Home VIJESTI SVIJET

SVIJET

U BOMBAŠKOM NAPADU U SOMALIJI POVRIJEĐENO NAJMANJE ŠESTERO LJUDI

Autobomba čija su meta bili turski inžinjeri eksplodirala je u Afgojeu, sjeverozapadno od somalskog glavnog grada Mogadišua, rekla je policija.

EU SMANJUJE POMOĆ TURSKOJ ZA 75 POSTO

EU će smanjiti pretpristupnu pomoć Turskoj ove godine za 75 posto zbog neovlaštenog turskog istraživanja nafte i plina u ciparskim vodama i turske vojne ofenzive u Siriji.

ERDOGAN UOČI BERLINSKOG SAMITA: PUT KA MIRU U LIBIJI PROLAZI PREKO TURSKE

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da bi greška historijskih proporcija bila ako se Libija prepusti na milost baronima rata.

NAKON POPLAVA U AUSTRALIJI NESTALA DJEVOJČICA NAĐENA ŽIVA, ČUVAO JU JE PAS

Trogodišnjakinja i njen pas pronađeni su živi i zdravi 24 sata nakon što su nestali.

MACRON HITNO EVAKUIRAN: DEMONSTRANTI OPKOLILI ZGRADU NAKON ŠTO SU SAZNALI DA JE PREDSJEDNIK U POZORIŠTU

Snage sigurnosti Francuske evakuirale su predsjednika zemlje Emmanuela Macrona iz pozorišta “Les Bouffes du Nord” u Parizu zbog napada antivladinih demonstranata.

ZBOG ERUPCIJE VULKANA NA FILIPINIMA EVAKUIRANO PREKO 162.000 LJUDI

Preko 162. 000 ljudi evakuirano je zbog erupcije vulkana na Filipinima, dok znanstvenici u subotu upozoravaju da i dalje prijeti opasnost od eksplozivne erupcije, usprkos prividnom zatišju na površini vulkana.

KANADA ĆE PORODICAMA ŽRTAVA UKRAINIAN AIRLINESA ISPLATITI PO 19.200 DOLARA

Kanada će isplatiti po 19.200 dolara porodicama 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu aviona Ukrainian Airlinesa, kao i porodicama 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi.

VLADIMIR PUTIN U TAJNOSTI PLANIRAO ODLUKU O SMJENI VLADE

Plan ruskog predsjednika Vladimira Putina o velikim promjenama u ruskoj vladi ostao je tajan i sa njim je do posljednjeg trenutka bio upoznat samo najužo krug Putinovih saradika, dok je ministrima na iznenadnom sastanku rečeno da će svi podnijeti ostavke na svoje funkcije, piše Guardian.

U PUCNJAVI UBIJENE ČETIRI OSOBE, JEDNA RANJENA

Četiri osobe su ubijene, a jedna ranjena u pucnjavi koja se dogodila u Grantsvilleu u Utahu, javlja CNN.