BIH

SALKIĆ: MILORAD DODIK JE POSLJEDNJI KOJI IMA MORALNO PRAVO POZVATI NEKOGA DA SE IZVINI

Ramiz Salkić potpredsjednik Republike Srpske, oglasio se nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se izvini srpskom narodu, rekavši da je on zadnji koji ima moralno pravo nekoga na to pozivati.

HAYAT.BA SA NEZADOVOLJNIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U HNK: NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTJEVA, KRENULI PREMA VLADI

Nekoliko stotina zdravstvenIh radnika u Hercegovačko neretvanskom kantonu (HNK) krenuli su prema Vladi HNK.

NIKOLA ŠPIRIĆ, ČOVJEK SA AMERIČKE CRNE LISTE: UMIJEŠAN U TEŠKU KORUPCIJU

Zastupnički dom Parlamenta BiH na narednoj sjednici bi ponovo trebao raspravljati o pokretanju procedure da se od Sjedinjenih Američkih Država zatraži dokumentacija o navodnoj korupciji u koju je bio uključen dugogodišnji funkcioner, član SNSD-a Nikola Špirić.

POOŠTRENA PRAVILA ZA ULAZAK U NJEMAČKU I ZA GRAĐANE BOSNE I HERCEGOVINE

Za više zemalja sa posebno velikim brojem infekcija, među kojima su i Srbija i BiH, ili sa opasnim mutacijama - od nedjelje važe stroža pravila za ulazak u Njemačku. Kontrola se vrši na njemačkim granicama i aerodromima.

ALIBABIĆ PORUČILA A-SDA, SDP-U, NIP-U I NB-U: ZAPOŠLJAVATE SVOJE, IZVLAČITE NOVAC, KO DIRNE PREMIJERA, ON JE LEDEN!

Vildana Alibabić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona, oglasila se saopćenjem za javnost u kojem iznosi svoje viđenje rada Vlade i Skupštine USK. Alibabić je podržavala aktualnu Vladu na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem, ali već odavno ta vlada nema njenu podršku.

VEZANOG PACIJENTA SPOLNO ZLOSTAVLJAO: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DOKTORA IZ BANJA LUKE

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog djela spolno uznemiravanje.

ĆUTAHIJA JASAN: TEGELTIJA PROVODI POLITIKU SNSD-A I DODIKA, A NE VIJEĆA MINISTARA

Politički analitičar Haris Ćutahija kazao je kako su izjave predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da migranti neće biti smješteni na teritoriji entiteta RS neodgovorne.

ZASJEDAJU EVROPSKI ŠEFOVI DIPLOMATIJE: GOVORI SE O MIGRANTSKOJ KRIZI U BIH I PODJELI VAKCINA TREĆIM ZEMLJAMA

Ministri vanjskih poslova Evropske unije započeli su jutros sastanak u Briselu pod predsjedavanjem Josepa Borella, specijalnog predstavnika Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost. Na dnevnom redu je, navodno, i migrantska kriza u Bosni i Hercegovini.

IAKO JOŠ NIJE STIGLA NIJEDNA DOZA U BIH: ŠERANIĆ NAJAVIO DA RS PLANIRA USPOSTAVU VAKCINALNIH PUNKTOVA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da vakcina nije tu da spasi od zaražavanja, već da spriječi teže oblike koronavirusa ukoliko se osoba zarazi.