Home MAGAZIN ZDRAVLJE

ZDRAVLJE

OVA ČUDOTVORNA VOĆKA JE PRAVA RIZNICA ZDRAVLJA

Vitamini, minerali, biljna vlakna, flavonoidi, sve to sadrže kupine, koje nisu samo ukusno voće, nego zahvaljujući svom sastavu imaju blagotvoran učinak na mnoge zdravstvene probleme.

CRVENE MRLJE U OKU: ZAŠTO NAM SE POJAVLJUJU I KOLIKO SU OPASNE

Takve mrlje najčešće imaju bezazlen uzrok i mogu se, na primjer, javiti kod kihanja ili kašljanja, no ako ne prolaze ni nakon dvije drfmivr, posjetite liječnika, kaže oftalmolog dr. Dean Šarić

NAUČNICI POTVRDILI: SMIJEH POZITIVNO UTIČE NA PAMĆENJE I RASPOLOŽENJE LJUDI

Naučnici s američkog Loma Linda univerziteta eksperimentom su potvrdili da smijeh pozitivno utiče na pamćenje i raspoloženje ljudi.

RODITELJI SU ODGOVORNI ZA GOJAZNOST SVOJE DJECE

Nova američka studija o gojaznosti pokazala je da djeca sa prekomjernom težinom, koja žive u stresnom okruženju, imaju više poteškoća prilikom skidanja viška kilograma.

EVO KAKO DA SE RIJEŠITE MAMURLUKA

Najbolji način za prevenciju mamurluka je sigurno ili apsolutno izbjegavanje alkohola ili preventivno djelovanje prije i poslije slavlja. Jedan od najjednostavnijih načina za ublažavanje posljedica burne noći sa raznim alkoholnim napicima jeste redovno jelo, tzv. meza prije i tokom pijenja.

PRETILE DJEVOJČICE RANIJE ULAZE U PUBERTET

Pretile djevojčice imaju više šansi da ranije uđu u pubertet, sugeriše nova američka studija.

UTICAJ POLENA AMBROZIJE NA ZDRAVLJE STANOVNIŠTVA

Ambrozija je jednogodišnja zeljasta biljka koja naraste od jedan do 1,5 metar.

GOJAZNIM TINEJDŽERIMA PRIJETI POVEĆANI RIZIK OD OZBILJNOG OBOLJENJA, PA ČAK I SMRT

Tinejdžeri koji se bore s prekomjernom tjelesnom težinom ili oni koji su gojazni vjerovatno će imati srčani udar u odrasloj životnoj dobi, pokazala je nova studija.

ZAŠTO NE BISTE SMJELI NOSITI MOBILNI TELEFON U TOALET

Naprezanje očiju dok pretražujete internet nad ekranom mobilnog telefona u nekim situacijama može biti pogubno i za vašu stražnjicu, tvrdi doktorka Sara Jarvis, iz Velike Britanije.