Naslovnica VIJESTI

VIJESTI

KOMŠIĆ UPUTIO TELEGRAM SUĆUTI PREDSJEDNIKU LIBANA AOUNU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram sućuti Michelu Aounu, predsjedniku Libana, povodom tragedije koja je zadesila veliki broj ljudi nakon eksplozije u Bejrutu

OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO ZAVIJENA TUGOM NAKON SMRTI OCA I SINA OD KORONAVIRUSA: OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI

Nakon što su od posljedica koronavirusa preminuli Mustafa Imamović a potom i njegov sin Midhat Imamović, inače uposlenik Općine Novi Grad Sarajevo u ovoj najmnogoljudnijoj općini otvorena je knjiga žalosti.

SOKOLAČKI POLICAJCI PRONAŠLI TIJELO NADE DOBRILOVIĆ

Pripadnici Policijske stanice Sokolac u mjestu Sokolovići, pronašli su tijelo ženske osobe inicijala N. D. čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta ove godine, saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

U EKSPLOZIJI U BEJRUTU NEMA STRADALIH DRŽAVLJANA BIH

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, prema podacima koje je dobilo od Ambasade BiH u Ammanu koje nerezidentno pokriva Republiku Libanon saopćava da, među stradalim u eksploziji koja se dogodila 4. augusta 2020. godine u Bejrutu nema državljana Bosne i Hercegovine.

SNIMAK OCA KOJI POKUŠAVA ZAŠTITITI SINA NAKON EKSPLOZIJE U BEJRUTU SLAMA SRCE

Društvenim mrežama proširio se snimak iz Bejruta na kojoj se vidi kako otac pokušava zaštititi i umiriti sina nakon goleme eksplozije koja je u tom gradu ubila više od 100 ljudi.

ZELENSKI SE NADA DA ĆE BJELORUSIJA PREDATI UKRAJINI SUMNJIVE RUSKE PLAĆENIKE

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u srijedu kako se nada da će Bjelorusija izručiti sumnjive ruske plaćenike Ukrajini radi pokretanja krivičnog postupka.

PROSIDBA O KOJOJ SE PRIČA U BIH: PLAKALA JE, JEDVA JE DOŠLA SEBI

Snimak nesvakidašnje prosidbe iz BiH oduševila je mnoge na društvenim mrežama.

SARAJEVO FILM FESTIVAL OVE GODINE BIT ĆE ODRŽAN ONLINE

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu od 14. do 21. avgusta.

KATAR ISLAMSKOJ ZAJEDNICI U BIH ZA DVA PROJEKTA DONIRAO 3,5 MILIONA EURA

Ambasada države Katar u Bosni i Hercegovini danas je u prtostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke svačano potpisala dva donatorska ugovora s Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini ukupne vrjednosti približno 3,5 miliona eura.