RUKOMETAŠI BIH POBIJEDILI KOSOVO: ODLUKA O PLASMANU NA EURO PADA U APRILU

Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Kosovo u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a rezultat susreta koji je odigran u tuzlanskom Mejdanu glasio je 25:18.

U prvom poluvremenu gledali smo poprilično tvrdu i neefikasnu utakmicu, a najbolji podatak koji to dokazuje je činjenica da je postignuto samo 17 pogodaka. Rezultat je bio 10:7 za naš tim.

Briljirao je Ahmetašević koji je sjajno branio i čuvao naš gol sa 11 odbrana u prvom poluvremenu, dok su u napadu dominirali Burić i Panić, koji su postigli po tri pogotka.

U drugom poluvremenu nastavili smo gledali tvrd rukomet s obje strane, bilo je puno promašaja, no naši igrači su čuvali prednost i na kraju uspjeli doći do pobjede te otpisati Kosovo iz borbe za treće mjesto. Tek na kraju, kada su se igrači umorili, vidjeli smo nešto više pogodaka.

Treba reći i to da nam tokom većine drugog poluvremena rukometaši Kosova nijednog trenutka nisu dozvolili da se rezultatski odlijepimo, a onda je drugi golman Bekir Čordalija odbranio dva uzastopna sedmerca, nakon čega smo došli do prednosti od pet golova (23:18) i bilo je jasno da ćemo doći do pobjede.

U drugom meču naše grupe sastaju se Slovenija i Crna Gora, a on je na rasporedu u 18:30 sati.

Naredne mečeve, one u kojima će i biti odlučen putnik na Euro, naši rukometaši igraju krajem aprila. Prvo ćemo dočekati Sloveniju 27. aprila, a nakon toga ćemo ovaj kvalifikacioni ciklus završiti gostujućom utakmicom protiv Crne Gore. On je na rasporedu 30. aprila.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije u grupi i najbolje četiri od osam trećeplasiranih selekcija po grupama.

U tom slučaju brišu se rezultati protiv posljednje selekcije u grupi, što znači da nama pobjede protiv Kosova neće biti od pretjeranog značaja, već ćemo protiv Crne Gore ili Slovenije tražiti prijeko potrebne bod(ove).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE