Naslovnica VIJESTI KORONAVIRUS

KORONAVIRUS

U BOSANSKOJ KRUPI OSPOSOBLJEN IZOLATORIJ ZA 70 EVENTUALNIH PACIJENATA

Općina Bosanska Krupa osposobila je i opremila izolatorij, za eventualne pacijente pozitivne na koronavirus. Izolatorij je smješten u Prvoj osnovnoj školi, koja je u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

FORMIRA SE KARANTIN U FISKULTURNOJ SALI U BIJELJINI ZA OSOBE KOJE KRŠE SAMOIZOLACIJU

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da Oružane snage BiH nisu dale sagasnost da u objektu kasarne bude formiran karantin za lica koja krše samoizolaciju i ona koja dolaze preko graničnih prelaza te da će od nedjelje za ove namjene biti korištena fiskulturna sala Osnovne škole "Vuk Karadžić".

ANGELA MERKEL IZ KARANTINA: ZABRANA KRETANJA OSTAJE NA SNAZI

Njemačka kancelarka Angela Merkel oglasila se danas iz karantina i pozvala građane Njemačke na strpljenje te navela kako je prerano govoriti o ukidanju mjera ograničenja u borbi protiv pandemije koronavirusa.

ĐIKIĆ OBJAVIO SNIMKU: ULAZIMO U NAJKRITIČNIJU FAZU, APELIRAM NA OVIH 8 STVARI

Hrvatski naučnik Ivan Đikić obratio se medijima snimkom i tekstom u kojima objašnjava kakvo je trenutno stanje u borbi s koronavirusom.

BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: U TURSKOJ RAZVIJEN AUTOMAT ZA MASKE

U Turskoj je razvijen automat za maske, aparat koji bi mogao poslužiti u zaštiti stanovništva u doba pandemije koronavirusa, posebno na mjestima na kojima se okuplja mnogo ljudi, među kojima su aerodromi i metroi.

U LJUBLJANI ZBOG KORONAVIRUSA NA INTENZIVNOJ NJEZI I MLADI LJUDI

Na intenzivnoj njezi na Klinici za zarazne bolesti u Ljubljani među 13 osoba zaraženih koronavirusom nalaze se i mladi ljudi, upozorio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Janez Poklukar.

ČASNA SESTRA IZ ČITLUKA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM

Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila je u Domu zdravlja Ljubuški. U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirisom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

U IRANU SE OPORAVILO 11.679 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, UMRLO 2.517 OBOLJELIH

U Iranu se 11.679 ljudi oporavilo od ukupno 35.408 zaraženih koronavirusom, rekao je u subotu glasnogovornik Ministarstva zdravstva Kianoush Jahanpour.

SVJETLO NA KRAJU TUNELA: KORONAVIRUS MUTIRA SPORIJE OD GRIPA – TO ZNAČI DVIJE POZITIVNE STVARI

Tračak nade u sveopćoj krizi izazvanoj korona virusom moglo bi da bude otkriće naučnika koji su pratili širenje pandemije. Naime, SARS-CoV-2 mutira sporije od drugih respiratornih virusa, poput gripa.