Home VIJESTI REGION

REGION

POGLEDAJTE ZASTRAŠUJUĆE SLIKE NESREĆE NA AUTOPUTU

Na južnoj strani cestovne trake autoceste A3 kod Velike Kopanice jutros u 4:30 dogodila se saobračajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula dok je pet osoba povrijđeno

PAO ŠEF NARKO KLANA: BIVŠI FUDBALER UHAPŠEN U ŠPANIJI, POVEZUJU GA SA OPASNOM BAJKERSKOM GRUPOM

Španska policija uhapsila je Stefana Milojevića, sina nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića i rođaka doskorašnjeg trenera Zvezde Vladana Milojevića i sumnjiči ga da je na čelu narko-klana.

PRONAĐENI OSTACI ČETVERO LJUDI, RADI SE O ŽRTVAMA RATA

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu na području Vukovarsko-srijemske županije u Marincima su 18. januara 2020. pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz perioda Domovinskoga rata, saopćilo je danas Ministarstvo branitelja Hrvatske.

SASTAJALI SE NA EGZOTIČNIM MJESTIMA: POLITIČAR IZ CRNE GORE MEĐU KLIJENTIMA UHAPŠENIH MAKROA

Među poznatim ličnostima koje su se našle u evidenciji makroa uhapšenih ove nedjelje u Beogradu nalazi se i jedan poznati crnogorski političar.

HRVATSKI POMORCI SPASILI ČETVERO JEDRILIČARA I PSA IZ OLUJE NA ATLANTIKU

Brod MV Sunda pod zapovjedništvom riječkog kapetana Ivana Veršića spasio je četvero jedriličara od oluje usred Atlantika, javlja Novi List.

MUŽ PREDSJEDNICE SUDA IZBODEN NA KUĆNOM PRAGU: DVA PIJANA DRUGA IZBAČENA IZ KAFANE DOŠLA NA VRATA DA GA UBIJU

Osnovno javno tužilaštvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv Lj. V. (23) iz ovog mjesta pod sumnjom da je 18. decembra prošle godine, iz još nerazjašnjenog povoda, nasrnuo nožem na M. V. i ubo ga u nogu.

ZBOG NERADNE NEDJELJE KRENULI OTKAZI, ZABILJEŽEN OGROMAN PAD PROMETA

Nakon tri mjeseca primjene zakona po kojem je nedjelja neradni dan u Crnoj Gori shopping centar Delta City otpustio je više od 80 radnika i zabilježio pad prometa od 18 posto. Kako su objavile Vijesti.me, iz šoping centra koji se nalazi u Podgorici saopćili su da će se broj ljudi koji će ostati bez posla još povećavati sukladno procesu optimizacije radnih mjesta "koji je još uvijek u toku". Pad prometa pritom se odnosi na odjeću, obuću i modni accessoire, a nije zabilježen kod supermarketa.

NESREĆA U NESREĆI: DVIJE OSOBE TEŽE POVRIJEĐENE PRILIKOM PREVRTANJA VOZILA HITNE POMOĆI

Prilikom prevrtanja vozila hitne pomoći na putu Prokuplje - Stražava teže su povrijeđene dvije osobe, saznaje Agencija Beta u prokupačkoj Bolnici.

SA PROTESTA OKUPLJENI GRAĐANI ZATRAŽILI KONKRETNE MJERE PROTIV ZAGAĐENJA ZRAKA

Nekoliko stotina građana okupljeno na "Protestu za čist zrak" zatražilo je večeras u Beogradu da državne institucije donesu kratkoročne, ali i dugoročne mjere protiv zagađenja zraka koji danima pogađa glavni grad, ali i druga mjesta u Srbiji.