DRUŠTVO

TRAGEDIJA U JEREZU: POGINUO MLADI MOTOCIKLISTA NAKON TEŠKOG SUDARA

Mladi 15-godišnji španski motociklist Dean Berta Vinales tragično je stradao na moto utrci FIM Supersport 300 na stazi u Jerezu.

U TRUDNOĆI BOLOVALA COVID, PA RODILA ČETVORKE

Voditi trudnoću u doba pandemije koronavirusa veliki je zdravstveni izazov, budući da su trudnice sklonije i razvoju težih oblika infekcije te spadaju u rizičnu grupu.

PROGLAŠENI POBJEDNICI TAKMIČENJA U UČENJU KUR’ANA U ZAGREBU

Svečanim proglašenjem pobjednika, završeno je 27. Međunarodno takmičenje u učenju Kur'ana, održano u zagrebačkoj džamiji nakon podne-namaza, saopćila je agencija MINA.

PREMINUO FUAD FUKO HADŽIHALILOVIĆ, PRVI DIREKTOR COLLEGIUM ARTISTICUMA

U Sarajevu je u 87. godini preminuo Fuad Fuko Hadžihalilović, istaknuti kulturni djelatnik, kustos i galerista, grafičar i grafički dizajner.

SDA POSJETILA MEZAR SULEJMANA TIHIĆA: U NJEGOVO VRIJEME PROVEDENE BROJNE REFORME

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) predvođena potpredsjednikom Adilom Osmanovićem posjetila je danas mezar u Bosanskom Šamcu i odala počast bivšem predsjedniku ove stranke Sulejmanu Tihiću.

DOMAĆE JE DOMAĆE, ALI NIGDJE KAO U PODRINJU: ALIJA HASANOVIĆ, VOĆAR ČIJI PROIZVODI NIKOGA NE OSTAVLJAJU RAVNODUŠNIM

Malo je poznato o kvaliteti voća koje se uzgaja na prostorima Podrinja.

FUNKCIONALNI SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA KLJUČ ZA RAZVOJ NA LOKALNOM NIVOU

U Narodnom pozorištu Tuzla danas je održana konferencija "Funkcionalni savjeti mjesnih zajednica ključ za razvoj na lokalnom nivou", koju su organizirali Mreža aktivnih zajednica u partnerstvu s Fondacijom tuzlanske zajednice, u okviru projekta "Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u Tuzlanskom kantonu".

POZNATI SRBIJANSKI PJEVAČ POKUŠAO IZVRŠITI SAMOUBISTVO: POLICIJA GA ZATEKLA U KRITIČNOM STANJU

Pjevač Bojan Tomović je, prema informacijama koje su dospjele u javnost, prije dvije godine pokušao da izvrši samoubistvo.

HUMANITARNO UDRUŽENJE U BIH OTVARA ‘KUĆU DOBRA’ I POKREĆE NOVE AKCIJE

Pod zajedničkim sloganom prijateljstva i podrške "Zajedno gradimo bolju budućnost", Swiss Barakah Charity i Udruženje Pomozi.ba, otvaraju “Kuću dobra”, mjesto susreta iskreno zainteresovanih altruističnih pojedinaca i grupa koje žele pomoći drugima.