Home VIJESTI

VIJESTI

OVO SU NAJBOLJI SAVJETI KAKO DA SE ZAŠTITITE OD PREHLADE I GRIPE

Svaka odrasla osoba se u prosjeku prehladi minimalno tri puta godišnje, prenosi Women's Health magazin. Jednom kada virus uđe u naš organizam, teško je zaustaviti posljedice, ali postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi zaštitili vaš organizam.

RAT NA ULICAMA HONG KONGA, NOVI SUKOB POLICIJE I PROTESTANATA

Novo nasilje izbilo je jutros oko opkoljenog univerzitetskog kampusa u Hong Kongu, dok se protestanti pripremaju za mogući konačni policijski udar nakon silovitih sukoba tokom noći.

LJUBITELJI SNIJEGA I OVE ĆE ZIME MOĆI UŽIVATI NA JAHORINI

U cilju da ih se poredi sa evropskim ski-centrima Olimpijski centar Jahorina i ove godine svim posjetiteljima nudi pregršt mogućnosti za nezaboravno zimovanje.

ISTRAŽIVANJA POKAZALA: DODIK DRŽI VEĆINU GRAĐANA BIH KAO TAOCE, ZNAČAJAN DIO RS-A ZA NATO

Uprkos agresivnoj anti-NATO kampanji kojoj su posljednjih nešto više od godinu dana izloženi građani entiteta RS, stav javnosti nije baš u potpunosti usklađen sa političkim i privatnim interesima predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

ISTRI PRIJETI NOVO NEVRIJEME: VALOVI SU OGROMNI, A NAJGORE TEK STIŽE

Istrametar je jutros objavio kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu. Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja. Nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Kažu kao da je riječ o ljetnoj fronti.

MUŠKARAC UHAPŠEN ZBOG VRIJEĐANJA POLICAJCA

Oraška policije uhapsila je sinoć 44-godišnjeg I. M. iz Vidovica zbog remećenja javnog reda i mira u svom selu.

GLOBALNI DUG PREMAŠIO 250 HILJADA MILIJARDI DOLARA

Kombinovana dugovanja nacionalnih vlada, preduzeća i domaćinstava na globalnom nivou porasla su za 7,5 hiljada milijardi dolara tokom prve polovine 2019. godine, po prvi put u istoriji premašivši iznos od 250 hiljada milijardi, saopštio je Međunarodni institut za finansije.

ŠVERCERI DROGE S KOSOVA UHAPŠENI S 56 KILOGRAMA MARIHUANE

Na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske zaplijenjeno je više od 56 kilograma marihuane, a dvije osobe sa Kosova uhapšene su zbog šverca droge.

ČLANOVIMA NOVOG NADZORNOG ODBORA RMU BANOVIĆI ZABRANILI ULAZAK U DIREKCIJU

Konstituirajuća sjednica novog Nadzornog odbora Rudnika uglja u Banovićima održava se pod otežavajućim okolnostima, s obzirom na novi članovi nadzora nisu mogli ući u direkciju rudnika.