KULTURA

DANAS PREDSTAVLJANJE KNJIGE MOJA GENERACIJA AVDE HUME

Gradska uprava Sarajevo i Izdavačka kuća "Vrijeme" iz Zenice organizirat će danas u sarajevskoj Vijećnici predstavljanje knjige "Moja generacija" Avde Hume (1914.-1983.) u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

PREDSTAVA VOĐA PREMIJERNO U PETAK U NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO

Dramska predstava ''Vođa'' rađena prema motivima filma ''Veliki diktator'' Charlie Chaplina, a u rediteljskom osvrtu Admira Glamočaka, premijerno će biti izvedena u petak, 28. februara na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

OTKAZANO PREDSTAVLJANJE KNJIGE NE DAJU MI OČI DA ŠUTIM ŠEMSUDINA GEGIĆA

Predstavljanje knjige "Ne daju mi oči da šutim" spisatelja, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja Šemsudina Gegića zakazano za petak, 28. februara u Centru kulture i mladih Sarajevo, otkazano je zbog vanrednih okolnosti izazvanih koronavirusom.

MOSTARCIMA PREDSTAVLJENA IZLOŽBA FRAGMENTI SRCA SANELE KAMERIĆ DEMIROVIĆ

"Fragmenti srca" naziv je prve samostalne izložbe slika Sanele Kamerić Demirović koja je u utorak navečer otvorena u Centru za kulturu Mostar u okviru ciklusa "Trebao mi je neki novi početak".

ZBOG KORONAVIRUSA OTKAZANA PREDSTAVLJANJA KNJIGE ‘NE DAJU MI OČI DA ŠUTIM’ ŠEMSUDINA GEGIĆA

Predstavljanje knjige "Ne daju mi oči da šutim" spisatelja, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja Šemsudina Gegića zakazano za petak, 28. februara u Centru kulture i mladih Sarajevo, kako saznaje Fena, otkazano je zbog vanrednih okolnosti izazvanih koronavirusom.

HNK MOSTAR NASTAVLJA SURADNJU SA STUDENTIMA

Direktor Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru Ivan Vukoja i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Željko Perković u utorak su dogovorili nastavak saradnje na projektu "HNK Mostar za studente, studenti za HNK Mostar".

IZLOŽBA FRAGMENTI SRCA SANELE KAMERIĆ DEMIROVIĆ SUTRA U MOSTARU

Izložba slika "Fragmenti srca", autorice Sanele Kamerić Demirović, bit će otvorena u sklopu ciklusa "Trebao mi je neki novi početak" u utorak, 25. februara, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.

U RIJECI VELIKA MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA S VIŠE OD 11.000 MAŠKARA

Središnji događaj Riječkog karnevala - Velika međunarodna povorka u kojoj je više od 11.000 maškara - krenula je u nedjelju u mimohod ulicama u središtu grada.

BESPLATNO ČLANSTVO U GRADSKOJ BIBLIOTECI BUGOJNO ZA STUDENTE I UČENIKE

Najnovijom odlukom rukovodstva Kulturno-sportskog centra Bugojno, studenti i učenici osnovnih i srednjih škola bit će oslobođeni plaćanja članarine u Gradskoj biblioteci u tom gradu.