Naslovnica VIJESTI

VIJESTI

DR. HUSEINAGIĆ ZA HAYAT.BA SVE NEDOUMICE U VEZI S VAKCINACIJOM

Aktuelna tema ovih dana jeste uvođenje vakcinacija kao uslov za dolazak na posao. Tim povodom razgovarali smo sa direktorom Instituta za zdravlje i kontrolu hrane iz Zenice dr. Senadom Huseinagićem. U Njemačkoj postoji sistem 3G a kod nas se formulisano kao VPT odnosno vaksinisan, prebolio, testiran.

MILANOVIC ODGOVORIO VULINU: ‘ŠTA BI BILO DA SAM NAJPAMETNIJI’

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Varaždinu, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović ''spada u gluplje hrvatske politicare'', odgovorio da on nema "svoje galamdžije i bukače" koji će, kaže, na "sva usta" izvrijeđati srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

MINISTARSTVO FINANSIJA SAD-A OLAKŠALO DOSTAVU HUMANITARNE POMOĆI AFGANISTANU

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) izdalo je opšte dozvole i smjernice za olakšavanje dostavljanja humanitarne pomoći Afganistanu, navodi se u saopštenju iz Ministarstva finansija SAD-a.

DŽAFEROVIĆ: DODIK MOŽE POCIJEPATI MIR, ALI NE I BOSNU I HERCEGOVINU

Umjesto da prekine antidejtonsku blokadu rada državnih institucija i vrati se konstruktivnom radu u interesu svih građana, Milorad Dodik nastavlja dalje da se kreće u vrlo opasnom smjeru. Krajnje je vrijeme da se zaustavi. Njegova najava da će za šest mjeseci proglasiti nezavisnost Republike Srpske ukazuje na put koji može samo srušiti Dejtonski mirovni sporazum i ugroziti mir u Bosni i Hercegovini - upozorio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

STRAVIČNI DETALJI: DJECI DAO KOKTEL TABLETA, POČELI SE BUDITI, PA IH UGUŠIO RUKAMA

Cilj mu je, rekao je policiji, kao da mu je to nekakvo opravdanje, bio djecu ubiti bezbolno.

NAKON 16 GODINA ODLAZI ANGELA MERKEL: DA LI ĆE NEDOSTAJATI NIJEMCIMA?

Više od polovice stanovnika u Njemačkoj ne vjeruje da će im nedostajati dugogodišnja kancelarka Angela Merkel koja odlazi s te funkcije, pokazuje anketa.

RUKOMETAŠ EMIR ŠAHINOVIĆ BUBI IZ ZENICE UCJENJIVAO BIVŠU LJUBAVNICU KOJA JE BILA UDATA

Poznati zenički rukometaš Emir Šahinović Bubi, bivši reprezentativac BiH, mogao bi se uskoro naći na optuženičkoj klupi zbog ucjenjivanja udate žene koja mu je bila ljubavnica.

SA TRŽIŠTA POVUČEN JOŠ JEDAN PROIZVOD: MOGUĆE DA SADRŽI STRANO TIJELO

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske u petak je izvijestilo kako s tržišta povlači kekse Gepa Bio Cookies s komadićima čokolade zbog, kako navode, mogućeg sadržaja stranog tijela u proizvodu.