Home MAGAZIN DOBRE VIJESTI

DOBRE VIJESTI

PROMO / IQOS 3 DUO STIGAO I U BOSNU I HERCEGOVINU

Kompanija Philip Morris BH je predstavila IQOS 3 Duo, najnoviji proizvod iz porodice bezdimnih uređaja, koji je nakon globalnog lansiranja, stigao i na bh. tržište. BiH je među prvim zemljama Evrope u kojima je ovaj najnoviji proizvod dostupan.

PROMO / URUČENE NAGRADE PRVOG KRUGA NAGRADNE IGRE MASTERCARD I BBI NAGRAĐUJU

Bosna Bank International (BBI) d.d. u saradnji sa kompanijom Mastercard uručila je sretnim dobitnicima nagrade prvog kruga nagradne igre „Mastercard i BBI nagrađuju“.

PREMIJER MAHATHIR NAJAVIO JE DOLAZAK NA SBF, A POMNO PRATI REALIZACIJU UGOVORA IZMEĐU AGROKOMERCA I PERAK HALAL CORPORATION

-Premijer Malezije YAB Tun dr. Mahathir bin Mohamad pomno prati realizaciju ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation, agencije za halal-industriju malezijske države Perak. Ugovor kojim je predviđena investicija od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca potpisan je na ovogodišnjem Sarajevo Halal Fair-u u septembru, a premijer Mahathir veoma je zainteresovan da se saradnja na polju halal-industrije nastavi razvijati i dalje. Ideja je da se BiH pozicionira kao platforma za proizvodnju halal-hrane za evropsko tržište - izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, nakon sastanka sa malezijskim premijerom danas u Kuala Lumpuru.

PROMO / ODIGRANO DRUGO KOLO VELIKE NAGRADNE IGRE HOŠE KOMERC, IZVLAČENJE GLAVNIH NAGRADA DVA AUTOMOBILA FIAT PANDA 3. JANUARA

U Hoše marketu «Markale» u Sarajevu jučer je održano javno izvlačenje dobitnika drugog kola nagradne igre "Iz Hoše dajemo za 40 godina zajedno".

PROMO / HOMEWORK HUB: NE, NE (NA)UČI SE U SHOPPING CENTRU!

Sarajevo, a i Bosna i Hercegovina, dobili su prvi univerzitetski HUB za srednjoškolce/ke, ali i studente/ice. Troje mladih ljudi riješili su problem mladih, s kojim su se i sami suočavali. Adekvatni prostori za učenje, razvijanje ideja, umrežavanja, zaposlenja, držanje instrukcije, i da to sve bude na jednom mjestu, nije baš bilo poznato u najvećem univerzitetskom centru u BiH.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV PRIVREDNICIMA ZA SUBVENCIONIRANU LINIJU BBI BANKE I OPĆINE NOVO SARAJEVO

Javni poziv za subvencioniranu liniju Bosna Bank International i Općine Novo Sarajevo objavljen je 07.10.2019. g. u dnevnim novinama i na web stranicama BBI banke i Općine. Radi se o Liniji koja će privrednicima sa područja Novog Sarajeva, uz subvenciju Općine, omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije BBI je osigurala sredstva u iznosu od četiri miliona KM.

U SUBOTU POČINJE DRUGA SEZONA UZ NAGRADNI FOND VEĆI OD 150 HILJADA KM

Kompanija Mastercard novi je partner projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.

PROMO / KOMPANIJA BINGO OTVORILA 207. POSLOVNICU: MODERAN CENTAR SA PRIJATNIM AMBIJENTOM I RESTORANOM

Srednjobosanski kanton bogatiji je za još jednu poslovnicu Binga, u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

PROMO / HERBALIFE NUTRITION POKREĆE INICIJATIVU “ISHRANA ZA SVIJET BEZ GLADI” I ULOŽIT ĆE DVA MILIJUNA DOLARA ZA POMOĆ U BORBI PROTIV GLOBALNE...

Herbalife Nutrition (NYSE:HLF), vodeća svjetska kompanija za ishranu, danas je objavila da pokreće globalnu inicijativu Nutrition for Zero Hunger (Ishhrana za svijet bez gladi) i obećala uložiti dva miliona dolara kako bi pomogla da se iskorijeni glad u svijetu, kako bi se osigurala dostupnost dobre ishrane te pristupilo rješavanju sve većeg problema pretilosti. Uz pomoć neprofitnih partnera ova inicijativa će se fokusirati na omogućavanje pristupa zdravim namirnicama, unaprjeđenje edukacije o ishrani, pronalaženje održivih izvora hrane i podizanje svjesnosti o globalnoj krizi.