BIH

BOSANSKI ATLAS RATNIH ZLOČINA PREZENTIRAN U BANJOJ LUCI

Prezentacija "Bosanskog atlasa ratnih zločina 1992.-1995". u organizaciji Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva, Mreže za izgradnju mira, "Oštre nule" i Foruma ZFD BiH održana je večeras u Banjoj Luci.

GRUPA ZA BALKAN RAZOČARANA: BIH JE BEZ SUMNJE EVROPSKA DRŽAVA I ZASLUŽUJE BITI U EU

Sudionici konferencije radne grupe za zapadni Balkan Evropskog odbora regija izrazili su razočaranje odlukom Evropskog vijeća da se blokira otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom te su pozvali političare u BiH da uspostave vlast i nastave reforme na putu ka EU.

VRUĆINE SU VRAĆAJU: TOPLINSKI VAL ĆE POGODITI I BIH

Izuzetno topla zračna masa će se ove sedmice zadržavati nad većim dijelom istočne i centralne Evrope i nad Balkanskim poluotokom, a temperature će do konca sedmice ponegdje biti i do 15 stepeni viša od prosječnih u ovo doba godine.

MEKTIĆ O PULJIĆU: KARDINAL JE ZLOUPOTRIJEBLJEN I ISKORIŠTEN, KAKO JE TO SEBI MOGAO DOZVOLITI

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oštro je reagirao na istupe nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji ga je u utorak optužio da, kako je rekao, "dobrano kumuje neredu svojim stavovima".

ZVIZDIĆ: NEMAM POTREBE POLEMISATI SA DODIKOM U VEZI SA NJEGOVIM ANTIUSTAVNIM NAMJERAMA

Izjave gospodina Dodika u vezi sa mojim prisustvom na godisnjem zasjedanju MMF-i Svjetske Banke, kao i sastancima sa dužnosnicima SAD-a su van svake logike, u sukobu su sa činjenicama i vazećim zakonima i izraz su lične i institucionalne frustracije.

ONI SU TU KADA NIKOGA NEMA: GSS-OVCI SPASILI OSOBU KOJA SE SINOĆ IZGUBILA

Pripadnici sarajevske Gorske službe spašavanja sinoć oko ponoći pronašli su i spasili osobu koja se u večernjim satima izgubila na području Bukovika.

PREĐI, BRIGO, NA DRUGOGA: LICEMJERSTVO EVROPSKE UNIJE PREMA BIH

Vođena krilaticom: pređi, brigo, na drugoga, Evropska unija pokušava učestvovati u rješavanju migrantske krize koju snažno osjeća BiH, preciznije Unsko-sanski kanton.

MIGRANTI PORUČUJU: NI PRIJE NAM NIJE BILO DOBRO U VUČJAKU, A SADA JE NEIZDRŽIVO

Ni prije nam nije bilo dobro u Vučjaku, a sada je neizdrživo, poručuju migranti koji su silom prilika došli u našu zemlju, a onda na putu ka zemljama Evropske unije zaglavili u Bosanskoj krajini.

HASEČIĆ: NE BOJIM SE, VEĆ JEDNOM SU ME UBILI

Bakira Hasečić nije dobila Nobelovu nagradu. Ona je pripala piscu, negatoru genocida u BiH, koji je govorio kako su Bošnjaci masakrirali sami sebe.