VIDEO

SAMOUBISTVO U BIH: POLICAJAC SE UPUCAO U GLAVU

Na dijelu Duvanjskog polja, u blizini lokalne prometnice koja povezuje naselje Sarajlije i Tomislavgrad, 51-godišnji T.J. iz naselja Kuk pored Tomislavgrada počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem.

SCENE IZ ‘TVORNICE BEBA’ ZAPREPASTILE SVIJET: RODITELJI NE MOGU PO DJECU KOJU SU RODILE SUROGAT MAJKE

Šokantan video koji prikazuje 46 beba koje su rodile surogat majke u prostoriji ukrajinskog hotela Venice zaprepastio je čak čitav svijet. Naime, bebe su zapele u Ukrajini zbog koronavirusa i njihovi roditelji koji dolaze iz cijelog svijeta nisu u mogućnosti uzeti ih.

GODINU DANA OD AFERE IBIZA, KURZ POPULARNIJI NEGO IKAD

Godinu dana nakon izbijanja tzv. afere Ibiza i rušenja koalicijske vlade između narodnjaka i slobodnjaka, austrijski kancelar Sebastian Kurz na čelu nove vlade sa Zelenima zbog koronakrize uživa veću popularnost nego ikad.

DERBI KOJI DANAS GLEDAJU MILIJARDE: NAVIJAČI NE MOGU IZGOVORITI NI IME PROTIVNIKA

Njemačka Bundesliga prva je elitna svjetska liga koja se vraća u puni pogon.

POLICIJA IH TRAŽI DRONOVIMA: PLJAČKAŠI RANILI DVOJICU ZAŠTITARA I ODNIJELI NOVAC

Nakon velike pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci, dogodila se još jedna oružana pljačka kod Osijeka.

VUČIĆ I LAVROV: NE SMIJE BITI KRŠENJA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u New Yorku da je sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom imao dobar razgovor i da je ruski ministar pokazao posebno poštovanje prema Srbiji.

HAFIZ MEKIĆ IZ KAĆUNA GLAVNI IMAM DŽAMIJE U KEMBRIDŽU

Od Londona do Kembridža vozom se stiže za manje od sat. U gradu, domu jednog od najstarijih i najprestižnijih univerziteta na svijetu, nalazi se i jedna od arhitektonski možda najvećih, a sigurno i najljepših džamija u Ujedinjenom Kraljevstvu, poznata kao Centralna džamija u Kembridžu i jedina ekološka džamija u Evropi.

SUTRA PARADA PONOSA U BEOGRADU: LGBT ZAJEDNICA IMA ZAHTJEVE ZA VUČIĆA

Nevladina organizacija Beograd Prajd pozvala je sve građane da im se pridruže u šetnji u nedelju 15. septembra, da uz slogan “Ne odričem se” zajedno pokažu solidarnost sa LGBT+ zajednicom i ostalim diskriminisanim manjinama u Srbiji.

‘VIJESTI U 7’ POGLEDAJTE U VIDEOTECI HAYAT PLAY

Večerašnje “Vijesti u 7” pogledajte u videoteci HAYAT PLAY, na portalu i aplikaciji.