Naslovnica VIJESTI

VIJESTI

ZAŠTO MEĐU HRVATIMA I DALJE NEMA ALTERNATIVE HDZ-U I ČOVIĆU!

Iako nije tajna da je glasačko tijelo u BiH podijeljeno po etničkim linijama, tako da svaki naroda ima „svoje političke stranke“, u postdejtonskoj historiji BiH stranke za koje većinski glasaju Bošnjaci ili Srbi barem su se smjenjivali na vlasti.

NEVJEROVATAN SPISAK FIRMI KOJIM UPRAVLJA DODIK: EVO KOLIKI PRIHOD MU DONOSE

U lancu firmi povezanih sa porodicom Dodik, profitirali su i zetovi. Tako je na primjer, Pavle Ćorović,muž Dodikove ćerke, suvlasnik firme Red box Media zajedno sa Renatom Radišićem, sinom Mile Radišića.

SRBIJA UZVRAĆA CRNOJ GORI: ZABRANJENO SLIJETANJE AVIONA MONTENEGRO AIRLINESA NA BEOGRADSKI AERODROM

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije na osnovu reciprociteta donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona crnogorskog Montenegro airlinesa na beogradski aerodorom Nikola Tesla.

UZALUD SVE MJERE UBLAŽAVANJA EKONOMSKIH POSLJEDICA PANDEMIJE, AKO GRAĐANI NE ODRIJEŠE KESU

Uzalud sve mjere za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije, ako građani ne odriješe kesu.

DA LI ĆE BITI ODRŽANI IZBORI U BIH? SNSD I HDZBIH IMAJU ISTI STAV PREMA ČLANOVIMA CIK-A

SNSD je Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uputio zahtjev za preispitivanje odluke Centralne izborne komisije na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni za sredinu novembra, uvjereni da je odluka donesena suprotno zakonu.

PIJANI BOSANAC BMW-OM X5 NAPRAVIO HAOS U CENTRU GRADA, OČEKUJE GA PAPRENA KAZNA

U noći s ponedjeljak na utorak, oko 1.30 sati, u švicarskom gradiću Menziken desila se saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo stradalih osoba, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO GRČKU, ŽENU UBIO GROM

Obilne kiše, uglavnom praćene gradom i jakim vjetrom, pogodile su veći dio Grčke i, prema meteorolozima, trajaće do petka.

DOČEKALI SMO SKUPA 65 SRETNIH BAJRAMA

Bećir i Zahida Nukić iz sela Hodinići u Kuli Fazlagića u Gacku 65 godina su u braku, a, kako su nam rekli, isto toliko ramazana su prepostili i sretnih Bajrama dočekali.

MARIĆ O VEĆINI U KS: KOALICIJA JE KLIMAVA SAMO POBORNICIMA JEDNOUMLJA, PECIKOZA JE KAO MERLIN, GDJE JE SADA KOJOVIĆ

Spekuliše se da aktuelna većina u Skupštini Kantona Sarajevo nije stabilna, te da se nazire smjena aktuelne Vlade Kantona Sarajeva.