Naslovnica IZBORI 2020

IZBORI 2020

ARNAUTOVIĆ I ŠANTIĆ PROTIV UTVRĐIVANJA REZULTATA U SREBRENICI: ZAŠTO NIJE OMOGUĆENO GLASANJE IZ INOSTRANSTVA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu nije jednoglasno usvojila odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora za načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica.

BORENOVIĆ O IZBORIMA U DOBOJU: SVJETSKI REKORD IZBORNE KRAĐE

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK) BiH na ponovljenim izborima za gradonačelnika Grada Doboja pobijedio je Boris Jerinić, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

FILIPOVIĆ: U DOBOJU ĆE NAKON IZBORA SVANUTI NOVA DEMOKRATIJA

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja Cvijan Filipović izjavio je da očekuje pobjedu na današnjim ponovljenim lokalnim izborima.

NEPRAVEDNI CIK: PREDALI MOSTAR, PRODALI SREBRENICU

Koliko je odluka da se bojkotuju izbori u Srebrenici mudra i pametna, i da li je uopće, dalo bi se pričati na dugo i na široko. Svako ima svoje argumente, razloge i dileme - za i protiv.

MEDŽLIS IZ MOSTAR: IZNENAĐENI SMO GLASANJEM SRPSKOG VIJEĆNIKA MILIVOJEVIĆA ZA GRADONAČELNIKA MOSTARA

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar Džafer Alić priopćio je u ponedjeljak kako je iznenađen odlukom Velibora Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao "projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima".

‘MOJA ADRESA SREBRENICA’: PONOVITI IZBORE I PUTEM POŠTE

Inicijativa „Moja adresa Srebrenica“ danas je održala sastanak inicijative sa svim kandidatima probosanskih stranaka koje su članice Inicijative „Moja adresa Srebrenica“.

ČLANOVI BIRAČKIH ODBORA U DOBOJU I SREBRENICI KOJI SU UČESTVOVALI U MALVERZACIJAMA NE MOGU OPET BITI ANGAŽOVANI

Predsjednici i članovi biračkih odbora koji su učestvovali u izbornim malverzacijama na lokalnim izborima 15. novembra u Doboju i Srebrenici, zbog čega su oni odlukom Centralne izborne komisije BiH i poništeni, neće moći učestvovati na tim pozicijama na prijevremenim izborima za gradonačelnika i Skupštinu Grada Doboja te načelnika i Skupštinu općine Srebrenica koji će se održati 21. februara.

PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU!

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj korespodentnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju održanih 15. novembra 2020. godine.

KONAČNI REZULTATI IZBORA U GRADU NA NERETVI: HDZ BIH 13, KOALICIJA ZA MOSTAR 11 MANDATA

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je u utorak Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, prema kojoj će u Gradskom vijeću Mostara HDZ BiH imati ukupno 13, a Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) 11 vijećnika.