bih

ONLINE SJEDNICA SKUPŠTINE KS: NA DNEVNOM REDU I SMJENA VLADE

Danas se nastavlja zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo nakon što je prošle sedmice prekinuta sjednica zbog nedostatka kvoruma.

NAKON VIŠE OD GODINU DANA NAJAVE: SDP VRAĆA APRILSKI PAKET USTAVNIH PROMJENA U PARLAMENT

Prošlo je više od godinu dana otkako je Saša Magazinović, šef Kluba zastupnika SDP-a najavio da će zastupnici ove stranke u državnom parlamentu vratiti aprilski paket ustavnih promjena.

SAMIROV BORDO DŽEMPER

Nesigurno, polahko koračajući, išla je od stola do stola.

NAPUNITE REZERVOARE: NA VEĆINI BENZINSKIH PUMPI U FBIH GORIVO POSKUPLJELO

Većina benzinskih pumpi u Federaciji BiH je podigla cijenu za benzine i dizel gorivo za pet feninga po litri – rečeno je Feni u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

DODIK: BLOKIRAT ĆEMO INSTITUCIJE DOK SE NE RJEŠE NAŠI ZAHTJEVI, BIH SADA MORA ODLUČI KUDA ĆE I ŠTA ĆE

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u svojstvu predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH. Razgovarali su o zajedničkom djelovanju, prvenstveno kroz prijedloge Izbornog zakona i zakona kojim bi se iz Suda BiH izbacile strane sudije.

SJEDNICA KOLEGIJA DOMA NARODA BIH TRAJALA KRATKO: BEZ IZJAVA ZA MEDIJE

Sjednica Kolegija Doma naroda Parlamenta BiH na kojoj su se, između ostalog, članovi Kolegija trebali dogovoriti o radu 5. sjednice Doma naroda PSBiH zakazane za sutra, održana je jutros i trajala je vrlo kratko.

KAMIONOM OTKINUO RAMPU NA PRUŽNOM PRIJELAZU

Kako je saopćeno iz PU Doboj, ova osoba oštetila je rampu jučer oko devet sati i isti dan je identificirana. Vozaču M. R. uručen je...