ZDRAVLJE

ŽENSKI KUTAK: SAMA SVOJA MAJSTORICA U IZRADI LAKA ZA NOKTE

Ima li šta ljepše nego dok kucate mail na svom kompjuteru, pa bacite pogled na predivno obojene i sređene nokte? I ne, ne mislimo na klasične lakove (koji se skinu posle drugog pranja sudova) već na vaš, kućni gel lak. Obećavamo vam da nije teško, a rezultati će vas oduševiti.

EVO ZAŠTO JE VAŽNO DA MASKE DRŽIMO NA SUNCU! OTVORITE PROZORE, VIRUS NEMA KRILA

Predsjednik Visokog instituta za zdravlje Italije Silvio Brusafero izjavio je da da nema dokaza da virus kruži u vazduhu.

NE POSTOJI BOLJI LIJEK ZA OBARANJE PRITISKA I HOLESTEROLA OD OVOG ČAJA

Čaj od zobi ili čaj od ovsa se koristi kod ublažavanja mnogih simptoma i nepravedno je zapostavljen u liječenju. Samo mali broj ljudi zna za sva njegova ljekovita svojstva.

OVIH PET STVARI ČINITE SVAKI DAN I NESVJESNO UBRZAVATE STARENJE KOŽE

Koža je naš najveći organ, pomaže u regulaciji temperature, njeni živci omogućuju osjet dodira i boli, čuva unutarnje organe i štiti nas od vanjskih utjecaja.

DOKTORICA OBJASNILA: ŠTA AKO U PRODAVNICI DODIRNEMO NEŠTO ZARAŽENO?

Šta da radimo ako u slučaju kupovine dodirnemo nešto što je zaraženo koronavirusom, pitaju se mnogi. Odgovor je dala liječnica Darija Kisić-Tepavčević.

KAKO UTIŠATI PREGLASAN APETIT?

Ako vam je cilj izgubiti poneki kilogram, vjerovatno ste već čuli kako biste trebali jesti češće, u manjim porcijama, te hranu maksimalno usitniti prije gutanja. Nedavno provedeno američko istraživanje otkrilo nam je kako je tajna kontrolisanja porcija i u slušanju. Slušanju čega? Slušanju jedenja.

NAUČNICI POČELI TESTIRATI VAKCINE ZA KORONAVIRUS

Dok australski stručnjaci testiraju vakcine ChAdOx1 nCoV-19 na životinjama, naučnici sa Sveučilišta Oxford počeli su birati skupinu zdravih dobrovoljaca u dobi između 18 i 55 godina za nadolazeće ispitivanje na ljudima.

AKO DODATE OVAJ SASTOJAK U ŠAMPON PREPORODIĆE KOSU OD KORIJENA DO VRHOVA

Vjerujemo da vam nikad ne bi palo na pamet da ovaj sastojak dodate u šampon, ali prema riječima žena koje su isprobale ovaj recept, rezultati su fenomenalni.

U OVOJ PROSTORIJI SE VIRUS NAJDUŽE ZADRŽAVA, A EVO ŠTA SE DESI KADA PUSTITE VODU

Najrizičnije mjesto u domu za prenošenje koronavirusa je kupatilo, tvrde naučnici.