Home VIJESTI DRUŠTVO

DRUŠTVO

KASIM TATIĆ JE PROFESOR NA ČIJA PREDAVANJA DOLAZE I ONI KOJI S EKONOMIJOM NEMAJU NIŠTA

U našoj zemlji mnogo je škola i fakulteta, javnih i privatnih. Mnogo je afera koje su pokazale da se diplome mogu kupiti, ali niko nikad nije uspio kupiti znanje.

BEGOVSKA KUĆA: EMINAGIĆA KONAK JE SVJEDOK JEDNOG VREMENA

Iako poznat po jakoj privredi i vrijednim ljudima, ne zaostaje ni za kulturno historijskom baštinom. Tešanj. Gradić, odnosno općina koja vam nije „usput“. Ovdje se ide namjerno. Bilo da idete zbog posla ili duše, idete namjenski.

SRAMOTNO PONAŠANJE: ČOVJEK NASRED ULICE URINIRAO, I TO U CENTRU SARAJEVA

Sarajevo je odavno izgubilo onaj šmek po kojem je bilo prepoznatljivo širom bivše države.

DEMOBILISANI BORAC IZ SARAJEVA: MOJA PENZIJA JE 160 KM, PA VEĆA JE SOCIJALNA POMOĆ

Demobilisani borac Hajrudin Mujković iz Sarajeva koji je i ratni vojni invalid ima penziju koja je oko 160 KM. Kaže da više iznosi socijalna pomoć nego njegova penzija. On nam je ispričao da je prije deset godina otišao u srazmjernu starosnu penziju sa 31 godinom staža.

NASTAVAK DRAME: ELVEDIN TVRDI DA GA NISU VEZALI, ALI MU ŽELE ‘POTURITI’ DIJETE

Želim staviti tačku na cijelu ovu priču. Policija je o svemu obaviještena i ne želim više da se priča o meni, kazao je ovo u ispovijesti za Avaz Elvedin Hamzić, mladić iz Lukavca oko kojeg se posljednjih dana u javnosti digla velika prašina nakon što je njegova porodica objavila da je nestao.

DETALJI TRAGEDIJE: OŽENJENI ŽANDAR RAZNIO SEBE I LJUBAVNICU JER SE HTJELA VRATITI MOMKU?

Djevojka Marina (28), koju je, zajedno sa sobom, ručnom bombom raznio pripadnik Žandarmerije Srbije Pavle R. (31), bila je devet godina u vezi s drugim muškarcem, od čega je neko vrijeme paralelno bila sa žandarom.

SARAJEVSKI ĆEVAPI OMILJENI U CIJELOM SVIJETU: NA LISTI NAJBOLJE OCIJENJENIH NAMIRNICA

Online mapa tasteatlas preporučuje koje jelo morate probati prilikom posjete jednoj zemlji. Sadrži listu od stotinu namirnica koje su ocijenjene kao najboljim od strane posjetitelja ove stranice iz cijelog svijeta.

TUGA U TINJI: KLANJANA DŽENAZA MLADIĆIMA STRADALIM U TEŠKOJ NESREĆI

U Tinji, selu desetak kilometara od Srebrenika, danas popodne obavljena je zajednička dženaza dvojici mladića Ildahidu Malkiću (20) i Irmelu Arnautoviću (29),...

JAVILA SE TRUDNA DJEVOJKA IZ BIH KOJA JE ‘OTELA’ MLADIĆA

Otac Elvedina Hamzića znao je sve vrijeme gdje mu se nalazi sin, rekla je ovo za Avaz Dženita Mujčinović, djevojka koja tvrdi da je trudna s mladićem oko kojeg se posljednjih dana u javnosti digla velika prašina nakon što je njegova porodica objavila da je nestao.