Home VIJESTI DRUŠTVO

DRUŠTVO

BEČ OD JELKI PROIZVODI ELEKTRIČNU I TOPLOTNU ENERGIJU

Svake godine se u Beču prije Božića proda oko 400.000 prazničnih jelki. Od danas se u ovom gradu otvara gotovo 300 prodajnih mjesta.

PRONAĐEN ‘ZALEĐENI PAS’ STAR 18.000 GODINA

Naučnici pokušavaju ustanoviti da li je zaleđeno mladunče pronađeno u Sibiru, koje je staro 18.000 godina, zapravo pas ili vuk.

DRLJAČIN POMOĆNIK JONJIĆ ZAVODU PAZARIĆ PRODAVAO SVOJU RAKIJU I MED!?

Osim Zavodu u Pazariću, Jonjić je svoju rakiju koju je simbolično nazvao "Kraljica", navodno prodavao i jednoj firmi koja je od osnivanja korisnik ogromnih novčanih sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom. Jonjić je bio član i Upravnog odbora i ovog Fonda od 2009. do 2014. godine

‘DANAS SAM BILA NA KAFI SA SESTROM, ROĐENOM, A ONDA SAM SAZNALA GORKU ISTINU’

Danas sam bila na kafi sa sestrom, rođenom i obzirom da joj se potrošila baterija zamolila me da joj dam moj telefon da nešto provjeri na Facebooku.

FAHRUDIN MUMINOVIĆ, KOJI JE PREŽIVIO STRIJELJANJE U SREBRENICI USELIO U NOVI DOM: MOJ ŽIVOT TEK SAD POČINJE

Priča Fahrudina Muminovića, koji je kao sedmogodišnji dječak preživio streljanje tokom genocida u Srebrenici 1995., izazvala je ogromnu pažnju bh. javnosti i probudila najsnažnije emocije kako u zemlji, tako i širom dijaspore.

SLUČAJEVI X OBJAVLJUJU: UHAPŠENI STE ZBOG NARKOTIKA – NEMOJTE MOLIM VAS, BACIT ĆU IH

Naša ekipa proteklih dana boravila je s pripadnicima MUP-ZDK u Zenici gdje su vršene pojačane kontrole objekata, vozila i osoba.

AKO IMATE OVO U KUĆI, HITNO GA BACITE: IZAZIVA RAK I ALZHEIMER, UNIŠTAVA NAM IMUNITET

Štedljive, "ekološke" sijalice nisu bezbijedne kako se uporno tvrdi, jer sadrže živu, snažan neurotoksin, koji negativno utiče na djecu i trudnice - upozoravaju iz Agencije za zaštitu okoline SAD.

OVAJ GRAD U BIH GRADI GROBLJE ZA STOKU

Do kraja ove godine na Manjači kod Banje Luke bit će u funkciji stočno groblje, čime će biti riješen višegodišnji problem zbrinjavanja životinjskog otpada.

OVO JE HEROJ SREBRENICE: SPASIO NEPOKRETNU STARICU IZ POŽARA

Veliki požar izbio je danas oko 14 sati u srebreničkom naselju Panađurište. Tom prilikom je nepokretna starica Milica Simić ostala zarobljena u svom stanu na osmom spratu.