AUTO

OVE TEKUĆINE IMA SVAKI AUTO, EVO KAKO ĆETE IH PROVJERAVATI

Različita maziva i tekućine koje koriste motori u vozilima moraju se mijenjati u određenim intervalima kako bi se održale dobre performanse vozila. Šta se sve treba provjeriti i kada?

OVO JE PET NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE ČINIMO KAD VOZIMO U ZIMSKIM USLOVIMA

Ne zaboravite pripremiti svoje vozilo za zimske uslove vožnje, što uključuje, među ostalim, antifriz u sistemu za hlađenje motora, tečnost za pranje stakala koja se neće smrzavati na niskim temperaturama. Neka vam akumulator bude u optimalnom stanju, metlice brisača ispravne. Stavite u gepek lance za snijeg i alat za čišćenje snijega i leda, rukavice…

NOVI TESLIN AUTOMOBIL MOĆI ĆE RAZGOVARATI S PROLAZNICIMA

Otkako postoje, automobili ne mogu izravno komunicirati s pješacima i prolaznicima, ako se izuzme mogućnost trubljenja u trenutku kada se vozaču neko ispriječi na cesti.

OVI SAVJETI ĆE VAM POMOĆI DA VAM AUTOMOBIL ŠTO DUŽE TRAJE KAO NOV

Iako vam se čini da ne možete mnogo toga učiniti zbog starosti vašeg vozila, možete primijeniti savjete koji će ga duže očuvati i utjecati na to da bude funkcionalniji.

ZIMI SU KRAĐE AUTOMOBILA ČEŠĆE JER VOZAČI ZABORAVLJAJU BANALNU STVAR

Pojedine države donijele su zakon koji obavezuje vozače da ugase motor kada vozilo nije u pokretu jer to predstavlja znak za lopove da je vozilo prazno i “slobodno” za krađu.

IZGREBAO PREKO 600 AUTOMOBILA, ŠTETA 930.000 EURA

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u Njemačkoj jer je oštrim predmetom izgrebao 642 automobila, a procijenjeno je da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 eura.

KUPUJETE AUTO? OVA ČETIRI SAVJETA SU ZLATA VRIJEDNI

Smanjeni broj prodaje dizelaša izazvao je drastične promjene na tržištu polovnih vozila.

VOLKSWAGEN PROŠLE GODINE PRODAO 10,8 MILIONA AUTOMOBILA

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) zabilježio je rast prodaje u prošloj godini, a ova kompanija je u 2019. prodala 10,8 miliona automobila.

ZAMRZNUTA STAKLA AUTOMOBILA IZNUTRA: ZAŠTO DOLAZI DO TOGA I KAKO RIJEŠITI

Uz velike hladnoće dolazi i do zamrzavanja prozora automobila. No, ponekad se stakla zamrzavaju iznutra, a to vas ne treba čuditi ili zabrinuti. Nije došlo do velikog problema koji ne možete riješiti uz malo truda.