Naslovnica VIJESTI

VIJESTI

CRNO JUTRO U BIH: UBIO SINA, RANIO SUPRUGU PA SEBI PUCAO U GLAVU

U naselju Ciljuge kod Živinica jutros se dogodio stravičan zločin.

TREĆE ZADUŽENJE RS OD POČETKA GODINE PRODAJOM TREZORSKIH ZAPISA

Republika Srpska će 2. marta na Banjalučkoj berzi ponuditi na prodaju trezorske zapise vrijedne 23 miliona KM, što je od početka godine treća prodaja tih kratkoročnih hartija od vrijednosti.

MAP NIJE ČLANSTVO U NATO-U, VEĆ PRIPREMA ZA PREGOVORE

Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija zasad su jedine zemlje koje se nalaze u procesu Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

KAVAZOVIĆ O ŠIRENJU KORONAVIRUSA: ISKUŠENJE ZA ČITAV SVIJET

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo kralju Kraljevine Saudijske Arabije Salmanu bin Abdulazizu i ministru vjerskih poslova, dawe i upute šejhu Abdullatifu bin Abdulaziz al-Sheihu u kojem im zahvaljuje na brizi koju Kraljevina pokazuje u zaštiti zdravlja hodočasnika i mjerama koje je poduzela kako bi odgovorila na opasnosti od širenja korona virusa (COVID-19), prenosi Anadolu Agency.

POVODOM 1. MARTA NA PODRUČJU FBIH ZABRANJEN PREVOZ EKSPLOZIVNIH MATERIJA

Povodom nastupajućeg praznika Dana nezavisnosti, 1. marta, večeras od ponoći do 2. marta do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), javlja Anadolu Agency (AA).

EDIN MUŠIĆ OSTAJE NA ČELU SDA U HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOM KANTONU

Jednoglasnom odlukom 60 prisutnih od 61 verificiranog delegata na Skupštini Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona Edin Mušić ponovo je izabran za predsjednika tog odbora.

POTROŠNJA U ZDRAVSTVU RASTE, ULAGANJA U PREVENCIJA I DALJE MIZERNA

Ukupna potrošnja u zdravstvu u 2018. godine u RS je iznosila preko 1,19 milijardi KM, od čega 848 miliona u javnom, a skoro 345,9 miliona u privatnom sektoru.

OČEKUJE SE DUGA KAMPANJA: VUČIĆ: RASPISUJEM IZBORE 4. MARTA

Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.

UN: SVAKO DIJETE DANAS JE U OPASNOSTI ZBOG KLIMATSKIH PROMJENA I LOŠE PREHRANE

Svijet ne uspijeva zaštititi djecu od zdravstvenih opasnosti koje predstavljaju klimatske promjene i loša prehrana, stoji u ključnom UN-ovu izvješću upozoravajući da je svako dijete pod "trenutnom prijetnjom".