DRUŠTVO

OBILJEŽENO 30 GODINA MUFTIJSTVA BIHAĆKOG: SLIJEDI FAZA DUHOVNE OBNOVE I KULTURNE IZGRADNJE

0
U prisustvu predstavnika vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života večeras je u Bihaću upriličena svečana akademija kojom se obilježava 30 godina Muftijstva bihaćkog.

REIS KAVAZOVIĆ: ČOVJEČANSTVO ULAZI U MRAČAN PERIOD, NASTUPA TEŠKO VRIJEME

0
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović izjavio je večeras u Bihaću da su Bošnjaci reaktiviranjem i osnivanjem institucija koje su u nadležnosti Islamske zajednice pokazali da vjeruju u svoje snage, vlastitu i budućnost svoje zemlje.

AMILA GADŽUN ZA HAYAT: TI LJEKARI, KOJI I DALJE RADE, NA RUKAMA IMAJU KRV...

0
Ponovno je odgođen početak suđenja doktorima optuženim u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun. 

INICIJATIVA ZA RAZRJEŠENJE GRADONAČELNIKA BRČKOG ZIJADA NIŠIĆA

0
Zastupnički klub Stranke demokratske akcije Brčko distrikta BiH u Skupštini Distrikta i dva nezavisna zastupnika Abdulah Iljazović i Bahrija Ribić danas su na konferenciji za novinare predstavili drugu po redu inicijativu za razrješenje gradonačelnika Brčkog Zijada Nišića koju su nedavno podnijeli Skupštini Brčko distrikta.

HAYAT TV DAJE DOPRINOS U RADU SIGURNIH KUĆA: NAŠA KAMPANJA PROTIV NASILJA

0
Danas je u prostorijama Hayat televizije održan sastanak kojem su prisustvovale predstavnice Fondacije lokalne demokratije koja rukovodi Sigurnom kućom u Kantonu Sarajevo.

OSAM SPORAZUMA: ZAJEDNIČKI PROJEKTI OPĆINE STARI GRAD I GRADA SARAJEVA

0
Nakon nedavnog održanog radnog sastanka, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Irfana Čengića i gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić danas su potpisali osam sporazuma koji obuhvataju važne projekte i aktivnosti za razvoj Starog Grada.

REDUCIRANJE BROJA PREDMETA NA EKSTERNIM MATURAMA U TK

0
Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je mišljenje Ministarstva obrazovanja i nauke na prijedloge zakona o izmjenama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakona o izmjenama Zakona o srednjem obrazovanju odgoju i Zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, a kojim bi se ukinula obaveza polaganja eksterne mature u školama na području tog kantona.

U PRVIH DESET MJESECI BROJ TURISTA U BIH POVEĆAN ZA 19,1 POSTO U ODNOSU...

0
U periodu januar – oktobar 2023. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.350.591 posjetu, što je za 19,1 posto više u odnosu na isti period 2022. godine i 2.897.095 noćenja, što je za 14,9 posto više u odnosu na isti period 2022. godine.

KONFERENCIJA O SLOBODI VJERE ILI UVJERENJA ZAVRŠENA DANAS U SARAJEVU

0
Povodom obilježavanja Dana ljudskih prava 10. decembra, Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), organizirao je konferenciju pod nazivom: „Pravo na slobodu vjere ili uvjerenja: savremeni izazovi i perspektive“, koja je održana u Sarajevu.

MIRAN OTKRIO SVOJE TAJNE: ZNATE LI KOJA JE NAJBOLJA METODA ZA PRAVLJENJE SOKOVA?

0
Mjesto koje je ostavilo poseban utisak na Mirana i Almasu je Brka.