Home VIJESTI KULTURA

KULTURA

MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA AJB DOC POČINJE DANAS

Drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma AJB DOC (Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival) bit će otvoren danas u sarajevskom Cinema Cityju prikazivanjem filma iz takmičarske selekcije "Za Samu" autora Waada al-Kateab i Edwarda Wattsa.

GLUMAC JASMIN GELJO BORAVIO U RODNOM GRADU: ‘AUDICIJA’ JE JEDNA LIJEPA PRIČA KOJA NEMA KRAJA

Poznati glumac Jasmin Geljo, Sarajlija koji već 26 godina živi i radi u Torontu, nekoliko dana boravio je u rodnom gradu zbog snimanja filma čiji je radni naslov „Tabija“, a koji se radi u kanadsko-bosanskoj produkciji.

HIT PREDSTAVA ‘BRODOLOMKE’ USKORO U MOSTARU

Nova hit predstava "Brodolomke" u koprodukciji Kazališta Moruzgve iz Zagreba i Ludens Teatra iz Koprivnice gostovat će 10. oktobra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

IZLOŽBA PLAKATA I LUTKI IZ PREDSTAVA SARAJEVSKOG POZORIŠTA MLADIH

Izložba "Plakati i lutke“ otvorena je u galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu.

OTVORENA PRVA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O ZAŠTITI PISANOG NASLIJEĐA

Prva međunarodna konferencija o zaštiti pisanog naslijeđa otvorena je večeras u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

U SARAJEVU IZLOŽBA #MUSTHAVEGOLD MOSTARSKE AKADEMSKE KIPARICE

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono" otvorit će u istoimenoj galeriji u Sarajevu, u utorak, 17. septembra u 21 sat, izložbu #musthavegold mostarske akademske kiparice Vesne Vuga Sušac.

AMIR KURTAGIĆ, OD MAŠINSKOG INŽENJERA DO SLIKARA ‘KROVOVA SARAJEVA’

Magistar mašinstva Amir Kurtagić porijeklom iz Bosne i Hercegovine radi kao inženjer u firmi BMW Group u Minhenu, a poslovnu preciznost obilato koristi i u slikarstvu kao prvoj ljubavi.

U FAŽANI OTVORENA IZLOŽBA POLITIČKIH KARIKATURA S PODRUČJA BIVŠE JUGOSLAVIJE

U sklopu Fažana Media Festa u Fažani je otvorena izložba političke karikatura s prostora bivše Jugoslavije 1990.-2004. po izboru Igora Gala.

PREDSTAVLJENA KNJIGA O LEGENDARNOM KOMADANTU IZETU NANIĆU

Promocija knjige "Breza 94: Bužimska bosanska bitka" autora Seada Jusića upriličena je večeras u Memorijalnom centru Kovači.