BIH

PREDSTAVNICI INSTITUTA ZA JEZIK SARAJEVO U POSJETI ŠKOLI ‘SVETI SAVA’ U ZVORNIKU

Delegacija Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, predvođeni direktorom Alenom Kalajdžijom, boravila je danas u Zvorniku u službenoj posjeti Osnovnoj školi "Sveti Sava" i u područnoj školi u Liplju kod Zvornika, poznatoj po borbi roditelja i djece za prava na maternji bosanski jezik u školstvu.

HAŠKE PRESUDE I OPTUŽNICE: STEVANDIĆ BIO DIO UZP-A U KRAJINI

Državni zastupnik Nenad Stevandić učestvovao je u udruženom zločinačkom poduhvatu na području Krajine, piše u drugoj izmijenjenoj optužnici koju je Haški tribunal podigao protiv sad već osuđenog ratnog zločinca Stojana Župljanina.

GODIŠNJICA POČETKA OBNOVE STAROG MOSTA U MOSTARU

29. septembra 2020. godine navršavaju se 23 godine od početka obnove Starog mosta u Mostaru, kojeg je tenkovskim djelovanjem srušilo Hrvatsko vijeće obrane (HVO) 9. novembra 1993. godine.

ĐONLAGIĆ: SUSJEDNE ZEMLJE OTIMAJU ELEKTRIČNU ENERGIJU OD BOSNE I HERCEGOVINE

Problem sa komšijama, Srbijom, u vezi dugogodišnjeg prisvajanja, otimačine električne energije iz hidroelektrana na rijeci Drini, HE "Zvornik" i HE "Bajina Bašta", traje od samog početka rada ovih hidroelektrana - istakao je u izjavi šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić.

KOMŠIĆ: KUVAJTSKOG EMIRA ĆEMO PAMTITI KAO LIDERA KOJI JE PRUŽAO PODRŠKU BOSNI I HERCEGOVINI

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha.

PRIPREME PRED ZVANIČNI SASTANAK: PO DOLASKU U BRISEL DODIK SE SASTAO SA ŠEFICOM MISIJE BIH PRI EU

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je večeras u Brisel. Po dolasku u Brisel Dodik je razgovarao sa Eminom Merdan, šeficom Misije BiH pri EU, Ivanom Robović, ambasadorom BiH u Belgiji, i Mitrom Kujundžićem, šefom Misije BiH pri NATO-u.

KO SDA SARAJEVO: PREVIŠE DUGO SU GRAĐANI KS I GRAS BILI TAOCI POPULISTA

Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozdravio je kreiranje "Sporazuma o rješavanju problema KJKP GRAS d.o.o." za kojeg je kako kažu veliki uspjeh Ministarstva saobraćaja KS koje je u saradnji sa Ministarstvom finansija, upravom GRAS-a, ali i velikim brojem eksperata iz različitih oblasti iz stručnih savjeta SDA kreiralo isti.

DŽAFEROVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI EMIRA KUVAJTA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha, u kojem je Kuvajtskom narodu i kraljevskoj porodici istaknuo izraze iskrenog saučešća u ovim teškim trenucima.

SUTRA TRI SASTANKA U BRISELU: HOĆE LI PREDSJEDNIŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE BITI POHVALJENO?

Hoće li Predsjedništvo Bosne i Hercegovine biti pohvaljeno ili će im se reći da su uradili malo na putu naše zemlje ka Evropskoj uniji, saznat ćemo sutra.