Home MAGAZIN TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

TWITTER OBJAVIO NOVE DETALJE O ZABRANI POLITIČKOG OGLAŠAVANJA

Društvena mreža Twitter prekinut će sva politička oglašavanja širom svijeta. Od 22. novembra uspostavit će se, kako su objavili, dvije nove politike oglašavanja, jedna za "politički sadržaj", a druga za "oglašavanje na temelju uzroka".

GOOGLE MAPS UVODI IZGOVOR MJESTA I ADRESA

Google pokušava olakšati komunikaciju s lokalnim stanovništvom uvodeći u aplikaciju Google Maps opciju prijevoda te zvučnu pomoć koja uključuje izgovor mjesta.

ONO ČEGA SU SE MNOGI BOJALI POČINJE DANAS: INSTAGRAM VIŠE NEĆE BITI ISTI

Već neko vrijeme pričamo o Instagram aplikaciji bez lajkova, a od danas i u BiH imamo priliku da i sami vidimo kako to izgleda.

TERORISTIČKA PROPAGANDA: FACEBOOK UKLONIO VIŠE OD 3,2 MILIJARDE NALOGA

Kompanija Facebook je saopštila da je između aprila i septembra 2019. uklonila više od 3,2 milijarde lažnih naloga, u poređenju sa više od 1,5 milijardi uklonjenih naloga tokom istog perioda prošle godine.

FACEBOOK JE OVE GODINE UGASIO VIŠE OD 5 MILIJARDI LAŽNIH PROFILA

Facebook je u srijedu saopćio da je od početka godine ugasio čak 5.4 milijarde lažnih računa na svojoj platformi, što je više nego dvostruko više od njihovih 2.5 milijardi mjesečno aktivnih korisnika.

​OVO SU NOVOSTI KOJE UVODI FACEBOOK

Facebook je upravo najavio Facebook Pay, novi vid servisa za plaćanje koji će raditi na Messenger, Instagram, WhatsApp i Facebook aplikacijama.

PROMJENA NA FACEBOOKU: NESTAJE KARAKTERISTIKA KOJA JE SMETALA BROJNIM KORISNICIMA

Nakon uvođenja novog loga i tamnog interfejsa Facebook je za svoje korisnike pripremio još jednu bitnu promjenu na mobilnoj aplikaciji.

IMAĆEMO JEDNU VALUTU I ČIPOVE U TIJELU, ROBOTI ĆE IMATI EMOCIJE KAO I LJUDI

Do 2050. godine svijet će imati jednu valutu, istopolni odnosi neće više biti tabu, na Arktiku skoro da i neće biti leda, roboti će imati emocije kao i ljudi, pojaviće se nove religije, bebe će dobijati identifikacione čipove, predviđaju futurolozi na internet stranici "Kasperskog".

JAČI NEGO IKAD: HUAWEI SVOJIM RADNICIMA DIJELI BONUSE, RAZLOG ĆE VAS IZNENADITI

"Huawei" će isplatiti bonuse svojim radnicima jer su pomogli da kompanija izdrži američke sankcije koje su ugrozile njeno poslovanje sa mobilnim telefonima i ostale poslovne aktivnosti.