DRUŠTVO

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BIODIVERZITETA IZRAĐENA NAJVEĆA ZELENKADA KUPREŠKOG POLJA

0
U povodu 22. maja, Međunarodnog dana biodiverziteta, u Kupreškom polju pored rijeke Mrtvice napravljena je velika papirna zelenkada, biljka poznatija kao divlji narcis i endem ovog dijela Dinarida, s ciljem podizanja svijesti o bogatstvu koja kriju kraška polja Bosne i Hercegovine.

JEDNU VEČER JE UZELA SVE MOGUĆE TABLETE KOJE JE NAŠLA U KUĆI I POPILA:...

0
Samopovređivanje, brojni samoubilački izazovi sa društvenih mreža stvari su koje sve više utiču na djecu i mlade, a društvo je zasad bez odgovora.

OVAKO JE EMIR PODIJELIO I ‘POMIRIO’ BOSNU I HERCEGOVINU: GDJE SU NAJBOLJE ŽENE I...

0
U kontekstu brojnih političkih podjela koje su prisutne u posljednjih tridesetak godina u Bosni i Hercegovini, a posebno onih koje zagovaraju secesiju RS ili treći entitet, na društvenim mrežama je izazvala pažnju podjela koju je osmislio Emir Isović.

EVROPSKA KONFERENCIJA O HIDŽAMI DANAS U SARAJEVU

0
Druga Evropska konferencije o hidžami pod nazivom "Practicing Hijama - Towards Universal Standartization" bit će održana 22. maja 2022. u Sarajevu.

ŠTA NIKAKO NE SMIJETE AKO VAS UGRIZE ZMIJA I KAKO RAZLIKOVATI OTROVNE OD NEOTROVNIH?

0
Vrijeme je sve intenzivnijeg boravka u prirodi, planinarenja, odlaska na more te, uz uživanje u svim tim blagodatima, neke činjenice valja imati na umu.

NAKON TEŠKE BOLESTI PREMINUO ANEL DEDIĆ, IZA NJEGA OSTALI SUPRUGA I SINČIĆ

0
Nakon teške bolesti preminuo je mladi Tešnjak Anel Dedić, koji se lavovski borio s rakom kostiju. Anel je već nekoliko mjeseci boravio u Turskoj na liječenju, ali je nažalost izgubio bitku.

MATEJ NIJE IMAO ŠANSE DA PREŽIVI! POZNATI SKIPER OTKRIVA ŠTA SE DEŠAVALO SA TIJELOM...

0
Poznati skiper i licencirani spasilac Danko Pljevaljčić otkrio je do sada nepoznate detalje o tome kako se tijelo ponašalo u vodi, koliko je presudna spremnost i vještina plivanja, kao i da li je Matej Periš imao šanse da preživi…

TUGA: UMRLA POZNATA GLUMICA

0
Još jedna velika žena je napustila ovaj svijet.

MEDRESA U CAZINU SVEČANO ISPRATILA JOŠ JEDNU GENERACIJU MATURANATA

0
Medresa "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu danas je svečanom akademijom ispratila 82. generaciju maturanata i 27. generaciju maturantica te odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, javila je MINA.

PREKO HILJADU MALIŠANA UŽIVALO U MUZIČKOJ BAJCI LATIFA I MRAVKA NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU

0
Više od hiljadu djece sa svojim roditeljima danas je na Vilsonovom šetalištu istinski uživalo u besplatnom koncertu.