BIH

KULENOVIĆ I KRSMANOVIĆ ZA 7 PLUS: DODIK JE POLITIČKI IZGUBLJEN, VIŠE SE NIKO NEĆE IGRATI SA GRANICAMA

Sedmicu iza nas dijelom je obilježio demografski Samit u Budimpešti, čije su teme bile na očuvanju porodice, kao i tradicionalnih vrijednosti.

ISTRAŽILI SMO: DA LI POSTOJI OPRAVDANOST POSLODAVACA TRAŽITI DOKAZ O VAKCINACIJI RADNIKA

U brojnim zemaljama vakcinacija je obavezna za javne službenike ili putnike. Neke zemlje su uvele veoma stroge mjere, pa će tako Italija od svih radnika zahtijevati zdravstvenu propusnicu za COVID.

PROVJERILI SMO KOJA SU IMENA U UTRCI ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH

Milorad Dodik ne odustaje. Svaku priliku koristi da govori o raspadu države. Kaže kako Srbima nema života na ovim prostorima i kako RS treba formirati svoju vojsku. No ove njegove izjave, zapravo, nisu ništa novo, jer izbori se bliže.

DR. HUSEINAGIĆ ZA HAYAT.BA SVE NEDOUMICE U VEZI S VAKCINACIJOM

Aktuelna tema ovih dana jeste uvođenje vakcinacija kao uslov za dolazak na posao. Tim povodom razgovarali smo sa direktorom Instituta za zdravlje i kontrolu hrane iz Zenice dr. Senadom Huseinagićem. U Njemačkoj postoji sistem 3G a kod nas se formulisano kao VPT odnosno vaksinisan, prebolio, testiran.

DŽAFEROVIĆ: DODIK MOŽE POCIJEPATI MIR, ALI NE I BOSNU I HERCEGOVINU

Umjesto da prekine antidejtonsku blokadu rada državnih institucija i vrati se konstruktivnom radu u interesu svih građana, Milorad Dodik nastavlja dalje da se kreće u vrlo opasnom smjeru. Krajnje je vrijeme da se zaustavi. Njegova najava da će za šest mjeseci proglasiti nezavisnost Republike Srpske ukazuje na put koji može samo srušiti Dejtonski mirovni sporazum i ugroziti mir u Bosni i Hercegovini - upozorio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

SJEĆANJE NA STRAŠNE ZLOČINE NAD NEDUŽNIM STANOVNIŠTVOM: OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA ZATVARANJA LOGORA SUŠICA

Tradicionalnim Maršom mira od Turalića u Općini Kladanj do Vlasenice obilježana je 29. godišnjica zatvaranja zloglasnog logora Sušica.

BEĆIROVIĆ: DODIK JE ZAVRŠENA PRIČA, NAJBLIŽI SARADNICI POKUŠAVAJU POBJEĆI OD NJEGA

Milorad Dodik dobio je gromoglasan aplauz u jednoj evropskoj zemlji. Bilo bi ovo za pohvalu da taj aplauz nije upućen od strane evropske desnice u Budimpešti, glavnom gradu Orbanove Mađarske, koja mrzi migrante, LGBT populaciju, doseljenike.

ODRŽANA CEREMONIJA OTVARANJA EUFOR-OVE VJEŽBE BRZI ODGOVOR 2021

Ceremonija kojom je označen početak EUFOR-ove vježbe "Brzi odgovor 2021" održana je danas.

ZATRAŽEN PRITVOR ZA TROJICU UHAPŠENIH U AKCIJI ‘KONAK’

Nakon ispitanja osumnjičenih postupajuća tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za osumnjičene pripadnike Granične policije BiH Rejhana Rakovića i Ensara Saličinovića te Kenita Čakića koji su uhapšeni u akciju SIPA-e u predmetu "Konak".