NAUKA

KINEZI: ONO ŠTO SMO OTKRILI NA MARSU SUGERIRA DA JE VODA TAMO DUŽE NO...

0
Hidrirani minerali koje je otkrio kineski robotski rover na Marsu u ogromnoj dolini za koju se vjeruje da je mjesto drevnog oceana sugeriraju da je voda bila prisutna na površini planeta dulje nego što se mislilo, objavili su kineski naučnici.

STUDIJA: ŠTAKORI VJEROVATNO NEĆE IZAZVATI IDUĆU PANDEMIJU

0
Štakori se smatraju prljavim prenositeljima bolesti još od vremena kuge, no novo istraživanje pokazuje kako je vjerovatnost da glodavci i druge životinje koje žive u gradovima izazovu iduću pandemiju manja nego što se mislilo.

PRVI HOTEL U SVEMIRU PLANIRA SVOJA VRATA OTVORITI 2025. GODINE

0
Nakon što su pokazali da su turistički letovi u svemir mogući i da ima zainteresiranih za takve kratkotrajne izlete, zaljubljenici u svemir uskoro bi mogli svoj godišnji odmor provoditi u svemirskom hotelu.

U SVEMIRU JE VIŠE OD PET MJESECI I KAŽE DA SPAVA ‘KAO BEBA’

0
Njemački astronaut Matijas Maurer je na Međunarodnoj svemirskoj stanici, na 400 kilometara iznad Zemlje, više od pet mjeseci.

KINESKI ASTRONAUTI STIGLI NA ZEMLJU POSLIJE 180 DANA U SVEMIRU

0
Tri kineska astronauta su se vratila na Zemlju nakon 183 dana u svemiru, prenosi Reuters pozivajući se na izvještaj kineskih državnih medija.

NAJMANJI OD SVIH UREĐAJA TROŠI KAO FRIŽIDER: ISKLJUČITE GA PREKO NOĆI I RAČUNI ZA...

0
Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, vjerovatno vam na umu nije skromni ruter za spajanje na internet.

NEVJEROVATAN FOSIL DINOSAURA: STRADAO JE KADA JE ASTEROID IZAZVAO MASOVNO UNIŠTENJE?

0
Naučnici tvrde da su pronašli fosil dinosaura koji je stradao kada je Zemlju prije 66 miliona godina pogodio asteroid koji je izazvao masovno izumiranje.

NAUČNICI PODMLADILI STANICE KOŽE ZA 30 GODINA

0
Naučnici su razvili metodu koja može pomladiti stanice kože za 30 godina, što bi se budućnosti moglo koristiti za liječenje kožnih bolesti.

NA DNU JEZERA U GVATEMALI PRONAĐEN GRAD MAJA

0
Naučnici su na dnu jezera u Gvatemali pronašli grad drevnih Maja koji, najvjerovatnije, datira oko petog vijeka nove ere.

BAŠTOVANI OTKRILI: OVAKAV PARADAJZ OTPORAN JE NA SVE I DOBRO PODNOSI SUŠU

0
Kad uberete paradajz koji ste sami odgajili i prvi put ga zagrizete, to je prava milina.