360.ba

MUP KS POJAČAO KONTROLU KRETANJA I BORAVKA MIGRANATA

Vršeći pojačanu kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Kantona Sarajevo, inspektori za strance su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo izvršili kontrolu u 12 objekata koji pružaju usluge smještaja stranim državljanima i tom prilikom kontrolisali 64 migranta.

OD IDEJE DO VELIKOG BIZNISA: PRIČA KOMPANIJE GLOVIS ZENICA

Zenica. Središte i glavni administrativni grad Zeničko-dobojskog kantona. Poznati je industrijski centar u kojem dominiraju bazne grane industrije kao što su proizvodnja gvožđa i čelika.

TRNOVIT PUT ZENIČKE EMPRESS

Često se u našoj zemlji spominju i pamte samo velika preduzeća. No šta je s onima malim? I velika preduzeća su poput ljudi, moraju imati svoj početak, moraju biti mali, pa se razvijati i rasti. Kao i kod ljudi, taj razvoj je pun iskušenja, izazova, padova i uspona. Sve su to velika preduzeća morala proći da bi bila tu gdje jesu. Preduzeća o kojima govorimo u ovoj emisiji prolaze brojne prepreke. Pred njima je dug put. Samo najhrabriji ostanu i ustraju.

STEREOTIPI U BIH DRUŠTVU: PSOVALI SU MI, VRIJEĐALI ME I DOBACIVALI

Uobičajena mentalna slika koju prihvaćaju članovi određene grupe te predstavlja pojednostavljeno mišljenje, pristran stav ili nekritičku procjenu. – Govorimo o stereotipu.

NINA BIJEDIĆ-MUJANOVIĆ: DIJETE VISPAKA

Visoko je prije rata bio najveći izvoznik tekstila i kože u Jugoslaviji.

ČAMPARA: ODLUKE SUDOVA SE NE KOMETIRAJU, VEĆ PROVODE I POŠTUJU

Odluke sudova, posebno Ustavnog suda BiH, kao najviše pravne instance, se ne komentiraju, već se samo sprovode i poštuju – izjavio je danas potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara (SDA).

PRIČA O USPJEHU: NAPUSTILI DRŽAVNE POSLOVE I STVORILI CARSTVO

Općina Tešanj sinonim je za poslovnu filozofiju. Ta filozofija ispoljava se na nezavisan način, a djeluje samostalno bez vanjskih faktora. U općini Tešanj ništa nije nemoguće.

AMBASADOR SAKAMOTO I DEKAN TURČILO OTVORILI JAPANSKI KUTAK NA FPN-U

Zahvaljujući projektu "100 knjiga o savremenom Japanu" na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto i dekan Sead Turčilo otvorili su danas Japanski kutak.

2000 STIPENDIJA ZA STUDENTE U ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za boračka pitanja i ove godine su osigurali stipendije za sve studente koji su podnijeli formalno-ispravne prijave na provedeni konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2019./2020. godinu.