RAMAZAN

MEHMEDOVIĆ ZA HAYAT: RAMAZAN NAS JE OPLEMENIO, ZATO GA SA TUGOM ISPRAĆAMO

0
Tokom mubarek mjeseca ramazana najpoznatiji bh. brend Hayat TV svakog dana je iz toplog ambijenta Saburine kuće emitovao prediftarske razgovore sa zanimljivim sagovornicima.

VEČERAS ISPRAĆAMO MUBAREK MJESEC RAMAZAN: DONOSIMO VRIJEME IFTARA ZA BIH, REGION I DIJASPORU

0
Sa akšamskim ezanom završava se ramazan, sveti mjesec u kojem je počelo objavljivanje Kur'ana.

U ‘STILU ŽIVOTA U ISLAMU’ VEČERAS GOVORIMO O VRIJEDNOSTI PORODICE I ODGOJA, NAŠI GOSTI...

0
Večerašnje, posljednje izdanje serijala „Stil života u islamu“ s Dalilom Omerović prilika je da s bračnim parovima razgovaramo o vrijednosti porodice i odgoja kao temelja uspješnog opstanka i razvoja naše vjere, naroda i civilizacije u Bosni i Hercegovini, ali i običajima kojima obilježavamo Ramazanski bajram kao posebno slavljen blagdan islamskog kalendara.

ZBOG ČEGA JE VAŽNO IZBJEGAVATI OGOVARANJE: U ‘ISLAMSKIM TEMAMA’ GOVORI RESUL EF. ALIĆ

0
Tokom lijepog ramazana u saradnji s alimima Hayat TV je identifikovao važne teme iz naše svakodnevnice, a koje se u Kur'anu časnom posebno tretiraju i obrađuju kao uputa za ponašanje u skladu s očekivanjima Stvoritelja.

U RAMAZANSKOJ SOFRI SPREMAMO TRADICIONALNA JELA SA GOŠĆAMA IZ BUŽIMA: I DANAS POKLON ZA...

0
Najgledaniji program Hayat TV-a tokom ramazana, „Ramazanska sofra“ danas 30. put poštovanim i dragim gledaocima daje još jednu ideju za iftar, posljednji u ovogodišnjem mubarek mjesecu.

U SABURINOJ KUĆI UŽIVO RAZGOVARAMO SA SABRIJOM MEHMEDOVIĆ O VAŽNOSTI ODGOJA I MAJČINSTVA

0
Ispraćamo mubarek ramazan, odabrani mjesec, mjesec činjenja dobrih djela, učenja Kur'ana i vraćanja sebi i onima koje volimo s ciljem da budemo bolji ljudi.

MULAOSMANOVIĆ I AKŠAMIJA: IMALI SMO VELIKE NEPRIJATELJSKE PODUHVATE PROTIV BOŠNJAČKOG NARODA, ALI SMO IMALI...

0
U okviru emisije „Stil života u islamu“ u 29. ramazanskim susretima s prof. dr. Nezahetom Akšamijom i prof. dr. Admirom Mulaosmanovićem razgovaramo o lijepoj riječi kojoj nas uči Kur'an, sunnet poslanika Muhammeda, a. s., ali i naši profesori, nastavnici, naše nane i djedovi.

EFENDIJA KUDIĆ: NAS JE ODRŽALA LIJEPA RIJEČ, NEĆE MUSLIMANI USPJETI AKO SE NE VRATE...

0
Ove noći u pretposljednom izdanju emisije „Stil života u islamu'' govorili smo našoj historiji, tradiciji i saburu koji smo dužni imati kao vjernici.

PROF. SANJIN KODRIĆ U RAMAZANSKOM PROGRAMU: RAMAZAN TREBA DA BUDE PROMJENA NABOLJE I SAMOOSVJEŠTENJE

0
Pretposljednjeg dana ramazana u Saburinoj kući razgovarali smo sa Sanjinom Kodrićem, direktorom „Preporoda“, temeljne i najstarije kulturne ustanove Bošnjaka, koja datira pod originalnim imenom „Gajret“ još od 1903. godine.

SAFET-EF. POZDER: ISPRAĆAMO JOŠ JEDAN MUBAREK MJESEC

0
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prozor, Safet-ef. Pozder govorio je o proteklim ramazanskim danima u Prozoru i o ramazanskim aktivnostima.