BIZNIS

SRETNIM DOBITNICIMA PODRAVKA NAGRADNE IGRE URUČENE GLAVNE NAGRADE: KOMPANIJA DONIRALA I NOVAC ZA DJEČIJE...

0
Podravka je obilježila završetak svoje velike nagradne igre „Kad biraš po svom, biraj hranu za uživanje, auto za foliranje“ uručivanjem dvije glavne nagrade – dva vozila Renault Clio.

EU ULAŽE U IDEJE: MALA I SREDNJA PREDUZEĆA SU GENERATORI RAZVOJA ZEMLJE

0
Počinje nova kampanja Evropske unije Povezani kroz dobro. Direktna je to podrška razvoju bh. ekonomije.

BBI BIZNIS MAGAZIN: BIH POSTAJE SVE POŽELJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

0
Bosna i Hercegovina postaje sve poželjnija turistička destinacija.

BBI BIZNIS MAGAZIN: IZVOZ MESA U TURSKU KREĆE NAREDNE SEDMICE

0
Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić kazao je da kao najveći proizvođač brašna u Bosni i Hercegovini ova kompanija prioritetno nastoji zadovoljiti potrebe domaćeg tržišta.

LIJEPE VIJESTI: NAREDNE SEDMICE OPET KREĆE IZVOZ MESA U TURSKU

0
Izvoz mesa u Tursku kreće naredne sedmice i bit će izvezeno oko 600 junadi, potvrdio je Ljubiša Rosić, direktor Mesne industrije "ZP komerc" iz Bijeljine.

OČEKUJU SE GLAD I NEMIRI: SVIJET IMA ZALIHA ŽITA ZA SAMO JOŠ 10 SEDMICA

0
Svijet ima zaliha pšenice za još samo deset sedmica, što je posljedica ruske agresije na Ukrajinu koja je poremetila snabdijevanje iz glavne ‘žitnice Evrope’. UN je upozorio da su globalne zalihe pšenice pale na najniži nivo od 2008. godine jer su zalihe ‘pogođene pojavom koja se događa jednom u generaciji’.

DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: NAJSKUPLJA AVIO KARTA LUFTHANSE RASPRODANA, A OVO JE...

0
Povratna avionska karta u prvoj klasi na letu od San Francisca do Frankfurta trenutno je najskuplja u ponudi Lufthanse, iznosi 22.670 eura i konstantno je rasprodana.

ŠTEDNJA JE UVIJEK DOBRA ODLUKA

0
Posljednje dvije godine potvrdile su nam koliko je važno imati dio novca sa strane, kao finansijsku rezervu za neočekivane situacije i vanredne okolnosti.

ZBOG VELIKE POTRAŽNJE MOGUĆE POSKUPLJENJE PELETA

0
EU godišnje potroši više od 20 miliona tona peleta, a države evropskog bloka stimulišu korištenje ovog energenta kroz svoj program smanjenja korištenja fosilnih goriva.

WOG CENTAR JE PRAVO RJEŠENJE ZA VAŠ BRAND: POSLOVNI PROSTORI ZA USPJEŠAN BIZNIS

0
WOG centar je jedinstveni objekat koji se nalazi u centru općine Vogošća, u ulici Jošanička 55, a koji je od centra Sarajeva udaljen osam kilometara, a u čijoj neposrednoj blizini su smještene sve važnije javne ustanove i institucije kao što su: zgrada Općine Vogošća,zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova, gradski stadion, osnovna škola, srednjoškolski centar, kulturno-sportski centar i druge, a koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje općine.