BIH

POUKE IZVUČENE IZ PRESKUPO PLAĆENE CIJENE! AGANOVIĆ ZA HAYAT: BIH I GAZA NEKA BUDU...

0
Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH, osvrnuo se na trenutna dešavanja u Palestini u Hayatovoj emisiji ‘7PLUS’.

MINISTAR DIZDAR POSJETIO PORODICU MUŠINOVIĆ KOJA JE U POŽARU OSTALA BEZ DOMA

0
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica posjetio je povratničku porodicu Mušinović u Nevesinju koja je u požaru ostala bez doma.

GOJER ZA HAYAT.BA: NIKOLA I VELIMIR NJIRIĆ

0
U širokoj gami umjetnika koje pamtim iz rodnog Mostara dva člana obitelji Njirić sijaju kao amblematske hamajlije jednog sretnijeg i plodotvornijeg vremena mostarskog.

PROMOVIRANO DESET POLICAJACA SIPA-E

0
U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u petak je upriličena svečanost u prigodi završetka temeljne policijske obuke deset kadeta Državne agencije za...

KLUB ODBORNIKA KOALICIJE ‘MOJA ADRESA: SREBRENICA’: PROTIV SMO IZMJENE NAZIVA ULICA I TRGOVA

0
U ponedjeljak je zakazana je Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj će se naći Izvještaj komisije za utvrđivanje naziva ulica, trgova, parkova i dijelova naseljenih mjesta na području opštine Srebrenica kao i prijedlozi 25 odluka o promjeni naziva ulica, trgova, parkova i naseljenih mjesta.

HUTBA POVODOM DANA ARMIJE RBIH: IMATI SVOJU DRŽAVU I SLOBODU NEPROCJENJIVO BLAGO

0
U hutbi Rijaseta Islamske zajednice povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, koju je napisao bataljonski imam Ammar-ef. Cikotić, poručeno je da je imati svoju državu i slobodu neprocjenjivo blago.

ZAHIRAGIĆ: SPRIJEČITI STUPANJE NA SNAGU SCHMIDTOVOG AMANDMANA, ROK JE 1. MAJ

0
Većina delegata u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH očekuje da će parlamentarna većina do 1. maja usvojiti predloženi amandman na Ustav FBiH, kojim se predviđa da Predstavnički dom potvrđuje Vladu FBiH bez Doma naroda.

OSNOVNA ŠKOLA ‘ZAHID BARUČIJA’ NAJUSPJEŠNIJA NA TAKMIČENJU IZ TEHNIČKE KULTURE

0
U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2023./2024.godinu danas je održano općinsko takmičenje iz tehničke kulture za učenike vogošćanskih osnovnih škola.

VUČIĆ I DODIK U BEOGRADU: NOĆ, NOĆ… TOTALNI JE MRAK!

0
Mrkla beogradska noć uz pokoje pozadinsko svjetlo, bila je 'savršena atmosfera' za slanje vrlo uznemirujućih poruka Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

U BANJOJ LUCI PROTEST MEDICINARA, TRAŽE POVEĆANJE PLAĆA

0
“Došlo je pet do 12”, moto je današnjeg protestnog skupa medicinskih radnika u RS-u koji je održan u parku “Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci.