TEHNOLOGIJA

NOVA FUNKCIJA NA POPULARNOJ MREŽI: MOĆI ĆETE SAMI SEBI SLATI PORUKE

0
Novu funkciju koja omogućava da sami sebi šaljete poruke dobila je aplikacija Vocap. Ova funkcija može korisnicima poslužiti kao podsjetnik.

LOPTA KOJOM SE IGRA SP U KATARU JE ‘ČUDO TEHNOLOGIJE’

0
Kao što je slučaj sa svakim svjetskim prvenstvom, tako se i utakmice na SP u Kataru igraju novom loptom.

TWITTER BILJEŽI REKORDAN RAST KORISNIKA I POVEĆANJE VREMENA KORIŠTENJA

0
Mjesec nakon što je preuzeo Twitter, američki milijarder Elon Musk tvrdi da ova platforma bilježi rekordan rast novih korisnika.

JESTE LI ZNALI DA IPHONE MOŽETE OTKLJUČATI GLASOM?

0
Tehnički stručnjak iznenadio je korisnike TikToka kad je otkrio kako otključati iPhone pomoću glasovnih naredbi, što je mogućnost za mnogi nisu znali ni da postoji.

ELON MUSK NAJAVIO OTVARANJE ZATVORENIH PROFILA NA TWITTERU

0
U srijedu je Musk na svojoj mreži objavio anketu uz pitanje ‘Treba li Twitter ponuditi opću amnestiju za zatvorene račune (profile?)’

WHATSAPP DOBIJA NOVU OPCIJU ZA DESKTOP

0
Korisnici WhatsAppa, koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računaru i na pametnom telefonu, znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje bezbjednosti prepiske. Tačnije, nije bilo moguće ostati ulogovan u aplikaciju na računaru, a zaštititi prepisku.

FACEBOOK OD 1. DECEMBRA MIJENJA NEKE STVARI NA PROFILIMA

0
​Facebook je obavijestio korisnike da će od sljedećeg mjeseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila.

LETJELICA NASA-E OBAVILA USPJEŠAN PRELET IZNAD MJESECA

0
Uspješan prelet iznad Mjeseca obavila je letjelica američke svemirske agencija NASA. 

USPJEŠNO OKONČAN DRUGI CYBER SECURITY SUMMIT

0
Udruženje za digitalnu transformaciju u Bosni i Hercegovini, uspješno je organiziralo drugi Cyber Security Summit, koji je podržan kroz projekt "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH" kojeg implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Njemačke (BMZ).

GOOGLE MAPS POMAŽE VOZAČIMA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA DA PRONAĐU PUNJAČE

0
Google Maps sarađuje s partnerima u SAD-u i Velikoj Britaniji već tri godine, a sada širi svoje usluge na više zemalja kako bi pomogao vozačima električnih automobila da pronađu punjače. Ova opcija dolazi s filterima za brzinu punjenja, tip punjača i lične preferencije korisnika.