GASTRO

JESTE LI ČULI ZA ŠAH TORTU: NA SVAKOM SLAVLJU SE PONOSNO SLUŽI

Treba odvojiti malo više vremena za pripremu i ukrašavanje, ali se i te kako isplati.

SVJEŽE I MEKE KIFLE S PUNJENJEM PO ŽELJI SAVRŠEN SU IZBOR ZA DORUČAK

Svježe i meke kifle koje možete puniti slanim i slatkim dodacima idealan su izbor za nedjeljni doručak. Umjestite ih čim prije i obradujte svoje ukućane ukusnim doručkom.

NAPRAVITE UKUSNE CIMET ROLNICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI MIRISOM I OKUSOM

Cimet rolnice, veoma popularno slatko pecivo porijeklom iz Švedske, nije teško pripremiti, a toliko su ukusne da je gotovo nemoguće zaustaviti se samo na jednoj.

OVO SU NAMIRNICE KOJE NEMAJU ROK TRAJANJA

Iako na ambalaži određenih namirnica imate jasno naznačen rok trajanja, ne znači da sve namirnice trebati baciti u smeće nakon isteka navedenog roka. Mnoge namirnice nemaju rok trajanja i sigurne su za konzumiranje u bilo kojem trenutku.

U SAMO NEKOLIKO KORAKA DO UKUSNOG DOMAĆEG LISNATOG TIJESTA

Lisnato tijesto pravi je spas u zadnji čas. Puniti ga možete gotovo svim što pronađete u frižideru i nakon kratkog pečenja servirati odlično slano ili slatko jelo, a sada ga možete napraviti i sami.

IDEALNA IDEJA ZA RUČAK: PROBAJTE NAJSOČNIJU MUSAKU S PILETINOM I GLJIVAMA

Muska je jelo koje se tradicionalno pravi u bh. domaćinstvima. Osim na Balkanu, ovo jelo priprema se i na Bliskom istoku. Međutim, smatra se da je porijeklo ovog jela iz Grčke. Grčka musaka pravi se od patlidžana, mljevenog ovčijeg mesa i paradajza.

JESTE LI ZNALI: TAMNA ČOKOLADA POMAŽE U BORBI PROTIV DEPRESIJE

Dobro je poznato da tamna čokolada ima brojne prednosti, ali naučnici s Univerziteta u Londonu došli su do još jednog otkrića.

BRZO I JEDNOSTAVNO: PILEĆA PRSA SA ZELENIM BIBEROM I UMAKOM OD ŠAMPINJONA

Ukoliko ste ljubitelj mesa i gljiva, a nemate mnogo vremena za kuhanje, pileća prsa s umakom od šampinjona je idealan ručak za vas.