NaslovnicaIZBORI 2020

IZBORI 2020

NEPRAVEDNI CIK: PREDALI MOSTAR, PRODALI SREBRENICU

0
Koliko je odluka da se bojkotuju izbori u Srebrenici mudra i pametna, i da li je uopće, dalo bi se pričati na dugo i na široko. Svako ima svoje argumente, razloge i dileme - za i protiv.

MEDŽLIS IZ MOSTAR: IZNENAĐENI SMO GLASANJEM SRPSKOG VIJEĆNIKA MILIVOJEVIĆA ZA GRADONAČELNIKA MOSTARA

0
Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar Džafer Alić priopćio je u ponedjeljak kako je iznenađen odlukom Velibora Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao "projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima".

‘MOJA ADRESA SREBRENICA’: PONOVITI IZBORE I PUTEM POŠTE

0
Inicijativa „Moja adresa Srebrenica“ danas je održala sastanak inicijative sa svim kandidatima probosanskih stranaka koje su članice Inicijative „Moja adresa Srebrenica“.

ČLANOVI BIRAČKIH ODBORA U DOBOJU I SREBRENICI KOJI SU UČESTVOVALI U MALVERZACIJAMA NE MOGU...

0
Predsjednici i članovi biračkih odbora koji su učestvovali u izbornim malverzacijama na lokalnim izborima 15. novembra u Doboju i Srebrenici, zbog čega su oni odlukom Centralne izborne komisije BiH i poništeni, neće moći učestvovati na tim pozicijama na prijevremenim izborima za gradonačelnika i Skupštinu Grada Doboja te načelnika i Skupštinu općine Srebrenica koji će se održati 21. februara.

PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU!

0
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj korespodentnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju održanih 15. novembra 2020. godine.

KONAČNI REZULTATI IZBORA U GRADU NA NERETVI: HDZ BIH 13, KOALICIJA ZA MOSTAR 11...

0
Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je u utorak Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, prema kojoj će u Gradskom vijeću Mostara HDZ BiH imati ukupno 13, a Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) 11 vijećnika.

SBB ISKLJUČIO IZ STRANKE AZEMA CVIKU ZBOG PODRŠKE VEĆINI OKUPLJENOJ OKO SDA

0
Predsjedništvo SBB-a održalo je danas sjednicu u Sarajevu i donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

SDA OKUPILA 16 VIJEĆNIKA: TAJIB DELALIĆ PREDSJEDAVAJUĆI OV NOVI GRAD

0
Sa 16 glasova vijećnika izabran je predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Tajib Delalić (SDA).

NAREDNE SEDMICE CIK ODLUČUJE: U TRAVNIKU PRIJEVREMENI, U SREBRENICI I DOBOJU PONOVNI IZBORI

0
Naredne sedmice Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) trebala bi konačno donijeti odluke o izborima u Srebrenici, Doboju i Travniku koji su održani prije dva mjeseca.

GO SDA MOSTAR PODNIO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV SLUŽBENIKA MUP-A HNK

0
Povodom saznanja i mnogobrojnih prijava vezanih za počinjenje protivpravnih radnji i aktivnosti u nastojanju da se utječe na rezultate izbornog procesa u Gradu Mostaru, Gradska organizacija SDA Grada Mostara podnijela je danas Krivičnu prijavu protiv nepoznatih ovlaštenih službenih osoba u MUP-u HNK.