Home VIJESTI REGION

REGION

U ZEMLJOTRESU U ALBANIJI POVRIJEĐENE 132 OSOBE, DEVASTIRANO 628 OBJEKATA

U nizu zemljotresa koji su jučer pogodili Albaniju povrijeđene su najmanje 132 osobe i devastirane stotine objekata, javlja Anadolu Agency.

BEOGRAD PRAJD ISPRED BARSELONE, DABLINA I PORTUGALA

Evropske Prajd organizacije odabrale su Beograd Prajd za domaćina Euro Prajda 2022. godine za šta je glasalo 71 posto članova Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA) na godišnjoj generalnoj skupštini koja je juče održana u Bilbau.

OTKRIVENO KO DEMOLIRA BANKOMATE, UHAPŠEN LJEKAR I NJEGOV PRIJATELJ

U zatvor u rijeku jučer je smješten M. K. koji se sumnjiči da je krao novac iz bankomata.

PROSVJETARI NA ULICAMA GLAVNOG GRADA: TRAŽE POVEĆANJE PLATA ZA 25 POSTO

- Oko stotinu prosvjetnih radnika iz svih krajeva Crne Gore protestovalo je danas u Podgorici, ispred Ministarstva prosvjete, tražeći bolje uslove rada i popravljanje položaja prosvjetara.

POREZ NA PSE POVEĆAO BI I BROJ LUTALICA

Da li je potrebno oporezivanje vlasnika kućnih ljubimaca. U Srbiji je registrovano 190.000 četvoronožaca.

POLICIJA SVE VIŠE HAPSI TINEJDŽERE, DOGODIO SE NOVI NAPAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S. Z. (19) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo nasilničko ponašanje.

ČETVORICA TINEJDŽERA NASMRT PRETUKLI DRUGA: OSAMNAESTOGODIŠNJAKU OD UDARACA U STOMAK PUKLA JETRA

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su M. D. (19), J. D. (18) i dvojicu maloljetnika osumnjičenih da su ubili osamnaestogodišnjeg Barna Martina u Novom Kneževcu.

PODRHTAVANJE TLA OČEKUJE SE I NAREDNIH DANA

Nakon dva jača zemljotresa, koji su juče nakon 16 sati pogodili Albaniju, a veoma snažno se osjetili i u Crnoj Gori, Zavod za seizmologiju Crne Gore registrovao je više od 60 zemljotresa manje magnitude, saopćio je seizmolog Marin Čaveliš.

POLICIJA U PRETHODNOJ NOĆI UHVATILA 25 PIJANIH VOZAČA, DVOJICU UHAPSILA

Tokom protekle noći karlovačka saobraćajna policija je zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz saobraćaja isključila 25 od 165 kontroliranih vozača, a dvojica su uhapšena.