DRUŠTVO

PAKETI PRVE POMOĆI ZA SVAKU NOVOOPERISANU ŽENU OD KARCINOMA DOJKE

Udruženje "Think Pink - Zajedno smo jedno” i ove godine je pripremilo 1.350 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke u BiH.

MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA OTVORIO VRATA ZA POSJETIOCE

Memorijalni centar Srebrenica otvorio je vrata za posjetioce nakon duže pauze uzrokovane mjerama zaštite vezane za pandemiju virusa "COVID-19".

PLJAČKA U KONZUMU: MUŠKARAC ODNIO NOVAC IZ KASE

U ulici Trg ZAVNOBiH-a u sarajevskom naselju Alipašino Polje danas je opljačkana prodavnica Konzum, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

LJEKARI DVOJICA BRAĆE BLIZANACA LIJEČE PACIJENTE ZARAŽENE KORONAVIRUSOM

Ljekari Onur i Oguz Sahin, 29-godišnja braća blizanci, u gradu Ordu u Turskoj, gdje su dobili i prvo zaposlenje nakon završenog fakulteta, rame uz rame pomažu pacijentima zaraženim koronavirusom.

NA DANAŠNJI DAN OSNOVANA SDA: ‘NEĆE BITI KOMADANJA BOSNE, ZA TO JE GARANCIJA SNAGA KOJA SE RAĐA U OVOJ SALI’

Na današnji dan, prije tačno 30 godina, je osnovana Stranka demokratske akcije (SDA). Dvadeset i šestog maja 1990. godine je u svečanoj sali hotela "Holiday Inn" održana Osnivačka skupština SDA, čime je ozvaničen početak djelovanja ove političke stranke, nakon 45 godina jednopartijskog sistema u Jugoslaviji.

SVAKA ČAST: ABDULLAH MRKONJIĆ POSTAO KURRA HAFIZ, PROGLAŠEN UČENIKOM GENERACIJE

Abdullah Mrkonjić iz Zavidovića postao je kurra hafiz – hafiz Kur’ana na 10 kiraeta.

OTKAZAN MEVLUD NA VRELU BUNE

Centralna svečanost "Mevlud na Vrelu Bune" ove godine neće se održati zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, saopšteno je u utorak iz Organizacijskog odbora manifestacije Dani mevluda i zikra.

ROHINGYA MUSLIMANI I RAMAZANSKI BAJRAM OBILJEŽAVAJU U NEUSLOVNIM KAMPOVIMA U BANGLADEŠU

Rohingya muslimani dane Ramazanskog bajrama, praznika muslimana nakon ramazana, odabranog mjeseca muslimana, provode u neuslovnim kampovima u Bangladešu.

POŠTIVANJE MJERA: NA MARŠU MIRA OVE GODINE SAMO 100 UČESNIKA

Zbog epidemije koronavirusa ovogodišnji Marš mira neće biti organiziran u kapacitetu kao ranijih godina.