AUTO

EVO ZBOG ČEGA NE BISTE SMJELI OSTAVLJATI VOZILO U BRZINI DOK STOJITE I DRŽATI RUKU NA MJENJAČU

Mnogi vozači imaju naviku ostaviti automobil u brzini, odnosno prebaciti mjenjač u prvu brzinu te pritisnuti pedalu kvačila i kočnice dok stoje na semaforu ili u nekoj drugoj prilici.

MOBILIZE JE NOVA MARKA U EUROPI, A EZ-1 JE NJEN PRVI MODEL

Mobilize EZ-1 je prvi proizvod novoustoličene marke pod kapom Renaulta koji će svojom ponudom ići i dalje od svijeta automobila.

VELIKI PAD IZVOZA KOMPONENTI ZA AUTOMOBILE IZ BIH

Bosanskohercegovački proizvođači komponenti za automobile zabilježili su veliki pad izvoza koji prema raspoloživim informacijama za 11 mjeseci 2020. iznosio 13 posto ili 52 miliona KM, potvrđeno je Feni iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

ZNATE LI KADA JE OPTIMALNO VRIJEME ZA ZAMJENU ULJA U AUTOMOBILU?

Promjena ulja potrebna je svakom automobilu. Ako ste vozač i vlasnik vozila, trebali biste znati kada bi bilo poželjno to obaviti. Ako se budete pridržavali stručnih savjeta koje je sastavila stranica didyouknowcars.com, naučit ćete slušati srce svog automobila.

KAKO DA DIZELAŠ LAKŠE UPALI ZIMI?

Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom.

KAKO DA SPRIJEČITE DA VAM NA AUTU ZALEDE STAKLA, RETROVIZORI I BRAVE

Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom.

SAVJETI ZA PRIPREMU AUTOMOBILA PRI NISKIM TEMPERATURAMA

Meteorolozi su za vikend i početak naredne sedmice u BIH najavili izuzetno niske temperature.

NAPRAVITE SAMI SPREJ ZA OTAPANJE LEDA NA AUTOMOBILU: POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA

Zima i niske temperature donose probleme ne samo pješacima, već i vozačima. Mnogi vozači ujutro muku muče kako da na svojim četverotočkašima očiste stakla od leda i snijega, ali i otključaju bravu.

MOŽETE LI VJEROVATI DA OVAJ PORSCHEOV MODEL SLAVI 25. ROĐENDAN?

Čak 25 godina je prošlo otkako je Porsche zadnji put spustio letvicu i učinio ulazak u čarobni svijet supersportaša još pristupačnijim.