Home MAGAZIN PORODICA

PORODICA

SAVJET DOJILJAMA: NE SLUŠAJTE NIKOGA OSIM SVOJE TIJELO I OSJEĆAJ

Institut za zdravlje i sigurnost hrane upriličio je u Zenici interaktivno predavanje "Hvala mama" namijenjeno majkama, onima koje su rodile ili tek trebaju roditi, a sve u cilju promoviranja značaja dojenja djeteta što duži vremenski period, a najkraće šest mjeseci od poroda, bez ikakvih dodataka.

ČETIRI ZAJEDNIČKE NAVIKE NAJSRETNIJIM LJUDIMA NA SVIJETU

Mnogi ljudi u vječnoj su potrazi za srećom, no sreću je vrlo jednostavno postići, a ovo su zajedničke četiri navike najsretnijim ljudima, koje nije teško primijeniti i u vlastitom životu.

TEHNIKA UČENJA KOJA UVIJEK RADI

Ako primijetite da vaše dijete ima problem sa savladavanjem teorijskog gradiva iz bilo kog predmeta, jer ne razumije tekst ili ima muke da zadrži koncentraciju, obavezno mu priskočite u pomoć.

DOBAR OTAC ZNA DA JE PORODICA UVIJEK NA PRVOM MJESTU

Svaki čovjek može da stvori novi život i postane otac, ali odgajati i istinski voljeti svoje dijete, iziskuje određen napor.

PLIVAČ MICHAEL PHELPS TREĆI PUT POSTAO OTAC. BEBA VEĆ IMA INSTAGRAM PROFIL

Porodica slavnog plivača Michaela Phelpsa povećala se za još jednog člana. Njegova supruga Nicole, bivša Miss Kalifornije, 9. septembra rodila je trećeg sina.

ZAŠTO DANAŠNJOJ DJECI MOZAK NE RADI: OVO JE GLAVNI PROPUST RODITELJA!

Dajete li svom djetetu da vaja glinu i koristi makaze?

PLANIRANJE PORODICE: KOJA JE IDEALNA RAZLIKA IZMEĐU DJECE?

Na jednoj strani je mišljenje da veća razlika manje remeti porodični život, a i troškove je lakše raspodijeliti na veći broj godina. Na drugoj je uvjerenje da će, ukoliko je manja razlika između djece, među njima da bude prisniji odnos. A život nam pokazuje da za starije mame velika razlika nije preporučljiva opcija, dok za mnoge od nas – mala “nezgoda” ne ostavlja mnogo prostora da biramo.

OTKUCAVANJE BIOLOŠKOG SATA: ŽENE SU PLODNE S 39 ISTO KAO I S 27 GODINA

Jedna američka profesorica psihologije iznijela je smjelu tvrdnju da ženska plodnost s godinama nimalo ne opada.