RUKOMETAŠI BIH DANAS ĆE SAZNATI RIVALE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj bit će održan danas u 17 sati u Budimpešti, gdje će 30. januara biti odigrano finale Eura 2022.

U žrijebu će se naći 24 ekipe koje će biti rapoređene u šest grupa po četiri reprezentacije. Evropska rukometna federacija (EHF) je na osnovu rankinga reprezentacija odredila jakosne grupe prema kojima je reprezentacija BiH svrstana u četvrti šešir zajedno sa selekcijama Nizozemske, Crne Gore, Ukrajine, Poljske i Litvanije.

U prvom šeširu nalaze se selekcije Španije, Hrvatske, Norveške, Slovenije, Njemačke i Portugala. Drugi šešir čine selekcije Švedske, Mađarske, Rusije, Danske, Srbije i Austrije, a treći reprezentacije Slovačke, Bjelorusije, Islanda, Češke, Francuske i Sjeverne Makedonije.

Žrijeb će biti poludirigovan, s obzirom na to da šest reprezentacija već zna u kojoj grupi će da nastupi. Polufinalist prošlog EP-a Slovenija bit će u grupi A u Debrecenu; domaćin Mađarska u grupi B u Budimpešti; drugoplasirana sa prošlog EP-a Hrvatska u grupi C u Szegedu; Njemačka u grupi D u Bratislavi; Češka u grupi E također u Bratislavi i domaćin Slovačka u grupi F u Košicama.

Najboljim rukometašima BiH ovo će biti drugi nastup na Evropskom prvenstvu, nakon što su kvalifikacije završili kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.

Evropsko prvenstvo bit će održano od 13. do 30. januara 2022. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE