Naslovnica VIJESTI KORONAVIRUS

KORONAVIRUS

ZA NEKOLIKO STOTINA EURA PRIMAJU VAKCINE UMJESTO DRUGIH, MLADIĆ PRIMIO 23 DOZE

U Sloveniji je uočen rastući problem zbog ljudi koji su spremni da se za nekoliko stotina eura vakcinišu više puta, a uglavnom je riječ o osobama slabijeg materijalnog stanja koje to prihvate umjesto bogatijih “antivakcinaša” kojima je potrebna potvrda.

U BIH JOŠ 804 OSOBE POZITIVNE NA KORONAVIRUS, ZABILJEŽENO 19 SMRTNIH SLUČAJEVA

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovana su 804 nova slučaja zaraze koronavirusom (SARS-CoV-2), a prijavljeno je 19 smrtnih ishoda od posljedica COVID-19.

BRAČNI PAR PREMINUO OD KORONE: ODBILI OTIĆI U BOLNICU, A SIN DOKTORIMA REKAO DA ĆE IH LIJEČITI PEČENJEM?!

Sin je doveo stariji bračni par, svog oca i majku, na pregled u covid ambulantu u Trsteniku. Oboje su bili u jako lošem stanju, zaraženi koronavirusom, nisu se uopšte liječili.

U ZETRI DOSTUPAN VELIKI BROJ VAKCINA, PFIZERA PREKO PET HILJADA

Na vakcinacijskom punktu Zetra, danas se vrši vakcinacija velikog broja građana. Vakcine na raspolaganju za prvu i drugu dozu Astra Zeneca i Sinopharm, dok zaliha Pfizera ima preko 5000 doza.

NA RESPIRATORU 71 OSOBA: U MANJEM BH. ENTITETU 329 NOVOZARAŽENIH, 14 PREMINULIH

U RS-u u posljednja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 870 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 329 оsоbа.

PRESJEK STANJA U KANTONU SARAJEVO: 163 NOVA SLUČAJA, ČETVERO PREMINULIH, SEDAM PACIJENATA NA RESPIRATORU

Proteklog dana, u Kantonu Sarajevo su potvrđena 163 nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 973 uzorka, saopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

OPTIMISTIČNE NAJAVE: USKORO BI SE NA TRŽIŠTE MOGLE PUSTITI TABLETE ZA LIJEČENJE KORONE

Najmanje tri obećavajuća antivirusna lijeka koja bi mogla spriječiti simptome i ograničiti prijenos Covid-19 nalaze se u kliničkim ispitivanjima.

RASTE OPTIMIZAM: NAUČNICI KAŽU DA NAS SAMO MJESECI DIJELE OD TABLETE PROTIV COVIDA-19

U roku od jednog dana nakon pozitivnog testa na covid-19 u junu ove godine, Miranda Kelly bila je dovoljno bolesna da se uplaši za svoje zdravlje.

IZ GAMALEYE KAŽU DA SE NAKON SPUTNIKA V MOŽETE REVAKCINISATI BILO KOJOM VAKCINOM

Revakcinacija nakon primanja Sputnika V može se obaviti bilo kojom vakcinom, ali će odgovornost za sporedne efekte snositi proizvođač druge vakcine, izjavio je danas Alexander Gintsburg, direktor Instituta Gamaleya, koji je razvio rusku vakcinu.