BIH

UHAPŠENI DOKTOR SE SUOČAVA SA KAZNOM OD DESET GODINA ZATVORA

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je mjeru jednomjesečnog pritvora za načelnika klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske Darka Golića, osumnjičenog za krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

JESU LI SAMO KADROVI SNSD-A LEGITIMNI PREDSTAVNICI SRBA U FBIH?

Nije mnogo začudila izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je kazao da njegova partija želi imati potpredsjednika Federacije BiH.

ZASTUPNICA BIBIJA KERLA ODGOVRILA JASNI DURAKOVIĆ: JEDVA ČEKAM DA DOĐEM PRED TV KAMERE I KAŽEM NEKE STVARI

Zastupnica Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je na društvenoj mreži Facebook objavila status, u kojem navodi da joj se javila Jasna Duraković kako bi joj dala podršku za napade kojima je bila izložena u posljednje vrijeme.

NA PODRUČJU TK U TOKU PROŠLE GODINE ZABILJEŽENE 3.124 SAOBRAĆAJNE NESREĆE

Vožnja pod dejstvom alkohola i opojnih droga krivci su za veliki broj saobraćajnih nesreća, smatra saobraćajni vještak Nenad Lukanović.

BIH EKONOMSI TONE SVE DUBLJE: GRAĐANI SE SVE VIŠE ZADUŽUJU, A UVOZ CVJETA

Početkom godine obično sumiramo rezultate od one prethodne. Ekonomski pokazatelji uglavnom ne pokažu ono što bi narod htio, niti ono što struka smatra da treba. Čini se, navikli da ne ostvarimo ono što zacrtavamo niti da se začudimo kada brojke ne idu u našu korist.

MILAN DUNOVIĆ U DDBIH: KOMŠIĆ NIJE HRVATSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA, ON JE ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Nakon godine čekanja kompletirana je državna vlast. U Kantonu Sarajevo posljednjih dana bilo je burno, ali čini se postignut je dogovor, rad skupštine odblokiran.

AMBASADOR SAUDIJSKE ARABIJE POZVAO RADONČIĆA DA POSJETI RIJAD

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hanijem bin Abdullahom Mominahom.

ZNAMO LI ŠTA UDIŠEMO I ŠTA NAS TRUJE: ISTINE I ZABLUDE O ZAGAĐENOSTI ZRAKA U BIH

Kao i mnoge druge stvari u BiH, i zagađenje vazduha je tema o kojoj se priča i sa kojom se manipuliše, a da nema potpunih, relevantnih, jasnih i uporedivih zvaničnih podataka, pa ni akcije za rješavanje problema.

TEGELTIJA SA IVANCOVIM RAZGOVARAO O SARADNJI BIH I RUSIJE

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.