KULTURA

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA IZ PRIVATNE ARHIVE PREDSJEDNIKA ALIJE IZETBEGOVIĆA

U Galeriji Novi Grad danas je otvorena izložba fotografija iz privatne arhive predsjednika Alije Izetbegovića pod nazivom "Alija Izetbegović - Između Istoka i Zapada".

DINO PAŠALIĆ PROMOVISAO KNJIGU “OPSTANAK TRADICIONALNIH MEDIJA U SUŽIVOTU SA INTERNET PORTALIMA”

Uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, u velikoj sali Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” održana je promocija prve knjige novinara “Dnevnog avaza” Dine Pašalića, magistra, pod nazivom "Opstanak tradicionalnih medija u suživotu sa internet portalima".

SARAJEVO FILM FESTIVAL OVE GODINE BIT ĆE ODRŽAN ONLINE

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu od 14. do 21. avgusta.

EVO KAKO JE IZGLEDALO SVEČANO OTVARANJE PODVODNOG MUZEJA NA DUBINI OD 25 METARA

Brod koji je u doba antičke Grčke potonuo kod jednog nenaseljenog ostrvceta u blizini egejskog ostrva Alonizos postao je prvi podvodni muzej u Grčkoj, a ispod površine mora se odigrala i nesvakidašnja ceremonija otvaranja.

26. PO REDU FILMSKA SMOTRA U SARAJEVU: PODIGNUTO NAJVEĆE FILMSKO PLATNO U REGIJI

Na najatraktivnoj lokaciji Sarajevo Film Festivala – u Ljetnom kinu Raiffeisen, danas je podignuto najveće kino platno u regiji. Gledanje filmova iz programa Open Air, pod vedrim nebom, poseban je festivalski doživljaj. Ove godine, na 26. Sarajevo Film Festivalu, zbog pandemije koronavirusa i zbog zaštite zdravlja publike i uposlenih, sve festivalske lokacije imat će poseban protokol.

NA 26. SFF-U U SKLOPU KINESCOPEA BIT ĆE PRIKAZANO 15 FILMOVA

Na 26. Sarajevo Film Festivalu u sklopu Kinescopea će biti prikazano 15 filmova.

ZBIRKA RADOVA DJECE IZ SREBRENICE: VRIJEME LETI, JA SAM PILOT

Nedavno je objavljena zbirka dječijih pjesama, proznih i likovnih radova pod naslovom "Vrijeme leti, ja sam pilot”.

FILM O GENOCIDU U SREBRENICI UVRŠTEN U PROGRAM 45. TORONTO FILM FESTIVALA

Film rediteljice Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?" koji je odabran za glavni takmičarski program Venecija film festivala, uvršten je i u oficijelni program 45. Toronto Film Festivala, najvećeg sjevernoameričkog film festivala.

SARAJEVO FILM FESTIVAL U IZMIJENJENOM FORMATU

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama.