KULTURA

BRAZILSKI PISAC COELHO POSVETIO KNJIGU TURSKOM OLIMPIJSKOM PRVAKU GAZOZU

Poznati brazilski pisac Paulo Coelho (74) odao je priznanje turskom streličaru Meteu Gazozu koji je slavio u finalu Olimpijskih igara u Tokiju protiv Italijana Maura Nespolija i osvojio zlatnu medalju, javlja Anadolija.

ĆEHIĆ: LIJEPO JE OSJETITI KOMPRIMIRANI NABOJ STVARALAČKE ENERGIJE

"Que des femmes ...Only women ..." izložba 6. Biennale Internationale d’Art Non Objectif de la ville de Pont de Claix je svečano otvorena 18 septembra i trajaće do 17. novembra u Grenoblu.

DODJELOM NAGRADA ZAVRŠEN 4. AJB DOC FILM FESTIVAL

Svečanom ceremonijom i dodjelom nagrada večeras je u Memorijalnom centru Kovači završen Četvrti međunarodni festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) koji je počeo 10. septembra.

AKADEMIJOM I IZLOŽBOM ZAPOČINJE MANIFESTACIJA ‘DANI GAZI HUSREV-BEGOVIH HAJRATA’

Svečanom akademijom i izložbom 15. septembra 2021. godine započinje manifestacija „Dani Gazi Husrev-begovih hajrata“, u organizaciji Gazi Husrev-begova vakufa. 

‘OPASNA IMENA’ VEČERAS PRED NIZOZEMSKOM PUBLIKOM

„Ko kaže da nismo znali, jesmo znali, pretpostavljali smo.“

DIREKTORICA JUVENTAFESTA JASNA DIKLIĆ POTPISALA PLATFORMU ZA MIR

Platformu za mir, dokument USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, danas je u prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo potpisala i Jasna Diklić, direktorica Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest i Udruženja za razvoj i unapređenje multimedijalnih umjetnosti i kulture „Medija-Art‟, saopćeno je iz Udruženja za razvoj i unapređenje multimedijalnih umjetnosti i kulture „Medija-Art‟.

U SARAJEVU OTVOREN 4. AJB DOC FILM FESTIVAL

Pod sloganom "Izazov" večeras je u Multimedijalnom centru Kovači otvoreno četvrto izdanje Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) na kojem će do 14. septembra biti prikazana 23 dokumentarna filma.

JASMILA ŽBANIĆ DOBITNICA WOMEN IN CINEMA AWARD NAGRADE U VENECIJI

Bosanskohercegovačka rediteljica i scenaristica Jasmila Žbanić dobitnica je još jedne nagrade za njen rad - Women in Cinema Award - WiCA, saopćeno je.

‘TEATAR U KVARTU 2.0’ STIŽE U ZENICU I BRATUNAC

Projekt je okupio 18 bh. glumaca koji će sa šest reditelja i scenarista raditi 24 sata na šest predstava po dramskim tekstovima nastalim u jednom danu. Posjetoci će 11.9. u Zenici i 12.9. u Bratuncu moći uživati u jedinstvenom teatarskom iskustvu.