Naslovnica MAGAZIN TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

LENOVO PREDSTAVIO LAPTOP S DVA EKRANA

Zbog koronakrize i promjene u radnim navikama, odnosno preseljenja mnogih zaposlenih u kućne urede, prošle godine porasla je potražnja za laptopima, a kako se očekuje da će dio zaposlenika i ovu godinu provesti u svojim kućama, možemo pretpostaviti da će potražnja za računarima i dalje biti povećana.

FULL FACT IZVJEŠTAJ: IZAZOVI PRILIKOM ONLINE PROVJERE ISTINITOSTI INFORMACIJA

Full Fact, britanska je neovisna, dobrotvorna organizacija za provjeru činjenica i Facebookov nezavisni partner u borbi protiv lažnih vijesti, koja je provela istraživanje o glavnim izazovima s kojima se suočavaju fact-checkeri širom svijeta prilikom otkrivanja i provjere tvrdnji koje su plasirane online.

FACEBOOK UGASIO PROFIL IRANSKE TELEVIZIJE S ČETIRI MILIONA PRATILACA

Američka društvena platforma Facebook zatvorila je profil Press TV-a, iranske državne televizije koja emituje vijesti na engleskom jeziku, s obrazloženjem da "nije prikladan za korištenje platforme društvenih medija", prenosi Anadolu Agency (AA).

WHATSAPP UVEO NOVA PRAVILA: KO NE PRISTANE, OSTAJE BEZ NALOGA

WhatsApp je uveo nova pravila koja korisnike, praktično, prisiljavaju na to da dijele podatke sa aplikacijom Facebook. Ukoliko ovo odbijete, WhatsApp će, jednostavno, obrisati vaš nalog.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: EVROPI VEĆ DUŽE VRIJEME PRIJETI OPASNOST OD KRAHA ELEKTROMREŽE

Pad frekvencije u elektromreži Evrope mogao je da izazove ogromne probleme u snabdijevanju električnom energijom, a za to je kriv nestanak struje u Rumuniji.

NAKON TWITTERA I FACEBOOK BLOKIRAO TRUMPA

Facebook i Twitter blokirali su račune predsjednika Donalda Trumpa nakon tweetova pristalicama koji su izvršili napad na američki Capitol Hill u srijedu.

MNOGIMA SE NEĆE SVIDJETI NOVA PRAVILA FACEBOOKA

Facebook ukida mogućnost "lajkanja" redizajniranih javnih stranica koje koriste umjetnici, javne ličnosti i brandovi, objavila je kompanija.

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDJETI: REDIZAJN NAJVEĆE DRUŠTVENE MREŽE, FACEBOOK UKIDA JOŠ JEDNU OPCIJU

Facebook ukida mogućnost “lajkovanja” redizajniranih javnih stranica koje koriste umjetnici, javne ličnosti i brendovi, objavila je danas kompanija za društvene medije.

OBJAVLJENA NOVA IGRA ZA PRVI PLAYSTATION, 16 GODINA NAKON ‘SMRTI’ KONZOLE

Jedan od čudnijih trendova u zadnje vrijeme je lansiranje igara za konzole koje više nisu u prodaji ni opticaju.