Home VIJESTI EKONOMIJA

EKONOMIJA

DOBIJA LI SARAJEVO JOŠ JEDAN VELIKI TRŽNI CENTAR?

Nakon što je kompanija Belamionix iz Brčkog kupila zemljište u Sarajevu, postavlja se pitanje hoće li glavni grad dobiti još jedan veliki tržni centar ili sadržaje sličnog karaktera.

POLJOPRIVREDNICIMA U ZDK ISPLAĆENI POTICAJI VEĆI OD OD 1,2 MILIONA KM

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona isplatilo je poticaje poljoprivrednim proizvođačima u ukupnom iznosu od 1.286.013,30 KM, a u skladu s programima utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi, zdravstvenu zaštitu životinja te zaštitu životinja i veterinarsko javno zdravstvo u 2019.

PROCJENE SVJETSKE BANKE: EKONOMSKI RAST BIH U OVOJ GODINI 3,4 POSTO

​Svjetska banka očekuje da će ekonomski rast Bosne i Hercegovine u 2020. godini iznositi 3,4 posto, izvještava Indikator.ba.

KOMPANIJA ‘ROBOT’ GRADI TRŽNI CENTAR U KALESIJI

Općinski načelnik Sead Džafić danas je s direktoricom kompanije "Robot" iz Sarajeva Saimom Hodžić potpisao ugovor o prodaji zemljišta koje je vlasništvo Općine Kalesija u vrijednosti 165.710 KM na kojem će ova kompanija graditi u narednoj godini tržni centar.

U FBIH INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U NOVEMBRU PORASLA 2,4 POSTO

Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u novembru ove godine u odnosu na mjesec ranije porasla je za 2,4 posto, dok je u odnosu na novembar prošle godine smanjena za 3,4 posto, pokazuju preliminarni podaci Federalnog zavoda za statistiku.

BBI BANKA I VLADA TUZLANSKOG KANTONA: ZA PRIVREDNIKE 27 MILIONA KM PO STOPI OD 0 POSTO

Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu većem od 27 miliona KM dok je za subvenciju profitne marže Vlada Tuzlanskog kantona obezbijedilo iznos od milion KM.

BBI BANKA I VLADA TK – ZA PRIVREDNIKE 27 MILIONA KM BEZ KAMATA

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić i predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji kojim je uspostavljena nova, povoljna finansijska linija za privrednike sa područja Tuzlanskog kantona.

ŠTAMPAJU NOVAC ZA 140 ZEMALJA, A NA RUBU BANKROTA

Engleska kompanija De La Rue, koja štampa novac za ukupno 140 država u svijetu, saopćila je da je na rubu kolapsa.

BRAĆA PIVAC PREUZELI VEĆINSKI UDJEL U KRAŠU, SPRIJEČEN POHOD BIZNISMENA IZ SRBIJE

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Mesnoj industriji braće Pivac čime su braća Pivac preuzeli čuveni Kraš.