SA TRI VRSTE BRAŠNA: BESKVASNI INTEGRALNI HLJEB ZA 45 MINUTA

Za samo 45 minuta je na vašem stolu ovaj predivan integralni hljeb, koji ćete obožavati.

Zbog kombinacije kiselog mliijeka i sode, tijesto čim se umjesi mora da se peče.

SASTOJCI:

300g ražanog brašna

50g ječmenog brašna

50g pšenicnog brašna (tip 500)

1 kašičica soli

1 kašičica sode

3 kasike maslinovog Ulja

360g kiselog mlijeka

Priprema:

Odmah uključite rernu na 210 stepeni da se grije. U većoj činiji pomiješajte brašna, so i sodu.

Dodajte maslinovo ulje i kiselo mlijeko, pa umijesite tijesto. Od tijesta oblikujte loptu i stavite na pleh sa papirom za pečenje. Prstima malo rastanjite tijesto. Zarežite nožem križ po sredini. Preko tijesta pospite malo brašna i odmah stavite u zagrijanu rernu da se peče. Pecite na 210 stepeni između 30-40 minuta. Čačkalicom provjerite da li je hljeb pečen. Ukoliko ne volite previše tvrdu koricu, nakon vadjenja hljeb, poprskajte vodom, pokrijte krpom i ostavite da se prohladi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BOSANKA BILA GADAFIJEVA FRIZERKA: REKLA MU ‘BOLJE DA SJEDNEM, NEGO DA...

0
Dijana Stevanović je, nakon završene frizerske škole u Bijeljini, odlučila da ode u Libiju, gdje je njena majka radila kao medicinski radnik.