ATLETIKA

ATLETIČARKA OSTALA BEZ EVROPSKOG REKORDA ZBOG BIZARNOG RAZLOGA

0
Britanska atletičarka Eilish McColgan je ostala bez novog evropskog i britanskog rekorda na 10 km.

BERLIN: KENIJAC ELIUD KIPCHOGE OBORIO SVJETSKI REKORD U MARATONU

0
Kenijski atletičar Eliud Kipchoge (37) oborio je danas u Berlinu svjetski rekord u maratonu.

MUJEZINOVIĆ U POLUFINALU UTRKE NA 800 METARA NA EP-U U MINHENU, TUKA 18. U...

0
Bosanskohercegovački atletičar Abedin Mujezinović plasirao se u polufinale utrke na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

AMEL TUKA OSVOJIO ŠESTO MJESTO NA MITINGU U MAĐARSKOM SZEKESFEHERVARU

0
Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka zauzeo je šesto mjesto u trci na 800 metara na 12. memorijalnom mitingu "Gyulai Istvan" u mađarskom Szekesfehervaru.

AMEL TUKA ZAUZEO 10. MJESTO U TRCI NA 800 METARA NA MITINGU U POLJSKOM...

0
Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka zauzeo je sinoć 10. mjesto u trci na 800 metara na Memorijalnom atletskom mitingu “Kamila Skolimowska” u poljskom Chorzowu.

ABEDIN MUJEZINOVIĆ S NAJBOLJIM VREMENOM OVE SEZONE NIJE USPIO UĆI U POLUFINALE SP-A U...

0
Bosanskohercegovački srednjeprugaš Abedin Mujezinović jutros je nastupio u kvalifikacijskoj trci na 800 metara na 18. Svjetskom prvenstvu u američkom Eugeneu (Oregon), ali, uprkos dobrom nastupu te najboljem rezultatom sezone i petim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj grupi, nije uspio izboriti plasman u polufinale.

NEJRA BOSNIĆ PRVOG DANA DRŽAVNOG PRVENSTVA U ZENICI OBORILA BH. REKORD NA 100 METARA

0
Bosanskohercegovački rekorderi u bacanju kugle Mesud Pezer i bacanju koplja Dejan Mileusnić, obojica članovi AK Zenica, očekivano su osvojili naslov državnog prvaka u svojim disciplinama, a nova bh. rekorderka na 100 metara na Državnom seniorskom prvenstvu u Zenici postala je Nejra Bosnić iz AK Sarajevo.

AMEL TUKA UOČI NASTUPA U PARIZU: OČEKUJEM VEOMA BRZU UTRKU

0
Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, rekao je Tuka

VIVICITTA ODRŽANA U SARAJEVU, TRČALO NEKOLIKO STOTINA TRKAČA

0
Manifestaciju je organizovao Sportski savez Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti)...

SKANDAL U BEOGRADU! ATLETIČARKA S KOSOVA RAZOČARANA: SRAMOTNO JE ŠTO SU SVE ORGANIZATORI POKUŠAVALI

0
Gresa Bakraqi nije svjetska zvijezda poput Armanda Duplantisa, koji je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom (6,20 metara), a nije niti Ivana Vuleta (djevojački Španović), koja je pred svojim navijačima odbranila zlato u skoku u dalj.