RONALDO: POKAŽITE MI NOGOMETAŠA KOJI MOŽE IGRATI KAO JA U OVIM GODINAMA

Cristiano Ronaldo pojavio se na naslovnici France Footballa što je potaknulo talijanske medije da ga proglase najvećim favoritom za osvajanje Zlatne lopte.

Poslije informacije da su urednici francuskog magazina prošle sedmice boravili u Torinu i nakon utakmice Lige prvaka s moskovskim Lokomotivom intervjuirali prvu zvijezdu Juventusa, Corriere dello Sport čak je obavijestio svoje čitatelje da će se Portugalac izvjesno vratiti na tron i šesti put dobiti veliko priznanje u karijeri.

Uz to, navodno su napravili intervju s Ronaldom koji će biti emitiran nakon ceremonije, a sve je proslavljeno večerom s Portugalcem i sportskim direktorom Juventusa Fabiom Paraticijem. Nasljednik Luke Modrića saznat će se 2. decembra kad bude objavljen dobitnik prestižne nagrade.

Dotad se Ronaldo pojavio na naslovnici francuskog lista te istaknuo da je počašćen nedavnim ulaskom u Klub 700.

  • Impresivna brojka! Najviše sam ponosan na činjenicu da je malo ljudi prije mene uspjelo postići toliko golova u karijeri – zadovoljno djeluje Cristiano Ronaldo što je postao tek šesti nogometaš u historiji nogometa koji je prebacio spomenutu granicu, poslije Austrijanca Jozefa Bicana (805), Brazilaca Romarija (772) i Pelea (767), Mađara Ferenca Puškaša (746) te Nijemca Gerda Mullera (735).

Od 701, koliko golova ima u kolekciji zaključno s utakmicom protiv Bologne prije desetak dana, poznato je koji mu je omiljeni.

  • Ako tražite da izaberem omiljeni, onda će to biti škarice protiv Juventusa u Realovom dresu. Vratilo mi se za sve što sam uložio dotad jer sam godinama pokušavao postići baš takav gol – vratio se Portugalac na travanj 2018. godine i pogodak koji će svi zauvijek pamtiti.

Ronaldova karijera traje već gotovo dva desetljeća.

  • Kad sam imao 19 ili 20 godina, shvatio sam da je sve što se u nogometu računa izraženo u brojevima: titule, rekordi, golovi.-

O rivalstvu s Leom Messijem također je imao što reći.

  • To što smo se nadmetali dok sam bio u Španiji omogućilo je obojici da budemo bolji i efikasniji nogometaši. Dok sam igrao za Real, osjećao sam Leovo prisustvo više nego kad sam bio član Manchester Uniteda. Osjećao sam pritisak, ali s određene tačke gledišta naš odnos je, ipak, izražen formom zdravog rivalstva – objašnjava Portugalac.

Francuske novinare zanimalo je što je potrebno da bi se postao golgeterom u modernom nogometu.

  • Prije svega, talent. Bez njega ne možete dosta toga učiniti. Talent morate obrađivati, tako da je rad sljedeći korak, budući da je talent bez rada beskoristan. Ništa vam neće pasti s neba. Čak ni ja ne bih dogurao do ovdje da nemam želju dokazivati se, da ne poštujem radne navike. –

Čak i unatoč činjenici da se užurbano bliži 35. rođendan?

  • Cilj mi je ostati mlad dok starim. Natječemo se sam sa sobom kako bih ostao konkurentan. Pokažite mi nogometaša koji može igrati kao ja u ovim godinama, u ekipi kakva je Juventus – u svom stilu završio je Ronaldo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VITEZ: ISPRED SPOMEN-OBILJEŽJA ‘CISTERNA’ ODATA POČAST UBIJENIMA

0
U Vitezu je danas obilježila 31. godišnjica strašne eksplozije cisterne koja je poslana od strane Hrvatskog vijeća odbrane na teritorij Starog Viteza.