DRUŠTVO

AGRESOR JE PRIJE 27 GODINA ZAPALIO OLIMPIJSKE OBJEKTE NA IGMANU: EVO ŠTA SE JOŠ DOGODILO NA DANAŠNJI DAN

U Torre Annunziati kod Napulja 1919. godine rođen italijanski filmski producent Dino de Laurentiis. Doprinio svjetskom uspjehu italijanske kinematografije poslije Drugog svjetskog rata. Dobitnik Oscara za filmove “Gorki pirinač” i “Ulica”

KIŠA I PADAVINE ĆE LOŠE UTJECATI NA VAS

Postepeni prolazak pogoršanja uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne.

BILAL BOSNIĆ U BUŽIMU KLANJAO DŽENAZU SINU MUHAMEDU

Nakon što je jučer u Zenici klanjao dženazu bratu Omeru, danas je u Bužimu Bilal Bosnić predvodio dženazu svom sinu Muhamedu.

SVIRANJE INSTRUMENTA POBOLJŠAVA MENTALNO ZDRAVLJE KOD 89 POSTO LJUDI

Tokom karantina svako se na svoj način snalazio oko toga čime se zabavlja i kako pokušava da sačuva fizičko i psihičko zdravlje. Izbor je kod mnogih pao na muziku, i to ne samo na slušanje, već i na sviranje nekog instrumenta ili učenje kako da sviraju neki instrument. Jedno istraživanje bavilo se efektima baš takvih postupaka na mentalno zdravlje učesnika.

USAMLJENA EVROPA: TREĆINA ISPITANIKA IMA VIŠE SAMOPOUZDANJA NA INTERNETU NEGO UŽIVO

Upoznavanje putem interneta nikada nije bilo lakše ili pristupačnije. Od dejting aplikacija i društvenih mreža do popularnih foruma, milioni ljudi redovno sklapaju prijateljstva online

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA IZ PRIVATNE ARHIVE PREDSJEDNIKA ALIJE IZETBEGOVIĆA

U Galeriji Novi Grad danas je otvorena izložba fotografija iz privatne arhive predsjednika Alije Izetbegovića pod nazivom "Alija Izetbegović - Između Istoka i Zapada".

STRAVIČNI DETALJI SA TRENINGA: OTKRIVENE PRVE INFORMACIJE O TOME ŠTA JE DOVELO DO SMRTI KOŠARKAŠA ZVEZDE

U 27. godini je danas na treningu preminuo Michael Ojo, košarkaš Zvezde koji je prema posljednjim informacijama bez znaka života dovezen u Urgentni centar.

TRAGEDIJA NA TRENINGU: PREMINUO KOŠARKAŠ CRVENE ZVEZDE, IMAO JE 27 GODINA

Poznati košarkaš Crvene zvezde Michael Ojo preminuo je danas na individualnom treningu, najvjerovatnije od srčanog udara. Tragičan događaj odvio se na stadionu FK Partizan, u teretani, gdje je Ojo imao trening, kolabirao i preminuo.

MAKAREVIĆ: NORVEŠKA NASTAVLJA PRUŽATI FINANSIJSKU POMOĆ BIH

Kraljevina Norveška povećava svoju razvojnu pomoć za 20 miliona norveških kruna civilnom društvu zapadnog Balkana radi daljnjeg jačanja medijskih sloboda i borbe protiv nasilja u porodici.