ŽIVOT

BRAČNI PAR PREMINUO OD KORONE: ODBILI OTIĆI U BOLNICU, A SIN DOKTORIMA REKAO DA ĆE IH LIJEČITI PEČENJEM?!

Sin je doveo stariji bračni par, svog oca i majku, na pregled u covid ambulantu u Trsteniku. Oboje su bili u jako lošem stanju, zaraženi koronavirusom, nisu se uopšte liječili.

RODILA ČETVORKE NAKON ŠTO JE U RIZIČNOJ TRUDNOĆI PREBOLJELA COVID-19

Voditi trudnoću u doba pandemije koronavirusa veliki je zdravstveni izazov, budući da su trudnice sklonije i razvoju težih oblika infekcije te spadaju u rizičnu grupu.

PENZIONERI SLAGANI PO KO ZNA KOJI PUT: IAKO SU PLATILI DRVA, U ZIMU ULAZE BEZ NJIH

Nekoliko penzionera grada Bihaća nezadovoljno je dinamikom isporuke naručenih količina ogrijevnog drveta koje su već platili Unsko-sanskim šumama i strahuju da bi mogli da uđu u zimu bez ogrijeva.

CAZINJANKA NERMA MEHAGIĆ USPJEŠNO OPERIRANA U TURSKOJ: VRAĆA SE KUĆI NA OPORAVAK

Nerma Mehagić iz Cazina je prije nekoliko dan uspješno operisala dobroćudni tumor za kojega nije znala dok nije došla u Istanbul u bolnicu Medipol Mega!

DJEČAK (9) SLOMIO SRCA HILJADAMA LJUDI: SAMO BIH VOLIO DA IMAM PORODICU

Dеvеtоgоdіšnјі dјеčаk іz Оklаhоmе ѕlоmіо је ѕrсе hiljadama lјudі kаdа је u nеdаvnој еmіѕіјі роručіо glеdаtеlјіmа kаkо bі vоlіо dа іmа porodicu: “Nаdаm ѕе dа ćе nеtkо оd vаѕ mеnе іzаbrаtі.”

TRAGEDIJA: PREMINULA 23-GODIŠNJA PORODILJA ZARAŽENA KORONOM, HITNO POROĐENA CARSKIM REZOM, ALI STANJE JOJ SE NAGLO POGORŠALO

Porodilja iz Pirotskog okruga, stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa covidom-19 prije nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je nakon što joj se naglo pogoršalo stanje!

ALEN VEĆ ČETIRI GODINE ŽIVI UZ POMOĆ RESPIRATORA: NEKADA IMAM OSJEĆAJ DA ŽIVIM TREĆI ŽIVOT

Nekada imam osjećaj da sam živim treći, različiti životni vijek. Prvi je bio kada sam hodao u djetinjstvu. Drugi, život uz korištenje invalidskih kolica u tinejdžerskoj dobi i ranim dvadesetim i treći život, trenutni, u krevetu na respiratoru.

TUŽNA PRIČA SAMOHRANE MAJKE: SA DVOJE DJECE ŽIVI U NEUSLOVNOJ KUĆI BEZ STRUJE I KROVA

Amela Emić je samohrana majka koja ima 37 godina. Živi u trošnoj kući u selu Klopče kod Zenice. Podrška joj nedostaje u svakom smislu. Najteže je što njena djeca nemaju oca u smislu u kojem to treba svako dijete. Potrebna joj je naša podrška, zagrljaj i hrabrost za dalje.