BIH

NAFTAŠI U BIH KORISTE SITUACIJU, VRIJEME ZA REAKCIJU NADLEŽNIH

Proteklih sedmica cijene goriva na svjetskom tržištu su u drastičnom padu, no u Bosni i Hercegovini gotovo neprimjetno što već izaziva bijes javnosti.

NA KCUS-U TESTIRALI 60 UZORAKA, POZITIVNA TRI IZ BIHAĆA I CAZINA

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, kako smo jutro saznali, testirano je ukupno novih 60 uzoraka na koronavirus iz Sarajeva, Bihaća, Cazina i Ključa.

PORAŽAVAJUĆE: NA VODU IZ INOZEMSTVA BIH POTROŠILA 171 MILION MARAKA

Više od 171 milion maraka vrijedna je voda koja je u BiH uvezena tokom prošle godine.

NAJZNAČAJNIJI DATUM U HISTORIJI GRADA: SARAJEVO JE OPSTALO UPRKOS SVEMU

06. aprila 1945. godine, "zajedničkim naporima i žrtvama sarajevskih patriota - Muslimana, Srba i Hrvata" oslobođeno je Sarajevo.

DIKTATURA NA MALA VRATA: DANAS PRVE DVIJE UREDBE KOJE ĆE IMATI ZAKONSKU SNAGU U ENTITETU REPUBLIKA SRPSKA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danasa će u Banja Luci organizirati sastanak na kojem će predsjednik Vlade Radovan Višković, te ministar pravde Anton Kasipović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač obrazložiti donošenje prijedloga dvije uredbe sa zakonskom snagom.

HOĆE LI PENZIONERIMA KOJI NEMAJU MASKE ILI RUKAVICE BITI IZDAVANE KAZNE?

Od danas u Federaciji Bosne i Hercegovine, od 7 sati do 12 sati stariji od 65 moći će, nakon 16 dana, izaći iz svojih domova kako bi podigli penzije i obavili neophodne aktivnosti.

OVAKVO VRIJEME SMO ČEKALI: TEMPERATURE SKAČU DO 22 STEPENA

U jutarnjim satima u Bosni temperatura neznatno ispod nule a u Hercegovini toplije, kažu iz Federalnog hidrometorološkog zavoda.

KORONAVIRUSOM ZARAŽENE JOŠ TRI OSOBE U FBIH

Još tri osobe su pozitivne na koronavirus u Grudama, potvrdio je Štab Civilne zaštite tog kantona navodeći da je tokom večeri u Zapadnohercegovačkom kantonu testirano šest uzoraka.

CIK ODBIO ZAHTJEV BORJANE KRIŠTO, NEĆE BITI RASPISAN KONKURS ZA ČLANOVE KOMISIJE

Cеntrаlnа izbоrnа kоmisiја (CIK) Bоsnе i Hеrcеgоvinе је odbila zahtjev Borjane Krišto, koja je od te institucije zatražila da se raspiše konkurs za izbor novih članova CIK-a, koji su, podsjetit ćemo, već izabrani na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.