BIH

STUDENTI U SARAJEVU U NAJGOREM POLOŽAJU U REGIONU: EVO GDJE JE NAJJEFTINIJE STANOVANJE

Brojni studenti će za mjesec spakovati kofere i napustiti svoje domove, roditelje, braću i sestre, prijatelje, ljubavi i krenuti u neki novi život. Moraju rješavati izazovne, ali i zahtjevne zadaće, u dilemu su kako osigurati ne samo stanovanje već i hranu, pa se veliki broj njih odlučuje na cimersko stanovanje u studentskim sobama.

PRIMJER BH. PODUZETNICIMA: OD IZMETA PROIZVODE ELEKTRIČNU ENERGIJU

U općini Bosanski Šamac smještena je jedina biogasna elektrana u Bosni i Hercegovini, u kojoj se električna energija, u narodu poznatija kao struja, proizvodi od životinjskog izmeta.

GRAĐANI ĆE PLATITI: GENERALNI SEKRETAR SNSD-A PRIZNAO DA KUPUJE HELIKOPTER!

Petrović je istakao da će helikopter služiti za hitan prevoz pacijenata u udaljene zdravstvene ustanove.

ŽELJKO ISPRED AM SDA NA SIMPOZIJUMU U STRASBOURGU

Partnerstvo Europske Unije i Vijeće Europe je bilo domaćin simpozijuma o političkoj participaciji mladih pod nazivom „The future of young people’s political participation: questions, challenges and opportunities".

POJAČAN PROMET NA GRANIČNIM PRELAZIMA BIH, U TUNELU VRANDUK II SABRAĆAJ ĆE BITI OBUSTAVLJEN

Pojačan promet vozila i duga zadržavanja bilježimo na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Brčko, istakli su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju objavljenom u 13.30 sati.

INOVATORI IZ BIH OSVOJILI DVA ZLATA

Tuzlanski inovatori Faik Berberović, za "Piramidalni rasplinjač ugljene prašine" i prof. dr. Zehrudin Osmanović, za "Uklanjanje depozita iz koksnog plina" dobili su zlatne medalje na "Četvrtoj međunarodnoj istanbulskoj izložbi inovacija".

VLADA KS NE VLADA KANTONOM: AKO MEDICINARI U SARAJEVU POOŠTRE ŠTRAJK, NASTAT ĆE HAOS

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo stupio je početkom septembra u štrajk i, kako su tada poručili, štrajk će trajati sve do potpisivanja granskog kolektivnog ugovora i povećanja plaća Medicinari su poručili kako će obustava rada trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva koje su stavili pred Vladu KS-a.

KRUG 99: PRIMJER ZAVNOBIH-A POKAZAO DA ETNIČKE GRUPE U BIH MOGU DOĆI DO ZAJEDNIČKOG RJEŠENJA

U nedjelju u Sarajevu održana je redovna sesija Kruga o temi ”Bosanska nacija!?!“, a uvodničari su bili Senadin Lavić s Fakulteta političkih nauka Sarajevo, Slaven Kovačević s Fakulteta za upravu Vogošća, Adnan Velagić s Fakulteta humanističkih nauka Mostar i Zlatan Delić s Filozofskog fakulteta Tuzla.

ZAPOŠLJAVANJE: ZAŠTO JE ZA DODJELU SUBVENCIJE NAJBITNIJE DRŽATI RUKU NA MIŠU TAČNO U 8 SATI

Objava drugog kruga javnih poziva za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2019 i Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2019 u Federaciji BiH započet će od 24. septembra.