Home VIJESTI KULTURA

KULTURA

TVRTKO KULENOVIĆ I ASMIR KUJOVIĆ OVOGODIŠNJI LAUREATI KNJIŽEVNE NAGRADE ’25. NOVEMBAR’

Svečanost dodjele nagrada održat će se u utorak, 19. novembra, u 18.00 sati, u svečanom salonu sarajevske Vijećnice pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Sarajeva gospodina Abdulaha Skake. Suorganizator je događaja BZK “Preporod”, a partner projekta BBI banka.

U VIJEĆNICI OTVORENA IZLOŽBA SLIKA IZ PRVOG SVJETSKOG RATA ‘FRONT NA SOČI’

Izložba slika iz Prvog svjetskog rata "Front na Soči - Veliki rat u Krnskim planinama 1915 - 1917" otvorena je večeras u sarajevskoj Vijećnici.

PREDSTAVLJANA KNJIGA KAKO (PRO)VODITI LJUBAV VAHIDE DJEDOVIĆ

Knjiga "Kako (pro)voditi ljubav“ psihoterapeutkinje i spisateljice Vahide Djedović predstavljena je večeras u Sarajevu.

BANDIĆ SA ZAGREPČANIMA UŽIVAO U KONCERTU SEVDAH U LISINSKOM

Zagrebačka dvorana Vatroslav Lisinski još jednom je bila premala za sve ljubitelje tradicionalne bosanske pjesme koji su sinoć imali priliku uživati u koncertu pod nazivom "Sevdah u Lisinskom".

PREDSTAVLJENA KNJIGA ŽENSKI IDENTITETI U MUZIČKOM ŽIVOTU AUSTROUGARSKOG SARAJEVA

Knjiga "Ženski identiteti u muzičkom životu austrougarskog Sarajeva" autorice Lane Paćuka predstavljena je danas u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adila Zulfikarpašića u Sarajevu.

DINO BAJROVIĆ KANDIDAT UDRUŽENJA FILMSKIH RADNIKA BIH ZA PROGRAM SHOOTING STARS 2020

Udruženje filmskih radnika BiH kandidiralo je mladog bosanskohercegovačkog glumca Dinu Bajrovića za prestižni program koji se svake godine održava tokom Berlinskog filmskog festivala.

SPOJ KULTURE I ADRENALINSKE AVANTURE: PODVODNI MUZEJ U TURSKOJ POSTAO TURISTIČKA ATRAKCIJA

Podvodni muzej na dnu Sredozemnog mora sve je veća turistička atrakcija u Turskoj, a riječ je o muzeju koji je smješten u mjestu Side kod Antalije, javlja Anadolu Agency (AA).

DANAS BESPLATNA POSJETA MUZEJU ‘VALTER BRANI SARAJEVO’

Filmski centar Sarajevo i Muzej "Valter brani Sarajevo" otvorit će danas besplatno vrata za posjetioce u okviru projekta "Otvorena kuća bh. filma".

STIŽU NOVE KAMIONDŽIJE, A PAJU I JARETA UTJELOVIT ĆE JEZDIĆ I STANIĆ

Privode se kraju pripreme za snimanje serije čiji je radni naziv ‘Vozi, kume', a svojevrsni je nastavak kultne serije 'Kamiondžije'.