KULTURA

U AMERICI ODRŽAN PRVI KONCERT OD POČETKA PANDEMIJE: EVO KAKO JE TO IZGLEDALO

Fanovi su morali da stave maske i izmjere temperaturu na ulazu

CENTAR ZA PLES I REKREACIJU NUDI PODUČAVANJE PLESOVA NA YOUTUBE KANALU

Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle pružio je tokom perioda pandemije koronavirusa podršku svim članovima ali i ljubiteljima plesa putem oficijalnog youtube kanala.

OD IGARA NA SREĆU ZA KULTURU I SPORT IDE 496 HILJADA KM

Federalna vlada je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u iznosu od 496.706,26 KM uplaćenih u Budžet Federacije BiH u 2019. godini.

PREMIJERKA SRBIJE DONIJELA PREPORUKU DA SE EXIT IPAK ODRŽI, U AUGUSTU

Premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je danas da je preporuka da se festival EXIT u Novom Sadu održi u augustu.

POLA MILIONA KM ZA FILMSKU I TV PRODUKCIJU U KANTONU SARAJEVO

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić održao je jučer sastanak sa predstavnicima Sarajevo Film Festivala: Jovanom Marjanovićem, profesorom na Akademiji Scenskih Umjetnosti i rukovodiocem industrijskog djela SFF-a, Amrom Bakšić, profesoricom na ASU, producentkinjom i rukovoditeljicom marketa SFF-a, te Magdalenom Popović, rukovoditeljicom projekta UNESCO Sarajevo Grad Filma i koordinatoricom Specijalnih projekata na SFF-u.

NURKIĆ U DDBIH: UNIŠTAVANJEM KULTURNIH SPOMENIKA UNIŠTAVAMO SVOJE BLAGO

Nikad i ni u kakvim uvjetima ne bismo smjeli zaboraviti ko smo. Još manje bismo smjeli sebi dozvoliti da uništavamo ono što nas definiše, što je vijeklovima uspravan i ponosan svjedok našeg identiteta i postojanja.

IZLOŽBA SAFETA ZECA U SREBRENICI: ŽELIMO OVO MONUMENTALNO DJELO BH. UMJETNOSTI VRATITI TAMO GDJE PRIPADA

Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici Grad Sarajevo u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari i Ateljeom Safet Zec priprema veliku izložbu našeg najvećeg živućeg slikara.

LANA BASTAŠIĆ DOBITNICA NAGRADE EVROPSKE UNIJE ZA KNJIŽEVNOST

Lana Bastašić dobitnica je nagrade Evropske unije za književnost za knjigu "Uhvati zeca" objavljenu u izdanju Buybooka.

DIREKTOR ZEMALJSKOG MUZEJA BIH IMA PLAĆU 642 KM, A NI NJU NEĆE DOBITI

Međunarodni dan muzeja muzejski radnici u BiH dočekali su u, rekli bismo, nikad gorim uslovima za rad. Bez plate i uz neizvjesnu budućnost prepušteni su sami sebi, na milost i nemilost svih nivoa vlasti.