360.ba

OD IDEJE DO VELIKOG BIZNISA: PRIČA KOMPANIJE GLOVIS ZENICA

Zenica. Središte i glavni administrativni grad Zeničko-dobojskog kantona. Poznati je industrijski centar u kojem dominiraju bazne grane industrije kao što su proizvodnja gvožđa i čelika.

TRNOVIT PUT ZENIČKE EMPRESS

Često se u našoj zemlji spominju i pamte samo velika preduzeća. No šta je s onima malim? I velika preduzeća su poput ljudi, moraju imati svoj početak, moraju biti mali, pa se razvijati i rasti. Kao i kod ljudi, taj razvoj je pun iskušenja, izazova, padova i uspona. Sve su to velika preduzeća morala proći da bi bila tu gdje jesu. Preduzeća o kojima govorimo u ovoj emisiji prolaze brojne prepreke. Pred njima je dug put. Samo najhrabriji ostanu i ustraju.

STEREOTIPI U BIH DRUŠTVU: PSOVALI SU MI, VRIJEĐALI ME I DOBACIVALI

Uobičajena mentalna slika koju prihvaćaju članovi određene grupe te predstavlja pojednostavljeno mišljenje, pristran stav ili nekritičku procjenu. – Govorimo o stereotipu.

NINA BIJEDIĆ-MUJANOVIĆ: DIJETE VISPAKA

Visoko je prije rata bio najveći izvoznik tekstila i kože u Jugoslaviji.

ODSUSTVO SISTEMA JE HENDIKEP, ALI I ŠANSA

Da sistem u Bosni i Hercegovini ne valja, nije neka tajna. Ali da loš sistem može da nas liši vlastite odgovornosti, nije istina.

ČAMPARA: ODLUKE SUDOVA SE NE KOMETIRAJU, VEĆ PROVODE I POŠTUJU

Odluke sudova, posebno Ustavnog suda BiH, kao najviše pravne instance, se ne komentiraju, već se samo sprovode i poštuju – izjavio je danas potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara (SDA).

PRIČA O USPJEHU: NAPUSTILI DRŽAVNE POSLOVE I STVORILI CARSTVO

Općina Tešanj sinonim je za poslovnu filozofiju. Ta filozofija ispoljava se na nezavisan način, a djeluje samostalno bez vanjskih faktora. U općini Tešanj ništa nije nemoguće.

AMBASADOR SAKAMOTO I DEKAN TURČILO OTVORILI JAPANSKI KUTAK NA FPN-U

Zahvaljujući projektu "100 knjiga o savremenom Japanu" na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto i dekan Sead Turčilo otvorili su danas Japanski kutak.

NEĆETE JE PREPOZNATI: NOVI IMIDŽ SUPRUGE ŽELJKA JOKSIMOVIĆA

TV voditeljica Jovana Joksimović (38) iznenadila je gledaoce kada se pojavila na malim ekranima. Naime, supruga Željka Joksimovića, koja je prepoznatljiva po svojoj dugoj, gustoj kosi, odlučila je skratiti je.