Naslovnica MAGAZIN TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

AUSTRALIJSKI NAUČNICI NAPRAVILI NAJBRŽI ČIP U HISTORIJI TEHNOLOGIJE

Sićušan čip, nazvan mikročešalj, mogao bi jednog dana da zamijeni postojeću internet infrastrukturu, istovremeno omogućavajući nevjerovatne brzine protoka i obezbjeđujući ljudima širom svijeta stabilne veze čak i pod velikim opterećenjima.

HAKERI PRISTUPILI PODACIMA DEVET MILIONA KORISNIKA USLUGA AVIOKOMPANIJE EASYJET

Aviokompanija EasyJet je priznala da se dogodio "visokosofisticirani cyber napad" koji je utjecao na čak devet miliona ljudi.

VIBER UVODI VIDEO POZIVE ZA GRUPE OD 20 LJUDI

Aplikacija za besplatnu komunikaciju Rakuten Viber, najavila je da je da će uskoro omogućiti opciju video poziva za grupe do 20 ljudi, neograničenog trajanja, saopšteno je iz ove kompanije.

SVE SE MIJENJA IZ TEMELJA: AKO STE NA CHROMEU, IMAMO DOBRE VIJESTI, POSEBNO ĆE OBRADOVATI ONE S NEŠTO STARIJIM KOMPJUTERIMA

Riječ je o grupiranju tabova. Ova je opcija dugo vremena provela na listi želja brojnih korisnika koji u Chromeu stalno imaju otvoren velik broj kartica i teško se u njima snalaze, pa su im Googleovi developeri odlučili u tome pomoći i odgovoriti na njihove zahtjeve.

FACEBOOK UKLONIO VIŠE OD DEVET MILIONA OBJAVA S GOVOROM MRŽNJE

Kompanija Facebook izvijestila je o naglom porastu broja uklonjenih postova u kojima se promovišu nasilje i govor mržnje, što pripisuju poboljšanjima tehnologije za automatsko prepoznavanje teksta i slike, prenosi The Guardian.

UPOSLENICI FACEBOOKA DO KRAJA GODINE MOĆI ĆE RADITI OD KUĆE

Iz Facebooka je u petak rečeno da će radnicima koji su u mogućnosti raditi od kuće to biti i omogućeno do kraja godine, dok pandemija koronavirusa prisiljava vlade da produže naredbe rada od kuće kako bi zaustavili širenje zaraze.

KAKO POMOĆU ŠRAFCIGERA UKRASTI PODATKE SA LAPTOPA ZA SAMO 5 MINUTA

Holandski ekspert za sajber bezbjednost Bjorn Rujtenberg prikazao je način na koji je moguće ukrasti podatke sa zaključanih Windows i Linux laptopova koji imaju Thunderbolt port.

INSTAGRAM GASI LITE APLIKACIJU I PRAVI NOVU VERZIJU

Nakon izveštaja Android Police portala, Instagram je TechCrunch-u potvrdio da „vraća“ Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan.

UKRADENI PODACI 73 MILIONA KORISNIKA INTERNETA

Jedna hakerska grupa je na prodaju ponudila podatke koje su ukrali sa različitih sajtova, a provaljeno je u naloge čak 73.2 miliona korisnika.