Naslovnica VIJESTI KORONAVIRUS

KORONAVIRUS

KRUZER SA BOSANCIMA UPLOVIO U DUBROVNIK

Kruzer Carnival Breeze britansko-američke kompanije Carnival Cruise Lines, uplovio je u jutros u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak repatrijacije pomoraca u matične države.

RIGOROZNE MJERE NA PLAŽAMA U ŠPANIJI: ZONIRANE SU, BEZ LEŽALJKI I SPORTOVA NA PIJESKU

Neke od najpoplarnijih plaža u Španiji su otvorene uz stalno podsjećanje na mjere socijalne distance, prenosi Sun.

NJEMAČKA UKIDA PUTNA OGRANIČENJA ZA 31 EUROPSKU ZEMLJU

Njemačka vlada želi da ukine putna upozorenja za turiste iz 31 evropske zemlje od 15. juna ukoliko situacija s koronavirusom nastavi da se poboljšava u Evropi.

GONZALEZ LAYA: ČLANICE EU BI TREBALE IMATI ZAJEDNIČKI PRISTUP OTVARANJU GRANICA

Španska ministrica vanjskih poslova Arancha Gonzalez Laya kazala je da bi članice Evropske unije trebale pristati na zajednički pristup otvaranju granica.

KRIZNI ŠTAB FBIH: OTVARANJE TRŽNIH CENTARA MOGUĆE KRAJEM MJESECA

U posljednja 24 sata u FBiH je testirano 339 uzoraka i utvrđena nova tri slučaja infekcije COVID-19, kazao je Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva.

LJEKARI DVOJICA BRAĆE BLIZANACA LIJEČE PACIJENTE ZARAŽENE KORONAVIRUSOM

Ljekari Onur i Oguz Sahin, 29-godišnja braća blizanci, u gradu Ordu u Turskoj, gdje su dobili i prvo zaposlenje nakon završenog fakulteta, rame uz rame pomažu pacijentima zaraženim koronavirusom.

SINDIKAT TRGOVINE BIH: TERET EKONOMSKE KRIZE IZAZVANE PANDEMIJOM NE SMIJE ‘PASTI NA LEĐA’ RADNIKA

Sindikat trgovine Bosne i Hercegovine (STBiH) saopćio je da je 46 sindikata i organizacija civilnog društva iz četiri zemlje zapadnog Balkana usaglasilo i potpisalo Regionalnu deklaraciju o zaštiti prava radnika u čijem je fokusu nivo radnih prava u svim zemljama zapadnog Balkana u vrijeme pandemije kao i u odnosu na njene ekonomske posljedice.

DA VAM SRCE PUKNE: LJEKARSKI PAR IZLIJEČIO SE OD KORONAVIRUSA: SUSRET S DJETETOM NAKON 70 DANA

Nakon što su se izliječili od koronavirusa, Ismail Hakki Akbeyaz i njegova supruga Berkin Akbeyaz iz Turske, oboje ljekari, poslije 70 dana ponovo su zagrlili svoje dijete, a taj emotivni momenat zabilježen je i kamerom.

NA KCUS-U TESTIRANO 89 UZORAKA, SVI NEGATIVNI

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata testirano je 89 uzoraka i svi su negativni.