Naslovnica MAGAZIN TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

PRVA DRŽAVA KOJA ŽELI NATJERATI FACEBOOK I GOOGLE DA PLATE ZA VIJESTI

Australija će prisiliti tehnološke divove Facebook i Google da australskim medijima plate za objavljene vijesti, što je potez kojem je cilj zaštita nezavisnog novinarstva i koji će biti pod budnim okom cijelog svijeta.

GOOGLE USKORO POČINJE PRODAJU TELEFONA SA 5G MREŽOM

Američka kompanija "Google" saopćila je da će prvi modeli telefona sa 5G mrežom "Pixel 4a" i "Pixel" biti dostupni u prodaji na jesen po cijeni od 499 dolara.

OVE STRANICE NEMOJTE PRETRAŽIVATI NA INTERNETU, MOŽETE IZGUBITI NOVAC

Većina nas je navikla "googlati" odgovore na različita pitanja - od recepata do liječničkih savjeta i online bankinga. Gadgets Now otkriva kako nikada ne bismo trebali tražiti na Googleu upravo te stranice.

KAKO DA BRZO NAPUNITE BATERIJU VAŠEG TELEFONA

Svi smo se bar jednom, ili više puta, našli u situaciji da treba negdje da krenemo, a onda shvatili da smo zaboravili da napunimo telefon. Ovih nekoliko ideja i prijedloga mogu vam pomoći da izvučete maksimum iz kratkog vremena koje vam je na raspolaganju za punjenje.

ZA OVE GENIJALNE WEB STRANICE SIGURNO NISTE ZNALI

Facebook i Instagram su vjerovatno stranice na kojima provodite najviše vremena na internetu, ali postoje još neke superkorisne i zabavne web stranice koje vam zaista trebaju u životu.

NAUČNICI RAZVILI NOVA VRSTU BATERIJA: TELEFON SE NEĆE PUNITI PET DANA

Naučnici u Melburnu razvili su litijum-sumpornu bateriju koja ima pet puta veći kapacitet od litijum-jonskih baterija.

JESTE LI SE IKADA ZAPITALI: KAKO SE SLAO E-MAIL PRIJE 30 GODINA

Iako je danas sasvim normalna stvar da u samo nekoliko klikova pošaljemo sve potrebne podatke putem e-maila, nekad to zaista nije bio jednostavan niti lak zadatak.

OVO JE NAJPOPULARNIJI TELEFON NA SVIJETU

Device Atlas objavio je podatke o 12 najpopularnijih telefona u drugom kvartalu ove godine, a sudeći po podacima, Appleovi telefoni bili su među najkorištenijim u najvećem broju zemalja.

APPLE I SAMSUNG VIŠE NE ŽELE BESPLATNO DAVATI PUNJAČE UZ MOBILNE TELEFONE

Posljednjih se dana u raznim tehnološkim medijima širom svijeta uveliko se raspravlja o tome kako će kupci reagovati na činjenicu da uz pametni telefon više neće dobiti punjač.