VIDEO

POLICIJA ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BIH: TRAŽE VEĆE PLATE

Savez sindikata policijskih organa Bosne i Hercegovine danas je organizirao mirni protest ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

KREMLJ TVRDI DA BI UKRAJINA MOGLA ISPROVOCIRATI NOVI SUKOB

Kremlj je saopćio u srijedu da je zabrinut rastućim napetostima na ratom zahvaćenom istoku Ukrajine i kako strahuje da bi snage vlade iz Kijeva mogle učiniti nešto na ponovnom pokretanju sukoba s proruskim separatistima.

PLENKOVIĆ U BRISELU: BIH ZA HRVATSKU POSEBAN PRIORITET

Hrvatski premijer Andrej Plenković je potvrdio da podržava dalje proširenje Evropske Unije (EU) ka zemljama Zapadnog Balkana, ali da Bosna i Hercegovina predstavlja poseban prioritet za Hrvatsku.

U SRBIJI VIŠE OD 3.000 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO 20 OSOBA

​U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 3.042 zaraženih virusom korona, a preminulo je 20 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

HELIKOPTER SPREMAN ZA POLIJETANJE, OČEKUJE SE IZVLAČENJE TIJELA STRADALOG PLANINARA

Helikopter iz Rajlovca treba da poleti te se očekuje izvlačenje tijela stradalog planinara Radeta Šimića, koji je poginuo jučer na Prenju.

POLEDICA OTEŽAVA SAOBRAĆAJ: OVE DIONICE ZATVORENE ZA SAOBRAĆAJ

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

TREĆINA BRITANACA SE NE ŽELI VAKCINISATI PROTIV KORONAVIRUSA

Više od trećine, odnosno 35 posto Britanaca, vjerovatno se neće vakcinisati protiv korona virusa, pokazala je anketa.

VALENTIN INZKO U VISOKOM: NJEGOVIH PET ODGOVORA SEMIRU OSMANAGIĆU

Najviši međunarodni civilni autoritet za provedbu Daytonskog sporazuma je Ured visokog predstavnika za BiH, na čijem je čelu Austrijanac Valentin Inzko. Inzko je Bosansku dolinu piramida prvi put posjetio prije devet godina, a nakon devet godina, ponovo se vratio u Visoko.

SANELA PRAŠOVIĆ GADŽO OŠTRO KRITIKOVALA ORGANIZATORE SFF-A: CIJELOM SVIJETU OVO MOŽEMO PRODATI KAO RJEŠENJE

Sanela Prašović Gadžo, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poznata je i po svojim objavama na društvnim mrežama. Tako se, između ostalog, oglasila i povodom najave organizatora SFF-a da će filmske predstave na otvorenom biti organizirane tako da će sjedišta biti podijeljena u pet zona po 100 stolica.