VIJESTI

ZA NAROD PALESTINE PRIKUPLJENE 32.173 KM NA HUMANITARNOM BAZARU U BRČKOM

0
Iznos od 32.173 KM prikupljen je tokom jednodnevnog uličnog Humanitarnog bazara pod nazivom “Brčko za Palestinu” koji je organizovan na glavnom gradskom trgu u Brčkom - potvrđeno je od organizatora uz napomenu da je to najveći pojedinačni prikupljni iznos u BiH.

MC SREBRENICA IZRADIO NACRT KALENDARA SJEĆANJA – ZAJEDNIČKI TEMELJ ZA SJEĆANJE

0
U okviru projekta "Istina, dijalog, budućnost", Memorijalni centar (MC) Srebrenica je danas predstavio prvi Nacrt kalendara sjećanja, kojim ova institucija želi uspostaviti okvir za listu datuma sjećanja na rat i genocid u Bosni i Hercegovini, ali i postaviti okvir obilježavanju važnih međunarodnih datuma sjećanja na genocide, zločine protiv čovječnosti i druge ratne zločine.

KAMPANJA MOVEMBER: AKO OVIM TESTOVIMA SPASIMO I JEDAN ŽIVOT, TO JE KAO DA SMO...

0
Movember, globalna inicijativa promovisanja muškog zdravlja, u našoj zemlji ove godine bila je u znaku velike kampanje pod nazivom "Šta je problem?". Udruženje oboljelih od raka prostate FBiH danas je predstavilo rezultate ove kampanje s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovnih pregleda i prevencije.

HLADNI RADIJATORI U SARAJEVSKOJ OPĆINI: EVO KAD SE OČEKUJE NORMALIZACIJA

0
Veliki kvar dogodio se danas na toplovodu kod Binga u Vogošći.

TEŠKA SUDBINA MLADIĆA IZ VOGOŠĆE: UMRLI MU MAJKA, PA OTAC, A SADA I ON...

0
U Bratuncu je danas, 27. novembra, klanjana dženaza Adelisu Jahiću, mladiću koji je preminuo 25. dana istog mjeseca u svojoj 31. godini života.

HEROJ OSLOBODILAČKOG RATA: PRIJE 31 GODINU ADIL BEŠIĆ POLOŽIO JE SVOJ ŽIVOT BRANEĆI DOMOVINU

0
Prošla je 31 godina od kada je veliki patriota i heroj odbrane Republike Bosne i Hercegovine Adil Bešić položio svoj život braneći domovinu.

NIJE SE OŽENITI LAKO: U OVOM BH. GRADU POSKUPLJUJU MATIČARI, CIJENA I DO 200...

0
Ko ima para za svadbu sa 200 do 300 gostiju, može platiti i taksu za vjenčanje, tako bi najkraće izgledalo obrazloženje nadležnih za poskupljenje taksi koje mladenci plaćaju prilikom sklapanja braka.

SVEČANOM AKADEMIJOM BIBLIOTEKA ‘BEHRAM-BEG’ OBILJEŽAVA 30 GODINA RADA

0
Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, koja je namijenjena obrazovanju, informisanju i zadovoljavanju kulturnih i naučnih potreba građana iz oblasti islamistike, kulturne tradicije građana Bosne i Hercegovine i ostalih naučnih disciplina“, 30. godišnjicu rada obilježit će svečanom akademijom, koja će biti održana 5. decembra u Kongresnoj dvorani Hotela Mellain, s početkom u 14. 30 sati.

MINUS NA JEDNOJ PLANINI: OVO SU TEMPERATURE ZRAKA IZMJERENE JUTROS ŠIROM BIH

0
Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

POSEBAN OPREZ ZA VOZAČE: MOKAR KOLOVOZ, OPREZ ZBOG ODRONA I MAGLE

0
U Bosni i Hercegovini jutros je mokar ili vlažan kolovoz zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično pada slab snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu.