BIH

STOČARI NEZAŠTIĆENI: UVOZIMO NAJNEKVALITETNIJE MESO IZ EVROPE

Interventni otkup tovne junadi u manjem bh. entitetu samo će privremeno olakšati muke domaćih farmera, kojima je jedini spas omogućavanje izvoza u Tursku.

DANAS NOVI PROTESTI GRAĐANA ZBOG SNIMAKA IZ ZAVODA PAZARIĆ

Novo okupljanje građana šokiranih fotografijama iz Zavoda Pazarić na kojima se vidi kako su djeca vezana za namještaj i radijatore najavljeno je za danas u 12 sati ispred zgrade Vlade FBiH.

KO JE PANTELIJA ĆURGUZ: SMIJENJEN ZBOG POMAGANJA KARADŽIĆU, POSLOVAO I SA CARLOM BILDTOM

Iako je od hapšenja osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića u Beogradu prošlo 11 godina, za pomoć u njegovom skrivanju i finansiranju u BiH je podignuta samo jedna optužnica, koja je završena oslobađajućom presudom, a istraga je vođena protiv skoro 60 osoba.

NA DANAŠNJI DAN U GRADU DAYTON PARAFIRAN MIROVNI SPORAZUM KOJIM JE OKONČAN RAT

U namjeri da ekonomski slomi protivnika, Napoleon Bonaparta 1806. godine je objavio Berlinski dekret o blokadi Velike Britanije, koji je uključivao i zabranu pristajanja britanskih brodova u sve evropske luke.

VELIKI BROJ NAMETA: KAKO SE FORMIRA CIJENA GORIVA U BIH

Ništa nije tako opterećeno nametima države, raznim porezima i akcizama, kao gorivo, a cijene ovog energenta dalekosežno utječu na cijene skoro svih drugih proizvoda te posebno na standard građana.

OVAJ DIO BIH JE POTPUNO PREKRIVEN MAGLOM, POVEĆANE OPASNOSTI NA ODREĐENIM DIONICAMA

Na širem području Livna, Tomislavgrada, Nevesinja, Goražda, Žepča, Orašja, Odžaka vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

NAJLJEPŠA MUZIKA NAJVIŠE ORILA JEZEROM, HERCEGOVINOM NEŠTO MANJE

U većim gradovima Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata pristiglo je 29 prinova.

DANAS PRETEŽNO OBLAČNO, EVO KADA NAM DOLAZI KIŠA

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

MEMIĆ: JEDINA PARTIJA U KOJOJ SAM BIO U ŽIVOTU JE SDA

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić gostovao je u jednoj emisiji gdje je govorio o migrantskoj krizi, a dotakao se i sporne situacije koja se desila tokom rasprave o budžetu.