BIH

KRIZNI ŠTAB FBIH: OTVARANJE TRŽNIH CENTARA MOGUĆE KRAJEM MJESECA

U posljednja 24 sata u FBiH je testirano 339 uzoraka i utvrđena nova tri slučaja infekcije COVID-19, kazao je Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva.

SINDIKAT TRGOVINE BIH: TERET EKONOMSKE KRIZE IZAZVANE PANDEMIJOM NE SMIJE ‘PASTI NA LEĐA’ RADNIKA

Sindikat trgovine Bosne i Hercegovine (STBiH) saopćio je da je 46 sindikata i organizacija civilnog društva iz četiri zemlje zapadnog Balkana usaglasilo i potpisalo Regionalnu deklaraciju o zaštiti prava radnika u čijem je fokusu nivo radnih prava u svim zemljama zapadnog Balkana u vrijeme pandemije kao i u odnosu na njene ekonomske posljedice.

ZBOG PANDEMIJE BUDŽET OPĆINE NOVO SARAJEVO MANJI ZA 1,3 MILIONA KM

Rebalans budžeta Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, kojim je planiran čitav niz konkretnih mjera sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, bit će razmatran 28. maja.

NA KCUS-U TESTIRANO 89 UZORAKA, SVI NEGATIVNI

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata testirano je 89 uzoraka i svi su negativni.

SNIJEG U MAJU: JAHORINA ZABIJELILA, TEMPERTURA TEK DVA STEPENA IZNAD NULE

Na bh. Olimpijskoj ljepotici Jahorini pada snijeg. Počeo je padati jutros oko osam sati, piše SRNA.

U BIH OD KORONAVIRUSA PREMINULE TRI MUŠKE OSOBE

U posljednja 24 sat Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca, starije životne dobi iz Banja Luke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U POLICIJSKOJ AKCIJI NAKON PRETRESA ODUZETA NOVA DVA BMW-A

Policija je na području Bosanskog Broda oduzela dva automobila BMW X5, potvrđeno je iz MUP-a RS.

SINIŠA ŠAKIĆ PUŠTEN NAKON KRIMINALISTIČKE OBRADE

Siniša Šakić, zvani Kinez, za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, pušten je nakon kriminalističke obrade, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

KS I DALJE BILJEŽI DOBRE REZULTATE: NEMA NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, AKTIVAN JEDAN SLUČAJ

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata niti jedna osoba u Kantonu Sarajevo nije bila pozitivna na koronavirus.