Home VIJESTI DRUŠTVO

DRUŠTVO

U SARAJEVU ORGANIZIRAN OTVORENI MEKTEBSKI DAN: NEKOLIKO STOTINA DJECE UŽIVALO U BOGATOM PROGRAMU

U nedjelju je, u sklopu manifestacije ”Selam, ya Resulallah“, u Domu mladih KSC ”Skenderija” u Sarajevu organiziran ”Otvoreni mektebski dan“, u kojem je učestvovalo nekoliko stotina djece.

OVO SU NAJBOLJI SAVJETI KAKO DA SE ZAŠTITITE OD PREHLADE I GRIPE

Svaka odrasla osoba se u prosjeku prehladi minimalno tri puta godišnje, prenosi Women's Health magazin. Jednom kada virus uđe u naš organizam, teško je zaustaviti posljedice, ali postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi zaštitili vaš organizam.

LJUBITELJI SNIJEGA I OVE ĆE ZIME MOĆI UŽIVATI NA JAHORINI

U cilju da ih se poredi sa evropskim ski-centrima Olimpijski centar Jahorina i ove godine svim posjetiteljima nudi pregršt mogućnosti za nezaboravno zimovanje.

MUŠKARAC UHAPŠEN ZBOG VRIJEĐANJA POLICAJCA

Oraška policije uhapsila je sinoć 44-godišnjeg I. M. iz Vidovica zbog remećenja javnog reda i mira u svom selu.

MISTERIOZNA SMRT: MUŠKARAC PRONAĐEN NASRED ULICE

Muškarac star između 30 i 35 godina pronađen je noćas oko 4.30 u Karađorđevoj ulici, kod Beton hale bez svesti i sa krvavim podlivima po tijelu. Mladić je od zadobijenih povreda preminuo kasnije u bolnici, ali njegova smrt i dalje je misterija, a policija češlja sve okolnosti koje su prethodnile tragediji.

VATROGASAC SPASIO 35 LJUDI, PA SEDAM MINUTA OŽIVLJAVAO MAČKU

Vatrogasac u Rusiji postao je instant miljenik korisnika društvenih mreža nakon što je vatrogasna služba objavila njegove snimke kako oživljava mačku, koju je nekoliko minuta ranije spasio od strašnog požara.

PONOVO NA TRONU: BILL GATES OPET POSTAO NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU

Suosnivač Microsofta Bill Gates prestigao je u petak osnivača Amazona Jeffa Bezosa na listi najbogatijih ljudi na svijetu prvi put nakon nešto više od dvije godine, piše Bloomberg.

BUDIMIR KOKOŠAR ODLUČIO PREDUHITRITI SMRT, U IZGRADNJI GROBNICE POMAŽU MU KOMŠIJE

Iako ga zdravlje još dobro služi, pa obavlja i teže fizičke poslove, Budimir Kokošar iz naselja Glamoč kod Goražda odlučio je na vrijeme izgraditi grobnicu u koju će jednoga dana biti spušten. Dugogodišnji vozač, danas penzioner koji je zakoračio u devetu deceniju života, odlučio je preduhitriti smrt, pa je za pomoć zamolio i komšije.