Home VIJESTI REGION

REGION

PREDSJENICA HRVATSKE PONOVO U TRANSU: OPUSTILA SE PROTIV SLOVAČKE, PJEVALA I IZAZVALA SMIJEH NAVIJAČA

Predsjenica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Vatrenima na plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine koji su osigurali pobjedom protiv Slovačke u Rijeci rezultatom 3:1.

ISTRI PRIJETI NOVO NEVRIJEME: VALOVI SU OGROMNI, A NAJGORE TEK STIŽE

Istrametar je jutros objavio kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu. Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja. Nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Kažu kao da je riječ o ljetnoj fronti.

ŠVERCERI DROGE S KOSOVA UHAPŠENI S 56 KILOGRAMA MARIHUANE

Na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske zaplijenjeno je više od 56 kilograma marihuane, a dvije osobe sa Kosova uhapšene su zbog šverca droge.

U NAJAVI NOVO NEVRIJEME: PRIBLIŽAVA OBALI, BIT ĆE ŽESTOKO

Istramet je jutros objavio kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu. Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja. Nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Kažu kao da je riječ o ljetnoj fronti.

KOLIKO IZNOSI IMOVINA NAJBOGATIJIH 100 SLOVENACA

Ukupna imovina 100 najbogatijih Slovenaca iznosi 5,6 milijardi eura, što je blagi pad u odnosu na prethodne godine, a šesti put zaredom listu predvode supružnici Iza Sia i Samo Loginn, pokazuje istraživanje magazina Manager. Razlog pada ocjene prema časopisu uglavnom su lošiji izgledi za buduće poslovanje.

MIGRANTA UBILI JER SU BRANILI GRANICU?! HRVATSKI MINISTAR SE OGLASIO NAKON INCIDENTA

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu, u kojoj operacija još traje.

JOVANOVIĆ PORUČIO VUČIĆU: ŽELIM DA SE ŠTO PRIJE OPORAVI I DA GA POŠTENO POBIJEDIM

Predsjednik Liberalnodemokratske partije u Srbiji Čedomir Jovanović je uputio poruku Aleksandru Vučiću nakon što je hospitalizovan u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

POLICIJA POTVRDILA: U BANGLADEŠU POGINULO SEDMORO LJUD, A OSAM POVRIJEĐENO U EKSPLOZIJI GASOVODA

Najmanje sedam ljudi poginulo je danas, a osam je povrijeđeno u eksploziji na gasovodu u luci Čitagong u Bangladešu, saopćila je policija.

MIGRANT KOJEGA JE POLICIJA ULOVILA U GORSKOM KOTARU JE VJEROVATNO UPUCAN

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operirali.