DRUŠTVO

KOMEMORACIJA AKADEMIKU MUHAMEDU FILIPOVIĆU: CIJELI SVOJ RADNI VIJEK POSVETIO ČUVANJU BIH

Komemoracija akademiku Muhamedu Filipoviću koji je preminuo u Sarajevu u 91. godini, održana je danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

STISKALA MU KOSTI DOK NISU POČELE PUCATI: DADILJA IZ PAKLA UBILA MALO DIJETE

Dadilja iz Teksasa optužena za ubistvo djevojčice jer ju je navodno stiskala "dok nije osjetila kako joj počinju pucati kosti."

BEBA SE PREDALA POLICIJI: BOSONOGA DJEVOJČICA IZAŠLA IZ AUTA SA RUKAMA PODIGNUTIM U VAZDUH

Incident koji je potresao svijet snimljen je kamerama i vrtoglavom brzinom se proširio društvenim mrežama.

ZANIMLJIV SLUČAJ: U HONG KONGU KOD PSA OTKRIVEN KORONAVIRUS

Kod jednog psa u Hong Kongu nađen je "nizak nivo" koronavirusa - COVID-19, saopćile su lokalne vlasti.

JAŠAREVIĆ: EPIDEMIJU KORONAVIRUSA PRATI ‘INFODEMIJA’

Još smo zabrinuti povećanim znacima transmisije koranavirusa izvan Kine i pozivamo sve zemlje da hitno investiraju u pripravnost za suočavanje s novim slučajevima i da učine prioritetom zaštitu zdravstvenih radnika, pojedinaca koji su u riziku od bolesti i da bolje komuniciraju o rizicima transmisije na njihove građane, izjavio je za Fenu glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tarik Jašarević.

BABA VANGA JE PRED SMRT OSTAVILA VAŽNE RIJEČI ČOVJEČANSTVU: OVO JE BILO NJENO POSLJEDNJE PROROČANSTVO, A ONDA SE DESILO ČUDO

Bugarska proročica Vangelija Pandeva Dimitrova, Baba Vanga poznata je po svojim proročanstvima ali je malo poznato ono što je prorekla pred smrt, a tiče se celokupnog čovječanstva.

EPIDEMIOLOG RADOVANOVIĆ: RAZUMNO I BEZ PANIKE PRISTUPITI KORONA VIRUSU

Korona virus se vjerovatno može pojaviti u svim zemljama regiona, ali tome treba pristupiti razumno i bez panike, jer dolazi i toplije vrijeme koje bi trebalo da utiče da ovaj virus i nestane, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović.