PUTOVANJA

BLOGERKU RAZOČARAO SMJEŠTAJ U HRVATSKOJ: OVU RUPU OD APARTMANA PLATILA SAM 83 EURA

Strana blogerka na društvenoj mreži TikTok dijeli svoje doživljaje i iskustva s putovanja.

PROFESOR BUSULADŽIĆ: JAJCE JE BOSANSKI DUBROVNIK

Bosna i Hercegovina je puna kulturno-historijskih spomenika, objekata i lokacija koje su zaista reprezentativne na regionalnom, pa čak i na svjetskom nivou, kazao je Feni profesor arheologije sa Filozofoskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i bivši direktor Zemaljskog muzeja BiH prof. dr. Adnan Busuladžić.

PREPORUKE STRUČNJAKA: SAVJETI ZA ZDRAVO I SIGURNO LJETO

Iako je mjesec u kojem kalendarski počinje ljeto bio ispunjen uglavnom kišnim danima, dva mjeseca koji su pred nama ipak bi trebali donijeti mnogo sunčanih i vrelih dana, pa su iz Instituta za sigurnost i zdravlje hrane (INZ) iz Zenice pripremili set preporuka, savjeta i instrukcija kako da ljeto koje je pred nama provedete zdravo i sigurno.

IDILIČNO SELO NUDI BESPLATAN SMJEŠTAJ ZA SVE POSJETIOCE

Ako je pandemija uticala na smanjenje vašeg budžeta za putovanja, imamo dobre vijesti: maleno selo na jugu Italije nudi besplatan smještaj za sve posjetioce.

HAYAT.BA NA BOSANSKOM I HRVATSKOM MORU: U NEUMU KAO U KOŠNICI, U TUČEPIMA SABLASNO PUSTO

Onog momenta kada su u Hrvatskoj uveli 14-dnevnu samoizolaciju, između ostalih, i za građane BiH koji se odluče za ljetovanje u toj zemlji, tamošnji hotelijari i ugostitelji postali su svjesni da će ove godine ostati praznih džepova.

MALO JE ZEMALJA S TAKO BOGATIM NASLIJEĐEM: 50 DESTINACIJA U BIH KOJE MORATE POSJETITI

Dok susjedi zatvaraju granice, traže korona testove, a Neum prima hiljade rezervacija, veliki broj Bosanaca i Hercegovaca razmišlja o odmoru u domovini, na mjestima za koja su čuli, ali do sada nisu imali priliku da ih posjete.

JESU LI BEROŠ I BOŽINOVIĆ SPASILI BH. TURIZAM: OVO SU ČETIRI IDEALNA MJESTA ZA ODMOR U BIH

Možda niste znali da se godišnji odmor može provesti i da se ne ode na more.

VODIMO VAS U ULCINJ: TAMO SU ZNATNO SMANJILI SVE CIJENE: HOTELIJARI OKUPLJENI OKO UDRUŽENJA SPAŠAVAJU SEZONU

Hotelijari, vlasnici apartmana i drugog privatnog smještaja, kako u Neumu, tako i duž hrvatske i crnogorske obale, s nestrpljenjem iščekuju da se konačno potvore granice i ugoste turiste.

NEDALEKO OD PARALIJE NALAZI SE JOŠ LJEPŠE, A PODJEDNAKO JEFTINO LJETOVALIŠTE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI

Postoji grčko ljetovalište, koje mnogi karakterišu kao mjesto u kome ljetuju samo paradajz turisti, kao mjesto u kome nikako ne treba ljetovati, najprije zbog loše plaže, a zatim i zato što je ultra jeftino.