SVIJET

NJEMAČKA: GLASOVI PUTEM POŠTE ODLUČUJUĆI ZA ISHOD IZBORA

Nijemci koji glasaju putem pošte mogli bi odlučiti o ishodu izbora zakazanih za nedjelju, budući da se očekuje da će gotovo svaki drugi Nijemac glasati putem pošte, objavili su u subotu lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

MINISTARSTVO FINANSIJA SAD-A OLAKŠALO DOSTAVU HUMANITARNE POMOĆI AFGANISTANU

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) izdalo je opšte dozvole i smjernice za olakšavanje dostavljanja humanitarne pomoći Afganistanu, navodi se u saopštenju iz Ministarstva finansija SAD-a.

NAKON 16 GODINA ODLAZI ANGELA MERKEL: DA LI ĆE NEDOSTAJATI NIJEMCIMA?

Više od polovice stanovnika u Njemačkoj ne vjeruje da će im nedostajati dugogodišnja kancelarka Angela Merkel koja odlazi s te funkcije, pokazuje anketa.

BRITANIJA SE SUOČAVA SA VELIKIM PROBLEMOM: NEDOSTATAK VOZAČA, IZDAVAT ĆE SE PRIVREMENE VIZE

Britanija se suočava sa nedostatkom vozača kamiona, pa se očekuje da će uskoro objaviti planove da im se izdaju privremene radne vize da bi se ublažio akutni nedostatak radne snage koji je doveo do racionalizacije goriva na stotinama benzinskih pumpi i dugih redova.

MERKEL POZVALA GLASAČE DA GLASAJU ZA KONZERVATIVCA LASCHETA: GLASAJTE ZA BUDUĆNOST VAŠE DJECE I ZEMLJE

Angela Merkel u subotu je na svom posljednjem skupu, dan uoči održavanja parlamentarnih izbora koji će donijeti novog kancelara nakon njenih 16 godina na toj funkciji, pozvala građane Njemačke da "u ime budućnosti" glasaju za konzervativca Armina Lascheta.

NIKO NE MOŽE U TO DA SE MIJEŠA: TURSKA KUPUJE JOŠ JEDAN RAKETNI SISTEM S-400 TRIJUMF

Rusija i Turska potpisale su ugovor o isporuci četiri baterije „S-400“ od 2,5 milijardi dolara krajem 2017. godine, a isporuke su počele 2019. godine.

JEZIVI PRIZORI: TALIBANI OBJESILI TIJELO MUŠKARCA NA DIZALICU U CENTRU GRADA

Talibani su objesili tijelo muškarca na dizalicu koju su postavili na glavnom trgu grada Herat u zapadnom Afganistanu, a ovaj jeziv prizor nagovještava povratak nekih od njihovih ranijih metoda vladavine, navodi AP pozivajući se na izjave svjedoka.

DUGINA BRDA PRIVLAČE SVE VEĆI BROJ POSJETILACA

Pod sjenom planine Agri u Tuzluci, u turskoj pokrajini Igdir, brda Gokkusagi poznata i kao "Dugina brda" privlače sve veći broj planinara, fotografa, i ljubitelja prirode iz Truske i svijeta.

TALIBANSKI KONVOJ NALETIO NA BOMBU: JEDNO POGINULO, SEDAM POVRIJEĐENO

Najamnje je jedna osoba poginula, a sedam je ranjeno u eksploziji bombe u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangaharu koja je danas pogodila talibanski konvoj, rekli su lokalni dužnosnici i očevici.