ZDRAVLJE

BEZ SKUPIH PREPARATA SPASITE SUHU KOŽU LICA: OVIH SEDAM EFEKTNIH METODA NAPRAVIT ĆE ČUDO

0
oža je ogledalo zdravlja cijelog organizma. Sve se odražava u ogledalu: loš san, bolesti, nedostatak vitamina i svježeg zraka.

OVO SU ZNAKOVI KOJI POKAZUJU DA NE PIJETE DOVOLJNO VODE

0
Svi znamo koliko je voda važna. Redovno pijenje vode ima brojne prednosti, a održavanje bubrega zdravima, ali i kože te mozga i probavnog sistema samo su neke od njih.

SAVJET NUTRICIONISTA: PRILAGODITI ISHRANU SVOM NAČINU ŽIVOTA

0
Hrana i ishrana su dio svakodnevnice, a nutricionizam je mlada interdisciplinarna naučna oblast koja izučava uticaj hrane na organizam čovjeka, njegove zdravlje, aktivnosti, raspoloženje te kvalitet života. To je čini i plodnim tlom za plasiranje raznoraznih tvrdnji koje nisu naučno utemeljene.

SVE PREDNOSTI CRNOG ČAJA: DOBAR JE ZA IMUNITET, SPRIJEČAVA DIJABETES, SMANJUJE STRES

0
Često se sluša o koristima zelenog čaja, ali i crni čaj ima svojih aduta. Osim što smanjuje rizik od srčanog udara, ali i smanjuje i rizik od dijabetesa.

ALKOHOL POSLIJE 50. MOŽE DA IMA OZBILJNE POSLJEDICE NA ZDRAVLJE

0
Konzumiranje malih količina alkohola ponekad može da ima pozitivne efekte na zdravlje. Mnogi od najstarijih ljudi širom svijeta redovno piju bar čašu crnog vina.

STRUČNJACI SAVJETUJU KADA TREBAMO JESTI AKO TRENIRAMO

0
Postoji nekoliko faktora koji određuju šta i kada treba da jedemo prije nego što počnemo da vježbamo.

JAJA IMAJU VIŠESTRUKE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI, UKLJUČUJUĆI I MRŠANJE

0
Iako su jaja često na udaru kritika jer povećavaju holesterol, itekako mogu biti dio zdrave ishrane. Također mogu pomoći prilikom gubljenja kilograma.

VRSTE ČAJEVA KOJE MOGU POMOĆI U TOPLJENJU MASTI I GUBITKU KILOGRAMA

0
Uživanje u čaju može donijeti potencijalne zdravstvene dobrobiti, pa čak i pripomoći u gubitku tjelesne težine. Treba znati da niti jedan čaj neće osigurati da skinete neželjene kilograme preko noći, ali može biti izvrstan dodatak vašoj prehrani i fitness rutini.

SIGURNO VAS JE ZANIMALO: NAUČNICI OTKRILI DA LI PENJANJEM UZ STEPENICE MRŠAMO BRŽE

0
U nedavnom eksperimentu istaživača sa Fakulteta medicinskih i zdravstvenih nauka u Australiji, objavljenoj u časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise, učesnici su određivali serije penjanja i silaženja stepenicama, a došli su do zanimljivih rezultata.

ZA DORUČAK KONZUMIRAJTE OVE NAMIRNICE AKO ŽELITE IZGUBITI KILOGRAME

0
Pokušaj gubljenja sala na stomaku može biti težak poduhvat u svakoj životnoj dobi, ali najviše problema imaju starije osobe. Nasreću, neke namirnice mogu pomoći u ovom procesu.