Home MAGAZIN ZDRAVLJE

ZDRAVLJE

KILOGRAMI SE SAMI TOPE: SIPAJTE DVIJE KAŠIKE OVOGA U JUTARNJU KAFU I DESIT ĆE SE ČUDO

Ukoliko je ispijanje jutarnje kafe ritual bez kog ne možete zamisliti dan, a muku mučite sa viškom kilograma, onda je ovaj recept kao stvoren za vas! Od sada će vaša kafa biti ukusnija, a smršat ćete veoma brzo bez gladovanja.

NAUKA NA PRAGU VELIKOG OTKRIĆA: LIJEČENJE SVIH VRSTA RAKA USKORO BI MOGLO BITI MOGUĆE

Tim naučnika sa Univerziteta u Kardifu otkrio je metod kojim se mogu uništiti sve vrste karcinoma prostate, dojke, pluća i drugih vrsta raka, prenosi časopis.

DOKTOR ŠOKIRAO I VODITELJICU: ZRAČENJE NAS UBI, OVAJ UREĐAJ U KUĆI DRŽITE DALJE OD SEBE

Specijalista opće medicine i ljekar integrativne medicine Slobodan Dunjić otkrio je koji je to uređaj koji najviše zrači, da li ostavljen punjač od mobilnog telefona šteti, zašto uvijek morate da hodate dok pričate na telefon, ali i zašto nikako ne bi trebalo da nosite zlatan lanac!

EVO ZAŠTO TREBATE ŠTO VIŠE PITI RASOLA

Rasol je sok od kiselog kupusa. Ova ljekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalija, kalcija, fosfora, sumpora, željeza, bakra, cinka i magnezuja.

IDEALAN DORUČAK: EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM TIJELOM AKO UJUTRO POJEDETE DVOJE JAJA

Dugo vremena se smatralo kako je jedenje jaja štetno po zdravlje, budući da su neke studije pokazale kako jaja sadrže visok nivo holesterola.

LIJEČI INFEKCIJE, SNIŽAVA PRITISAK, POMAŽE DA SMRŠATE: ZAŠTO PITI ČAJ OD HIBISKUSA

Napitak sadrži: limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa, snažne antioksidanse antocijanine, flavonoide, pektin i fitosterol, a svi ti elementi jako su važni za zdravlje ljudskog organizma

MOKRITE VIŠE OD ŠEST PUTA NA DAN? EVO ŠTA TO MOŽE ZNAČITI

I dok pretežno slušamo kako bismo trebali piti oko dva litra tekućine na dan, ta količina ipak može varirati od osobe do osobe. U svakom slučaju ne bismo trebali piti premalo tekućine, najbolje vode, kako ne bismo dehidrirali.

NOVI VIRUS PRENOSI SE S ČOVJEKA NA ČOVJEKA, IMA SIMPTOME SLIČNE UPALI PLUĆA

Stručni tim kineske Nacionalne komisije za zdravlje potvrdio je da se dogodio prijenos novog korona virusa s čovjeka na čovjeka, objavila je u ponedjeljak kineska državna novinska agencija Xinhua.

UKOLIKO REDOVNO JEDETE JAPANSKE JABUKE, NEĆETE BITI BOLESNI

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrijevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.