BIH

IFET FERAGET: SUD NIJE NAREDIO NOVO VJEŠTAČENJE U PREDMETU DŽENAN MEMIĆ

Ifet Feraget, advokat i punomoćnik porodice Memić, povodom današnjeg saopćenja za javnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo istakao je da sud nije naredio novo vještačenje u predmetu Dženan Memić.

BIH U RANGU S AFRIČKIM ZEMLJAMA PO BROJU OBOLJELIH OD MORBILA

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da je napravljen korak unazad kada je riječ o naporima u borbi protiv morbila, a prema objavljenim podacima, Bosna i Hercegovina se po broju obolelih u ovoj godinu našla u rangu s afričkim zemljama.

INSPEKCIJA NA TERENU: KAZNE ZA ZAGAĐIVAČE ZRAKA OD 500 DO 5.000 KM

Svake godine, naročito zimi, građani Sarajeva ali i drugih gradova u BiH suočavaju se sa opasnim problemom zagađenja zraka. Ni ove godine situacija se nije nimalo popravila. Osim klimatskih i geografskih uslova na koja je teško utjecati, problem su i neplanska gradnja, kućna ložišta i veliki broj zagađivača zraka.

MALI DIONIČARI TRAŽE OD VLADE FBIH DA SPASI ALUMINIJ

S obzirom da ste kao Vlada donijeli Odluku o novom roku finansijske konsolidacije, sa tim ste preuzeli jasnu i konkretnu odgovornost za daljnju sudbinu i poslovanje Aluminija, navodi se u pismu malih dioničara upućenom premijeru Fadilu Novaliću

U BLAŽUJU SMJEŠTENO JE 130 MIGRANATA OBOLJELIH OD SKABIJESA, NEMAJU VODU, STRUJU

Bez sakupljanja pomoći, dobrih ljudi, migranti bi u našoj zemlji umirali. Već ih je najmanje 30 na putu ka EU u našoj zemlji izgubilo život.

BRZA POREZNA KONTROLA – ZAPEČAĆENO 38 OBJEKATA, 153 PREKRŠAJNA NALOGA

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su nastavili brze kontrole i na cjelom području FBiH do 19 sati izvršili 271 brzu kontrolu s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno, saopćeno je iz te porezne uprave.

STUDENTI ŽIVE U KATASTROFALNIM USLOVIMA, GOST VIJESTI U 7 BIO JE PREDSJEDNIKOM STUDENTSKOG PARLAMENTA

Nekoliko stotina studenata okupilo se sinoć ispred Studentskog doma u Nedžarićima kako bi ukazalo na težak život u tom domu i loše uvjete stanovanja.

RADONČIĆ: ČUJEM KUKNJAVU, PLAČ, SUZE, RIDANJE, NEPOTREBNE UVREDE I CMIZDRAVU NEMOĆ ONIH KOJI SU ME JAVNO VRIJEĐALI

Nakon što je s predsjednicima Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem potpisao probosanskohercegovačku koaliciju, oglasio se i Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

ISTRAŽUJEMO: MORAJU LI GRAĐANI SAKUPLJATI NOVAC ZA LIJEČENJE DJECE U INOZEMSTVU?

Svakodnevno smo svjedoci brojnih apela za liječenje djece. Osnovno ljudsko pravo, zagarantovano, na život i zdravlje, nerijetko ovisi o pomoći dobrih ljudi.