360.ba

OD IDEJE DO VELIKOG BIZNISA: PRIČA KOMPANIJE GLOVIS ZENICA

0
Zenica. Središte i glavni administrativni grad Zeničko-dobojskog kantona. Poznati je industrijski centar u kojem dominiraju bazne grane industrije kao što su proizvodnja gvožđa i čelika.

TRNOVIT PUT ZENIČKE EMPRESS

0
Često se u našoj zemlji spominju i pamte samo velika preduzeća. No šta je s onima malim? I velika preduzeća su poput ljudi, moraju imati svoj početak, moraju biti mali, pa se razvijati i rasti. Kao i kod ljudi, taj razvoj je pun iskušenja, izazova, padova i uspona. Sve su to velika preduzeća morala proći da bi bila tu gdje jesu. Preduzeća o kojima govorimo u ovoj emisiji prolaze brojne prepreke. Pred njima je dug put. Samo najhrabriji ostanu i ustraju.

STEREOTIPI U BIH DRUŠTVU: PSOVALI SU MI, VRIJEĐALI ME I DOBACIVALI

0
Uobičajena mentalna slika koju prihvaćaju članovi određene grupe te predstavlja pojednostavljeno mišljenje, pristran stav ili nekritičku procjenu. – Govorimo o stereotipu.

NINA BIJEDIĆ-MUJANOVIĆ: DIJETE VISPAKA

0
Visoko je prije rata bio najveći izvoznik tekstila i kože u Jugoslaviji.

ČAMPARA: ODLUKE SUDOVA SE NE KOMETIRAJU, VEĆ PROVODE I POŠTUJU

0
Odluke sudova, posebno Ustavnog suda BiH, kao najviše pravne instance, se ne komentiraju, već se samo sprovode i poštuju – izjavio je danas potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara (SDA).

PRIČA O USPJEHU: NAPUSTILI DRŽAVNE POSLOVE I STVORILI CARSTVO

0
Općina Tešanj sinonim je za poslovnu filozofiju. Ta filozofija ispoljava se na nezavisan način, a djeluje samostalno bez vanjskih faktora. U općini Tešanj ništa nije nemoguće.

AMBASADOR SAKAMOTO I DEKAN TURČILO OTVORILI JAPANSKI KUTAK NA FPN-U

0
Zahvaljujući projektu "100 knjiga o savremenom Japanu" na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto i dekan Sead Turčilo otvorili su danas Japanski kutak.

2000 STIPENDIJA ZA STUDENTE U ZDK

0
Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za boračka pitanja i ove godine su osigurali stipendije za sve studente koji su podnijeli formalno-ispravne prijave na provedeni konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2019./2020. godinu.

ŠTA ZNAČI AKO VAS ZASVRBI LIJEVO UHO ILI DESNI LAKAT

0
Našem narodu se oduvijek vjerovalo da neke pojave mogu da predvide događaje koji slijede. Služeći se njima kada vas svrbi desni dlan, znači da ćete dati novac, a kada vas svrbi lijevi, onda ćete ga dobiti.

PETI PO REDU PLAY MEDIA DAY STIŽE U BANJALUKU 5. JUNA! POZNATA IMENA 5...

0
Jubilarni, peti Play Media Day održaće se 05. 06. 2020. godine u Cinestar 4DX Delta Planetu, kada će Banjaluka ponovo na jedan dan postati regionalni komunikacijski centar i okupiti predstavnike najvećih regionalnih kompanija, agencija i medijskih kuća. Najveći komunikacijski događaj u Bosni i Hercegovini sa više od 1000 domaćih i regionalnih učesnika i oko 40 predavača i panelista, ove godine se vraća još veći i bolji, da dokaže ono što već godinama propagira - da je komunikacija beskonačna.