EKONOMIJA

EGIPAT I GRČKA POTPISALI SPORAZUM O EKSKLUZIVNOJ EKONOMSKOJ ZONI NA MEDITERANU

Egipat i Grčka u četvrtak su potpisali sporazum o stvaranju ekskluzivne ekonomske zone u istočnom Mediteranu između dvije zemlje, u regiji koja sadrži značajne rezerve nafte i gasa, saopćio je egipatski ministar vanjskih poslova Sameh Shoukry.

KODAK POSTAJE FARMACEUTSKA KOMPANIJA: DIONICE KATAPULTIRANE

Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.

ŽELJEZNICE FBIH OSJETILE KORONU: ZABILJEŽEN PAD U ŽELJEZNIČKOM PUTNIČKOM I TERETNOM PRIJEVOZU

U željezničkom putničkom prijevozu u Federaciji BiH u periodu april- juni 2020. godine prevezena su ukupno 8.104 putnika i ostvareno je 661.548 putničkih kilometara, što je u odnosu na isti period 2019. godine manje za 93,8 posto prevezenih putnika, a ostvareni putnički kilometri manji su za 93,5 posto.

ŠVEDSKA EKONOMIJA MANJE POGOĐENA OD DRUGIH TOKOM PANDEMIJE

Švedska, koja nije uvela izolaciju tokom vrhunca pandemije Covid-19, zabilježila je da se njena ekonomije u razdoblju od aprila do juna smanjila za 8,6 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca.

DRAGOCJENI METAL: CIJENA ZLATA DOSTIGLA HISTORIJSKI REKORD

Oktobarski fjučersi za zlato prvi put u historiji prešli su prag od 2.000 dolara za uncu, postavivši historijski rekord, pokazuju podaci sa njujorške berze Komeks.

TURISTIČKI GIGANT NA KOLJENIMA: BEZ POSLA OSTAJE 4.000 RADNIKA, ALI NI TO NIJE SVE

Dodaju da, iako su učinili mnogo kako bi spasili što više radnih mjesta, vjeruju da moraju restrukturirati organizaciju.

KULOVIĆ ZA HAYAT: IZ KRIZE MOŽEMO IZAĆI AKO SVI DAMO DOPRINOS

Nema sumnje da bi uvođenje mjera zabrane kakve smo imali u martu ove godine moglo stabilizovati epidemiološku situaciju koja je sve komplikovanija u našoj zemlji smatraju medicinski stručnjaci.

NAJSAVREMENIJI PRODAJNI CENTAR U BIH: STIŽU NAJVEĆI SVJETSKI BRENDOVI, PET I VRTNI CENTAR, KINO, KAFIĆI, RESTORAN

U Bosanskoj Gradišci je počela gradnja najsavremenijeg prodajnog centra u našoj zemlji.

CIJELI SVIJET U STRAHU ŠTA ĆE BITI S DOLAROM?: SVJETSKI BOGATAŠI PALI U PANIKU, A ONDA PRONAŠLI NAČIN DA SAČUVAJU MILIJARDE

Činjenica da zlato, na dnevnom nivou bilježi historijski maksimum ukazuje da se svijet nalazi pred teškim trenucima!