RUSI PREUZELI NUKLEARKU ZAPOROŽJE, UKRAJINSKI MINISTAR: MORAMO BITI SPREMNI ZA SVAKI SCENARIJ

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova danas je rekao da Ukrajina mora biti spremna za bilo kakav scenarij po pitanju nuklearne elektrane Zaporožje, koja je pod kontrolom Rusije te je granatirana i iz njenog okruženja su evakuisani ljudi.

Ukrajina i funkcioneri koje je postavila Rusija međusobno su se okrivili za novi krug granatiranja nuklearne elektrane u četvrtak, najveće u Evropi, koja se nalazi na jugu Ukrajine.

  • Od danas elektrana nije samo u rukama neprijatelja nego i u rukama neobrazovanih stručnjaka koji potencijalno mogu dopustiti da se dogodi tragedija – rekao je ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski u intervjuu za Reuters te dodao:
  • Naravno, teško je i zamisliti nivo tragedije koja će se dogoditi ako Rusi nastave sa svojim djelovanjem ovdje – rekao je.
  • Ukrajina je proteklih dana upozorila na nuklearnu katastrofu černobilskog tipa. “To za nas znači da se moramo pripremiti za bilo koji scenarij. Državne službe za vanredne situacije s ministarstvom unutrašnjih poslova i ministarstvom regije raspravljaju o različitim scenarijima koji su potrebni, uključujući i pitanje evakuacija – rekao je Monastirski.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUŽBA PROTIV SUTKINJE IZ GRADAČCA NIJE NI POKRENUTA ZBOG NEODREĐIVANJA ZABRANE...

0
Na pripremnom disciplinskom ročištu u postupku protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, rečeno je da tužba nije pokrenuta zbog neodređivanja mjera zabrane Nerminu Sulejmanoviću, već zbog korištenja dijelova odluke iz drugog predmeta.