EKONOMIJA

RYANAIR UVODI NOVU LINIJU IZ OVOG BH. GRADA

0
Ryanair će u Banjoj Luci uvesti novu dvosedmičnu liniju iz Baden Badena. Dopunit će svoje letove iz Charleroia, Göteborga, Memmingena, Stockholma i Beča do drugog najvećeg grada u Bosni i Hercegovini.

NEKO ZA 400.000 KM KUPIO DIONICE GINEXA

0
Na Sarajevskoj berzi registrovan promet dionicama firme Unis Ginex u vrijednosti od 400.000 KM.

KO JE ČOVJEK KOJI GRADI NAJVIŠU ZGRADU U RS VRIJEDNU 150 MILIONA KM?

0
Uskoro kreće početak radova na izgradnji najluksuznijeg i najvišeg objekta u RS – Hotela Palas u vlasništvu firme Zepter Internacional.

LUMIWINGS ĆE LETJETI IZ TUZLE: CIJENE ĆE BITI KAO ŠTO JE IMALA AVIOKOMPANIJA WIZZ...

0
Svoje poslovanje na Međunarodnom aerodromu u Tuzli do kraja godine trebala bi uspostaviti grčka aviokompanija Lumiwings.

OD BH. GIGANTA OSTALO SAMO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO

0
U predratnoj Bosni i Hercegovini pojedine fabrike su bile sinonimi za gradove u kojima su smještene: „Željezara“ je izgradila Zenicu a „Krivaja“ Zavidoviće. Takav, gotovo kultni status, u Travniku je imala Konfekcija „Borac“.

JOŠ JEDNA KOMPANIJA U RS-U PROPALA: PRODAJU PUMPU I ZEMLJIŠTE ZA 2,1 MILION KM

0
Benzinska pumpa i zemljište „Kompanije Dušanić“ u stečaju ponuđeni su na prodaju za 2,1 milion KM.

‘PROINTER’ ZA TRI MJESECA DOBIO 40 UGOVORA ‘TEŠKIH’ 18,5 MILIONA KM

0
– Banjalučka kompanija „Prointer“ u protekla tri mjeseca dobila je od institucija i javnih preduzeća ugovore vrijedne čak 18,5 miliona maraka pobjeđujući na tenderima samostalno ili kao član grupe ponuđača, pokazala je analiza portala CAPITAL.

NAJVEĆI RUDARSKI PROJEKAT U BIH JE KLJUČAN ZA SMANJENJE OVISNOSTI EVROPE OD KINESKIH I...

0
Za nekoliko sedmica, Vareški rudnik srebra trebao bi krenuti s radom punom parom. Srebro, zlato, olovo, cink, bakar, antimon i drugi metali trebali bi se početi ekstrahirati iz stijena podzemnog rudnika.

IZVJEŠTAJ: BUGARSKO PUTOVANJE UNITED GROUPA

0
United Group od 2020. godine neprestano jača svoje prisustvo u Bugarskoj i sada je jedan od vodećih pružatelja elektronskih komunikacijskih usluga u zemlji.

VELIKA INVESTICIJA: POZNATI INVESTITOR KOD SARAJEVA GRADI NOVO NASELJE

0
U blizini Sarajeva, na teritoriji općine Breza, u toku je izgradnja stambenog naselja. Nekoliko kuća već je izgrađeno, a počela je i prodaja.