacijskog sistema sa sjedištem u Beogradu koji posluje u 12 zemalja jugoistočne Evrope i nordijskog regiona.

McCann Health Nordic okuplja marketinške profesionalce fokusirane na probleme u zdravstvu, baveći se farmaceutskim kompanijama, javnim sektorom, medicinskim i biotehnologijama.

  • To je priča koja je počela prije nekoliko godina. Ja već skoro 10 godina živim u Danskoj i stjecajem okolnosti sada sam generalni direktor agencije McCann Health Nordic – kazao je na početku Zubčević.

Naglašava da je zdravstvo jedna od namisterioznijih i najvećih industrija.

  • Vrijednost je preko 10 trilijardi dolara. Znači, govorimo o zdravstvu kao homogenoj grupi. Sastoji se od raznih podgrupa i to čime se ja bavim je medicinska oprema i farmaceutska industrija. To su dvije najveće kategorije u zdravstvu. Za te dvije vertikale kao potrošač imate vrlo malo ili skoro nimalo utjecaja na koju vrstu lijeka ili opreme dobijate – pojašnjava.

Ističe da se radi kompleksnoj konstalaciji aktera, koja je za njega vrlo izazovna.

  • Farmaceutska kompanija pravi lijek, doktor ga propisuje, apotekar prodaje, najčešće zdravstveni sistem ga djelimično ili u potpunosti plaća, a vi kao potrošać ga konzumirate – naglasio je Zubčević.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE